Selam hepinize. Balik tutmak hep istedim Ama sadece izliyorum simdilik anlamaya calisiyoruum Bana yardim ederseniz sevinirim. Nerden baslamam gerekiyor. Evde bana hediye edilen bir olta var hepsi bu kadar. Bilgilerinizi paylasirsaniz cok memnun olurum
İzmirin neresindendi? Ona göre de tavsiyeler gelir. Ben boyle söyleyeyim şimdilik dükkanlarda hazır satilan yemli takimlar var zaten izmirde o tarz avlarla başladım bende yazlari oralarda oluyorum ve genelde oltaya boru kurdu,mamun ve sülinez kullanıyorum. Eger çupra peşindeysem yengec kullanıyorum. Bunların haricinde sizden bir ricam olacak avlanacağinız bölgeyi tam bilmiyorum fakat illaki ufak balıklar oltanıza takilacaktır(minik lidakiler yani çupra yavruları)onları salıverirseniz iyi olur
Merhaba Derya Hanım, Güzel bir hobiye heves etmişsiniz tebrikler ve peşinen kolay gelsin. Size hediye edilen oltanın (kamış olduğunu farz ediyorum) üstünde kamışın markası ve bir takım sayılar olur. Bunlar Marka/model bilgileri, boyu ve atar değeridir. Aynı şekilde, varsa makinenin markası ve model numarası da yazar. Onları buraya yazabilirseniz size daha ayrıntılı bilgi verebiliriz. Bunlar yapılacak avın türü ve balığın cinsine göre şekillenen şeyler. O yüzden şu olur bu olmaz gibi ayrıntıları bu bilgilere vakıf olursak daha rahat verebiliriz. Bunun haricinde sitede sınırsız bilgi mevcut, onları okuyarak teorik fikirler edinebilirsiniz. Av türleri, hangi balık hangi oltayla avlanır, ideal koşullar nelerdir, yem çeşitleri vb. gibi ayrıntılar hakkında bilgi sahibi olursunuz. Yeni başlayanlar için olta nasıl kullanılır, nasıl tutulur, nasıl atılır gibi bilgileri de Youtube'dan izleyebilirsiniz. Orada da bir sürü görsel kaynak mevcut. Nerede avlanacağınız konusu ise yapmak istediğiniz av şekline ve ulaşımın size göre kolaylığına göre şekillenebilecek bir şey. Rast gelsin.
Hoşgeldiniz. İlk öğrenilmesi gereken şey atış yapmak. Bununla ilgili netten videolar bulup seyretmenizi öneririm. Ve ardından etrafta insanların seyrek olduğu bir yerde atış denemeleri yaparsınız. Daha sonra da hangi balığı neyle ve nasıl tutacağınızı araştırmaya gelir sıra.
Merhaba tekrar Neler neler yazmissiniz cok teskler. Yazdiklariniz inanin cok degerli Izmir tarihi asansor karatas ta yaşiyorum. Gectigimiz pazar urla yi tavsiye edenler oldu . Ve oraya oltami alip gittik ilk denememi yapmak icin. Oltaya o boru kurdunu zor taktim allahtan plastik eldiven ve makas vardi yanimda. Biraz kotu oldum takarken cok sevimsiz bir durum. Izlediklerimi hayata gecitme vakti geldi Oltami tuttum cevremdekiler beni izliyor bu arada cok heyecanliyim diye. Oltayi oldukca uzaga atmisim hepimiz sasirdik. Elestirin beni dedim yanlislarimi duzelteyim diye ) havadan ayiyo olmam ve attigim gibi cok beklemeden oltayi toplamm elestirildi Ama cipuranin yavrusu takildi oltama minnacik Ve malesef ben onu oltadan cikaramadim . Cok hareketli 100 gr bisey ama benden guclu sanki hehehe )) Yardim istedim kimse cikaramadi (( balikcik denize atildi ama agzini parxalayarak cikardi bi abi ama mecburen Sevkim gitti baligin agzi parcalaninca uzuldum cok Sonra bana biri oltayi atmayi gosterdi basinin ustunden bir tur atti ve 50 60 metre ileriye gitti . Nasil yapti bilmiyorum profesyonl biri sanirim Ama kotu bir durum oldu o atis hevesle baslamis olmama ragmen eve donmeme sebeb oldu Kayalara takildi kursu ve misina gerilmwkten koptu Iste boyle . Cipura tutmam icin mart ayinda goztepe iskeleye gel.dediler. karatas sahillerinde yuruyus yapiyorum. Orada avlanan kisilerin kovalari murekkep baliklari ile dolmus. Her kovada 5 10 tane var. Sanirim onlar satmak icin tutuyorlar Oltami cekip yarin atarim. Suan cok yagmur var ve arabada olta
İğnenin balığa kötü saplanması malesef bizim de başımıza bazen geliyor. Hele ki denize geri salmayı planladığımız bir balıksa onu boşu boşuna yaralamak cidden üzüyor insanı. Böyle durumlarda bir "kargaburun" iğneyi çıkartmaya çok yardımcı olur. Bazen ise iğnenin sapındaki misineyi bıçakla kesip, iğneyi balığın ağızındaki delikten tamamen geçirmek ve öteden çıkarmak daha pratik oluyor. Yani saplanan oku çıkarmak gibi düşünün. Çekince gelmiyorsa itin, öteden çıksın. Delip geçmek çoğu zaman parçalamaktan daha iyidir. Dediğiniz gibi vicdanı rahatsız eden bir diğer mesele de oltaya canlı kurt takmak. Böcek bile olsa insan canlı bir hayvana iğne saplamak istemiyor. O yüzden canlı yem kullanmam ben. Sim ile istavrit, ipekle zargana, kaşık dediğimiz metal takımla da çinekop yakalıyorum sadece. Bunların dışındaki balıkları ve av yöntemlerini yok sayıyorum kendimce.