Merhaba Arkadaslar göl oltası şeklinde 7 metre uzunlugunda oltalar olutyor onların tam adı nedir bazen denızde goruyorum kayaların ordan sarkıtıyorlar arada görüyorum bana bir bilgi verirmisiniz
Kargi merhabalar sanırım öğrenmek istediğin makinasız olan 6-10 metre arası uzunlukta diğer adına Kargı denen kamıştan bahsediyorsun.bunlarda sistem şu sekilde oluyor.diyelimki 7 metrelik kamış var buna boyu kadar misina yani 7 metre misina bağlayıp sarkıtıyorsun.genellikle hassas gramı düşük 1 gr-dan başlıyan ağırlıkta şamandra ile kullanılıyor.şamandralar yukarı aşağı ayarlanır cinste oluyor.(derinliğe göre)kurşun kıstırma kurşun kullanılıyor.iki iğneli takım yapılarak kullanılıyor.daha kapsamlı bilgiyi forumda kamışlar kısmında bulabilirsin.rastgele
sana bu kamışlarla ilgili bir link aşağıda gönderiyorum.rastgele http://www.avmarketi.com/asp/product/14152/LINEAEFFE-POWER-CARBON-700CM
vede şunu belirteyim bu kamışlarla sadece kefal avı yapılmıyor.kıyıdan özellikle gece ışıklı şamandra ile bütün balık avlarını yapabilirsin.
Deniz balıkçılığında bizim burada bahsedilen kamışlara şıpşıp veya şıpıdık deniyor. Genelde mendireklerde veya iskelelerde şamandıralı olarak şeytan oltası şeklinde kullanılıyor.