arkadaşlar kayalık bi bölgede dip oltası atıp takımlarımın hepsini taktıracak kadar acemi fakat bir gecede Mudanya, Kurşunlu, Gemlik, K.Kumla, B.Kumla ve Narlıda olta atabilecek kadar hırslı (yada bilgisiz) bi balıkçıyım. Bu işe yeni başladım ve forumun bütün sayfalarını hemen hemen okudum. bana tavsiyeleriniz neler olur bu mevsimde Bursada amatör balıkçılık adına ne yapabilirim yardımcı olrsanız seviinrim. (bu arada acemiyim dediğim için acemi balıkçılardanda özür dilerim acemi ötesiyim ama bu işi seviyorum ne yapayim )[/B]
Öncelikle Aramıza hoşgeldiniz. Ve muhtemelen doğru yerdesiniz. Ailemizde Bursa'dan bir çok dostumuz bulunmakta ve Size gerekli Bilgi desteğini sağlayacaklardır.
Merhaba Efe kardeşim aramıza hoşgeldin. Bursa'daki arkadaşlarımız sana gereken yardımı ve paylaşımı yapacaklardır ,sana şimdiden rasgele diyorum,keyifli paylaşımlar. Sevgilerimle, Allaha emanet ol.
Efe kardeşim aileye hoş geldiin. Şimdi eger attıgın dip çok engebeli vede taşlıklı ise ya gezer şamandıralı takım yapmalısın yada yaptıgın dip kursunun uzerine lastik atmalısın.... Bu zamanlarda genelde karşı kıyıda ve gemlik körfezde av yaparız. Zaten bu deniz otobüsü çalışmaya başladıktan sonra mudanya - güzelyalı tarafında bişi pek kalmadı. Diger Bursalı arkadaşlarımda eminim ki fikirlerini beyan edeceklerdir...
Değerli Amatör balıkçı kardeşim yapman gereken çok basit Sana mesaj yazan Bursa'daki bütün Balıkçı dostlarla muhabbeti ilerlet katılımcı ve paylaşımcı ol yakında bizi bile geçersin Hoş geldin Efe Yıldız kardeşim.
hoşgeldiniz.Bence balıkçılığa ilk olarak bir gecede altı tane avlak değiştirmeyerek başlasabır işi...
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.her şeyden önce sizin gibi dostlarla aynı sitede olmak çok güzel
Bursa ekibi giderek büyüyor,aramıza katılmış olmana sevindim,hoşgeldin ailemize. İlk önce amatör balıkçılıkta sabır göstereceksin ve ilk kez avlandığın bir yere gittiğinde sadece misina ucuna kurşun takıp at çek yaparak meranın kumlukmu,taşlıkmı olduğunu anladıktan sonra ister 2-3 köstekli dip oltası, ister şamandralı takımını kullanabilirsin.Yalnız kış aylarında olduğumuzu ve dolayısıyla suların soğuk olmasından ötürü balıkların daha derinlerdeki ılık sulara göç ettiklerini bu yüzden kıyıdan bazı nadir avlaklar hariç olmak üzere verimli av yapamayacağını bilmelisin. Bülent kardeşimizin belirttiği gibi kıyıdan olta atarak Armutlu dan başlayarak gemsaz bölgesine kadar olan kıyı şeridi her zaman diğer kıyıdan daha verimlidir.Ama tekneyle kıyıdan açılırsan çapari ile istavrit, dip oltası ile izmarit,ispari alabilirsin. Şimdilik bu kadar sende biraz takipçi olursan güzel avlarını burada zevkle okuruz.