Merhaba, 20 yaşında üniversite öğrencisiyim, geçenlerde abim bana olta hediye etti, ve bundan öncede 3-4 kere balık tuttuğum oldu. Biraz araştırdım galiba Üçkuyular-Bostanlı İskeleleri arasında tutmak yasak. İzmir'de nerelerde, ne zaman(saat ve mevsim olarak) daha çok balık olur ve hangi tür balıklar çıkar? Bir de bunlar için hangi tür yem-iğne vs (tam bilmiyorum isimlerini) takılır ve bunlar nereden alınır(benim oltam, iğnem bir de kurşunum var)? Çok hazır sorular sordum kusura bakmayın ama ben bu konuda heveslendim bayağı ve yardımcı olursanız sevinirim. Rastgele
Merhaba Koray, aramıza hoşgeldin. Sorduğun sorular hakkında sitede çok fazla konu var. Öncelikle onları araştırmanı öneririm. Zira sordukların o kadar geniş kapsamlı ki, bir çırpıda, şu balık şurdadır, git şunları kullanıp, şu zamanda avlan demek mümkün değil. Öyle olsaydı hiçbirimizin burada işi olmaz, hepimiz balıkta olurduk. Eski konulara göz atmak için sitedeki arama motorunu kullanabilirsin. Sağda en üstte.
Hımm, teşekkürler herkese. Forumdaki aramama göre Urla iskele benim için ideal, bir keresinde mimari amaçlı bi geziye gitmiştim orada balıkla ilgili bayağı şey görmüştüm.. Bu arada nasıl mesaj gönderebiliyorum birisine, bulamadım da?
Hoşgeldin Koray Soru sorduğun konular o kadar kapsamlı ve o kadar çok variyeteye sahip ki sana forumu detaylı ve düzenli okumak dışında bi seçenek sunamıyorum ne yazıkki... Her balığa farklı kalınlıkta ölçüde yapıda iğne kullanmak bile gerekebilir zaman zaman, bu sadece iğne düşün artık sen gerisini... Bende yazları İzmir de oluyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana. Şimdiden hayırlı olsun bu yeni uğraşın, rastgele...
İzmirli arkadaşlar belki kendisi mesaj atamıyor ama siz atabiliyorsunuzdur bir el atında arkadaş çarçabuk bilgilensin ilim irfan sahibi olsun tabii İzmir de balıkçılık konusunda..
Evet lütfen iyi olur bu haftasonuna kadar yeterince bilgi sahibi olmak istiyorum özellikle urla ve inciraltı hakkında... Diğer türlü hayalkırıklığına uğrayıp bu güzel sporumuzdan soğuyabilirim Bunu benim için yapar mısınız
Çok teşekkürler her bilgi benim için çok değerli, forumda bakıyorum da Urla ile ilgili bayağı bilgi var ama İnciraltı'yla ilgili bulamadım hiç, sanırım gidip görmekten başka çarem yok.
Anladığım kadarıyla yakın avlakları araştırıyorsun şimdilik, bu yüzden sana sahilevleri tarafını da araştırmanı tavsiye ederim. Belediye otobüsü ulaşımı çok geniş aslında, urladan tut seferihisara kadar ulaşım var hatta diğer tarafta ürkmez,gümüldür v.s. ... Sezon yaklaşıyor, düğüm takım hazırlama gibi bilgilerini geliştirirsen çok daha iyi olur. İzmir avlaktan çok zengin bi bölge, nasılsa avlanıcak biryer bulursun.
Merhaba Koray bir aya kadar narlıdere ve inciraltında lidaki ve çupra avlanmaya başlanır ,geçen hafta inciraltına gezmeye gittim oltacılar isparoz çıkmaya başladığını söylediler genelde isparazdan sonra çupralarda gelirler.