Merhaba, yeniyim, İzmir'den katılıyorum :P yardımcı olur musunuz?

Konu, 'Tanışalım' kısmında koseku tarafından paylaşıldı.

1. koseku

koseku Koray

Merhaba, 20 yaşında üniversite öğrencisiyim, geçenlerde abim bana olta hediye etti, ve bundan öncede 3-4 kere balık tuttuğum oldu.
    Biraz araştırdım galiba Üçkuyular-Bostanlı İskeleleri arasında tutmak yasak. İzmir'de nerelerde, ne zaman(saat ve mevsim olarak) daha çok balık olur ve hangi tür balıklar çıkar? Bir de bunlar için hangi tür yem-iğne vs (tam bilmiyorum isimlerini) takılır ve bunlar nereden alınır(benim oltam, iğnem bir de kurşunum var)? Çok hazır sorular sordum kusura bakmayın :) ama ben bu konuda heveslendim bayağı ve yardımcı olursanız sevinirim.
    Rastgele :)

2. simendifer

simendifer Sennur

Merhaba Koray, aramıza hoşgeldin.

Sorduğun sorular hakkında sitede çok fazla konu var. Öncelikle onları araştırmanı öneririm. Zira sordukların o kadar geniş kapsamlı ki, bir çırpıda, şu balık şurdadır, git şunları kullanıp, şu zamanda avlan demek mümkün değil. Öyle olsaydı hiçbirimizin burada işi olmaz, hepimiz balıkta olurduk. :):) Eski konulara göz atmak için sitedeki arama motorunu kullanabilirsin. Sağda en üstte. ;)

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Koray merhabalar

Aramıza hoşgeldin.

Selamlar.

4. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    hoşgeldin kardeşim bende izmirdeyim sana yardımda bulunurum elimden geldiği kadar

5. koseku

koseku Koray

Hımm, teşekkürler herkese. Forumdaki aramama göre Urla iskele benim için ideal, bir keresinde mimari amaçlı bi geziye gitmiştim orada balıkla ilgili bayağı şey görmüştüm..
    Bu arada nasıl mesaj gönderebiliyorum birisine, bulamadım da?

6. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    belli bir msj sayısına ulaşmadan forumda başkalarına özel msj gönderemezsin

7. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Hoşgeldin Koray :)
    Soru sorduğun konular o kadar kapsamlı ve o kadar çok variyeteye sahip ki sana forumu detaylı ve düzenli okumak dışında bi seçenek sunamıyorum ne yazıkki... Her balığa farklı kalınlıkta ölçüde yapıda iğne kullanmak bile gerekebilir zaman zaman, bu sadece iğne düşün artık sen gerisini...
    Bende yazları İzmir de oluyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sana. Şimdiden hayırlı olsun bu yeni uğraşın, rastgele... :)

8. 29519

29519

İzmirli arkadaşlar belki kendisi mesaj atamıyor ama siz atabiliyorsunuzdur bir el atında arkadaş çarçabuk bilgilensin ilim irfan sahibi olsun tabii İzmir de balıkçılık konusunda..

9. koseku

koseku Koray

Hadi yaa, o zaman bol bol teşekkür edeceğim desene ;D

10. koseku

koseku Koray

Evet lütfen iyi olur :) bu haftasonuna kadar yeterince bilgi sahibi olmak istiyorum özellikle urla ve inciraltı hakkında... Diğer türlü hayalkırıklığına uğrayıp bu güzel sporumuzdan soğuyabilirim :) Bunu benim için yapar mısınız :)

11. koseku

koseku Koray

Çok teşekkürler her bilgi benim için çok değerli, forumda bakıyorum da Urla ile ilgili bayağı bilgi var ama İnciraltı'yla ilgili bulamadım hiç, sanırım gidip görmekten başka çarem yok.:confused:

12. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Koray, aramıza hoş geldin.:) :) :)

13. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Anladığım kadarıyla yakın avlakları araştırıyorsun şimdilik, bu yüzden sana sahilevleri tarafını da araştırmanı tavsiye ederim. Belediye otobüsü ulaşımı çok geniş aslında, urladan tut seferihisara kadar ulaşım var hatta diğer tarafta ürkmez,gümüldür v.s. ... Sezon yaklaşıyor, düğüm takım hazırlama gibi bilgilerini geliştirirsen çok daha iyi olur. İzmir avlaktan çok zengin bi bölge, nasılsa avlanıcak biryer bulursun. ;)

14. ferdi demir

ferdi demir ferdi

Favori Kamış:
    OKUMA COMPRESSA / SURF
    Favori Makine:
    OKUMA SURF
    En İyi Avı:
    800 GR ÇİPURA
    Merhaba Koray bir aya kadar narlıdere ve inciraltında lidaki ve çupra avlanmaya başlanır ,geçen hafta inciraltına gezmeye gittim oltacılar isparoz çıkmaya başladığını söylediler genelde isparazdan sonra çupralarda gelirler.

15. OMMG

OMMG OKAN

Hoşgeldin keyifli paylaşımlar...