Merhaba, Tavsıyelerinize ihtıyacım var

Konu, 'Tanışalım' kısmında kimerya tarafından paylaşıldı.

1. kimerya

kimerya Murat

En İyi Avı:
    Levrek 5 kg
    Herkese merhaba. Forumda cok yenıyım Tavsıyelerınıze gercekten ıhtıyacım var Genellıkle avlandıgım yer Babakale Asos arası Denız olarak muhtesem Av olarak o dıp yapısına gore fakır bır yer. Denızı bı sekılde bıtırmısler. Kıyıya yakın yerler hep taslık Kursun ve dogal yem kullanırsanız olta mutlaka takılır Genel olarak kıyıya yakın alanda ki kıyıdan en fazla 10 metreden bahsedıyorum sargoz bol kefal oldukca fazla levrek az tabıı mevsımıne gore cok gormesem de cıpura var. Sınarıt ve Akya nın oldugundan bahsederler ama kıyıdan almak mumkun degıl

Sımdı benım sorunum su Kefal hıc bı sekılde bı yeme gelmıyor Denıze ekmek atsanız bıle yemıyor kaldı kı oltaya hıc gelmıyor Sargoza yemlı atmak lazım olta takılıyor Sarpa ve Levrege de oyle Pekı ben nasıl avlanmalıyım Bu wtd aksıyonu ıse yararmı baska bır yol varmı Isın kotusu cevremdekı herkes de acayıp kotu balıkcı Kımsenın bı sey avlayabıldıgını gormedım Yanı ısı bılen ve tavsıye alabılecegım kımsede yok Yardımlarınız ıcın tesekkurler Unutmadan kamıs secımı ve sunnı yem konusunda da goruslerınıze ıhtıyacım var

Son düzenleme: 13 Mart 2011
  2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Murat Hoşgeldin.

Sorduğun sorular sana basit gelebilir ama cevaplamak için neredeyse forum bilgi bankasının yarısını özeltlememiz gerekir.

Sana tavsiyem biraz SABIRla geçmiş konuları araştırıp bilgiler edinmen ve devamında aklına takılan bir konu olursa tekrar sormandır. Çünkü bu soruların cevapları ve çok daha fazlası zaten geçmiş kaynaklarımızda mevcut.

Sabırla diye vurguluyorum zira amatör balıkçılığın birinci kuralı zaten zabırdır;)

3. kimerya

kimerya Murat

En İyi Avı:
    Levrek 5 kg
    Oncellıkle ılgınıze tesekkurler Tabıı forumdakı konuları okuyorum Sabırlı sayılırım ama su taslık alanda takılma ısını cozemedım Butun balıklar kıyıya 1 veya 2 metre uzaktan gecıyor ve yeme gelmıyor ne yazıkkı Zıpkından oltaya gecınce zorlanıyorum acıkcası Kefela care yok anladıgım kadarıyla Kıbrıs ekmek nafıle Ne yerler bunlar anlamadım WTD ıle belkı levrek alabılırım Ama sargoz herhalde yem ıstıyor ve kursunla atılacak yer degıl Sınarıt bıle 5 veya 7 metrelerde buyuk kayaların yanına gelıyor sırtı cekmek zor Anlamadım bu ısı bızım denız zor galıba

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Stoperli şamandıralı ve tek kancalı olta takımını taşlık/kayalık yerlerde yemli avlar için kullanabilirsin. Rehberin, kendi denemelerin olacaktır.:)

5. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Kefal için kışın kıbrıs takımına ekmek yerine biraz bayatça sardalya yada palamut çiğeri takarsan şansın olur. Ekmek işi Hazirandan sonra başlar

Profilde İstanbul diyor ama sinarit akya vs dediğine göre Ege Akdeniz taraflarında avlanıyorsun.

Kanaatimce WDT akiyonu kışın çok iyi çalışmıyor. Nisan Mayıs aylarında sabah suyunda çok daha randmanlı çalışır.

Sonuçta zorluğu tecrübesizlikten gelen bir hobidir bu. İşi bilen ustaların yanlarında bulunmaya çalışarak onları sıkmadan av yöntemlerini gözleyerek başarıya ulaşacağından eminim.