ne acaba tekne alacağım ama karar veremiyorum ustalar yardımlarınızı bekliyorum ve teknenin zehirli suyu nedir aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler
Merhaba konu nedir ama yanlış bir şey soruyorsun galiba. pancar ve lombardini arasındaki farkla. teknenin zehirlisi veya ağacın akan zehirli suyu arasındaki farklar başlıkla eşleşmıyor ne demek istediğini biraz açarsan yardımcı olmaya çalışalım dostum
öncelikle alacağım ve bakyığım tekneler motorlarına göre kafa karıştırıyo herkes pancar motorunu öneriyo ama iyi olan teknelerin üzerinde lombardini var ne yapmalıyım
ve bitekneyi uygun fiatı var ama zehirli suyu alınmamış somak istediğim bu zehirli su nedir nerden çıkar
lombardınıyı hiçbir zaman tercih etmedim zamanında 2 ayrı pancar motorum oldu hava soğutmalıdır ama denizde banamısın demedi. her zaman çalışırım yaparım dedi. Şimdi zehirli suyu alınmamış bir tekneyse. buyuk ihtimal hamdır daha ve kestanenın suyu içeri akmaktadır. kara bir su olup sintineye akacağı gibi dışaıda akar. ve iz bırakır kahverengi Ancak satışlara genelde bu konuşulmaz eksik bilgiler var bu tekne ham boyanmamış bir tekneyse tamam haklısın ama. boyalı bir tekne ise ağacın suyundan senı ılgılendıren bir durum şu an olmaması lazım. Tam öğren eksik bilgiler mevcut hemde çok ıtyıce sor soruştur eksik bişeyler var konuda
lombardini için tek bişey söyleyin açık denizde sorun çıkartırmı yardımcı olduğunuz için teşekküerler
Merhabalar, Konu çok eski açılmış, bende öylesine gezerken takıldım ama tecrübemi paylaşayım dedim. 1 yıl lombardini (yaklaşık 10 Hp) kullandım. Aşırı ısındığı zaman stop ederdi ve tekrar çalıştırırdım yoluma devam ederdim. Çok kolay çalışırdı. Çıkardım ve aynı güçte pancar taktım. Stop etme derdi kalmadı. Daha düşük devirli olduğundan verimi hız açısından daha düşük. Ama soğuk havalarda çalıştırmak tam bir işkence. Hatta çalıştıramadığımız günlerde olmuştur. Şimdiki teknemde 28 Hp lombardini var. Hiç sorunum yok, ve lombardiniyi her zaman pancar a tercih ederim. Lombardini: Yüksek devirli, daha hızlı yol aldırır, kolay çalışır, akü sorunu yaşatmaz,sesli, fazla mazot yakar, titreşimi daha az,yüksek devirli olduğundan ömrü azdır. Benim gibi Amatörler için daha uygundur. Pancar : Yakıtı az, soğuk havalarda çalıştırma zorluğu olan, hatta çalıştırılamayan ve güçlü akü isteyen, fazla titreşimli, düşük devirli olduğundan yolu az, ebat olarak daha iri, ama uzun ömürlü bir motordur.
Merabalar Arkadaşlar Öncelikle Konu eski açılmış olmasına rağmen arkadaşları bigilendirmek amaçlı yinede sizlere halen hazırda teknemde kullandığım (sulu) 10 hp lombardini motorlan ilgili bilgi vermek istedim.bu motor seri motordur ve yolu çok iyidir dikkat edilmesi gereken bir husus deniz suyu ile devirdaim yapar zaman zaman gözünüz eksozda olması lazım suyu devir yapmadığı zaman motor aşırı ısınır ve motor conta yakar akabinde üstünde devam adildiği zaman motor yatak sarar buda bihayli masraf demektir.ama dikkatli kullanımda harikadır kışın rahat çalışır sessizdir pancarlara göre verimlidir. (rolantisi biraz yüksektir)ben memnunum.