Merhaba Botla Balık tutmak için belge gerekirmi ?

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında Aykut_Kaptan tarafından paylaşıldı.

1. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    3.5 kg kefal, 750gr çipura,750 gr levrek
    Sa Merhaba yardımcı olursanız sevinirim,Ben botla sahilden 300 400 metre acıkdan avlanıyorum 2 sefer cıktım balıga botla benim sorum botla acıldıgımda sahil guvenlik benden herhangibi belge istermi,Amotor balıkçı karti vsvs.Botda moturum yok dedigim gibi sahilden 300 400 metre ileride avlanıyorum.

2. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Aykut bey zaten buna benzer bir konuyu az önce açmıştınız, heşke orada sorsaydınız...

3. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    Erkin bey konuyu az önce degil 2 gun once orada acmıstım fakat o kısımda konuma cozum bulamadıgım icin konunun esas yeri burası oldugunu dusunerek ve buraya tasıdım.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Balık tutmak için değil, bot için "bağlama kütüğü" kaydı almanız gerekiyor. Kamyon şamreline dahi, bu isteniyordu.

Ama bir kararname ile iptal mi edildi, ne oldu, karıştı bir ortalık. Yeni duruma dair bir şey yok, bildiğim kadarıyla yönetmeliği çıkmadı daha. Bu yüzden eski yönetmelik geçerli. Ama onun ceza vs. gibi hükümleri uygulanamıyor.

Yani, gidin, botunuzun bağlama kütğü kaydını yaptırın. Ondan sonra başka bir şey gerekmiyor.

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Tatlı su için birşey sormak siterim, yakıt motorlu bot haricinde ve can yeleği giyili olmak üzere ,Türkiye'deki göllerde barajlarda avlanabiliyormuyuz ?

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Can yeleği giyili olmak gibi bir şart yok. Bazı teknelerde, standart donanım olarak can yeleği isteniyor. Yani olması gerekiyor, yangın söndürücü, bayrak vs. gibi.

Eski yönetmeliğe göre, nerdeyse, suda başıboş yüzen bir kütüğün üzerine oturmuş olsanız bile (elinizde olta var, kamera var, boş, hiç farketmeden) o kütüğe dahi bağlama kütüğü kaydı istenmesi gerekiyordu. Bot, bidondan bozma şey vs. farketmeden. Motorlu, motorsuz gibi filan bir ayrım olmadan.

Ama motorluysa, motoru ayrıca kaydettirip, belli bir ölçüden (9.9 HP) büyükse, vergi ödemeniz gerekiyor ayrıca. Bu da, CE, emisyon değerleri vs. gibi bir sürü teknik bilgiyi vermenizi gerektiriyordu. Tahminim gene öyle olacak.

Yeni yönetmelik çıkana kadar bir şey söylemek güç.

7. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Serdar hocam tatlı su için kayıt mı gerekiyor ? şişme bot için falan ?

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Mevcut duruma göre, denzi yatağı veya kamyon şamureli için bile gerekiyor. Ohhaaa filan oldu aynen bu iş. O yüzden kaldırdılar, ama yerine yenisini koymadılar.

Hatta o kadar ki, ilk çıktığında savaş gemilerini bile bağlama kütüğüne kaydettirmek gerekiyordu.

Açıkca, her tür yapı dendiğinde, bildiğin deniz yatağı bile bu kapsam giriyor. Ne yaptığını bilmeyen birileri yangından mal kaçırır gibi, kanun yönetmelik yapmış olay bu.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Şunu da ekleyelim, değişen bir madde ile, 2.5 m'nin üstünde olanlara kayıt zorunluluğu getirildi önce. Fakat, 2.5 m'den kısa olanlar için durum idare'ye bırakıldı, yani idare isterse kayıt eder, etmez. vs. Böyle olunca, gelde derdini anlat idareye, idare, kaydetmen lazım dediği anda, elin kolun bağlı kalıyor.

Yani, 2.5 m'den küçükler için gene kayıt gerekiyor, ama, kaydın usul ve şekli idare tarafından belirleniyor. Bu anlam çıkıyor.

Saçma sapan bir yönetmelik, ki 2011 yılında kaldırıldı zaten, ama yenisi çıkmadıkça, bu geçerli.

10. Aykut_Kaptan

Aykut_Kaptan Aykut

Favori Kamış:
    Okuma alimuna 8
    En İyi Avı:
    Vergi olayını 5 mt uzerinde oldugu zaman vergiye tabii diye biliyordum,9,9 hp uzeri ise surucu belgesi istendigini sanıyordum yanlısmıyım bilmiyorum, Peki botu baglama kutugune kayıt ettirmessek bunun cezasi nedir bilginiz varmı acaba?

11. enginköp

enginköp engin köprülü

Benim bizzat İzmir liman başkanlığından ve denize botu indirdiğim ilk gün sahil güvenlik botunun komutanının ( çeşme gerence körfezinde ) yaptığı kontrol esnasında bizzat kendi ağzından aktardığı şu :

Botu kürekleri ile kullanıyorsan problem yok.Yani kayıt istemiyorlar.
    Bot ve Serdar Bey'in dediği gibi şamriyele dahi motor taksan bağlama kütüğü kaydı isteniyor...Yani motorlu her türlü deniz taşıtına isteniyor kayıt.

Bunu haricinde motor üzerinden alınan vergi kalktı.50 HP de taksan motordan vergi alınmıyor fakat 9.9 HP üzeri yani 10 hp ve yukarısı motorlar için ADB ( amatör denizcilik belgesi ) isteniyor.

yine 5.00 metre ( dahil ) ve üzeri boyunda teknelerden de vergi alınıyor...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Tekne boyuna göre, izmir'deki istemiyor, izmit'teki sitiyor. Para filan değilde, kaydı olması gerekiyor diye kafa ütüleyip burnundan getiriyorlar.

Ama dediğim gibi, yeni yönetmelik çıkana kadar, ceza filan yok zaten bu hususlardan dolayı. O yüzden gidip, bir şekilde kayıt yaptırmak mantıklı gibi geliyor bana.