Foruma yeni üye oldum, herkese merhabalar. Adım Tayfun, yaşım 52. Neden üye oldum? Size açıklayayım. Emekli olmama az bir zaman kaldı. Kendime küçük bir fiber tekne aldım. Balık tutmayı seviyorum. Şimdiye kadar kıyıdan ve zaman zaman tekneden balık tuttum. Tekne tecrübem çapariden öteye ve kolyosdan öteye gitmedi.Bol zamanım olacağı için, özellikle, tekne ile hangi balıkları ve nasıl avlayabileceğimi öğrenmek veya başka bir deyişle sizlerin tecrübelerinden faydalanarak bilgimi arttırmak için siteye üye oldum. Bilgi edinmeye hemen başlayayım. Av yerim Avşa adasını çevreleyen sular olacak. (Bilmeyenler için, Avşa marmara denizinde küçük bir ada, Kapıdağ yarımadasına yakın, Erdek' ten yolcu motoru ile takriben 2 saatlik bir yolcukukla ulaşılıyor. Adanın pırıl pırıl denizi var, halkı turizmcilikten geçiniyor.) Avşa' da balık tutmuş olanlarınız varsa, ne cins balıklar var. Özellikle levrek tutabilmeyi isterim, levreğin bulunduğu mıntıkalaı bilen var mı? Herkese şimdden teşekür ederim, rast gelsin.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Avşa hakkında malesef bilgim yok fakat komşu marmara adasıyla ortak özellikler sergilediğini düşünüyorum.İstanbul kıyılarındaki kısır balıkçılığın yanında siz çok daha şanslısınız.Bölge balık çeşitliliği açısından son derece verimli. Marmara adasında 5-6 kez ava cıktım ve özellikle yemli olta balıkçılığında cok verimli. Eylül ayında uzun olta ile ve zargana yemle lüfer alırsınız. Mayıs ayı ise levrek tutkunuza ulaşmak için çok beklemeyeceginiz bir tarih. Çok iyi levrek verir. Mercan kırlangıç gibi yerli balıklarında da bolca olduğunu düşünüyorum fakat bu balıkların ilişkinlerini ögrenebileceginiz yerli bir balıkçıdan destek almanızı tavsiye ederim. Valla ne diyeyim fırsat yakalayabilsem mayısta orda olmak isterdim. Birden gıpta ettim size Rastgele
Aramıza hoşgeldiniz Tayfun abi aradığınız tüm bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.Keyifli paylaşımlar.
Tayfun abi mıntıka hakkında bilgim olmasada hoşgeldin demeden geçmek istemedim,imreniyorum emekli olup kendini denizlere bırakabilmeyi başarabilmiş insanlara ne mutlu size Allah ağzınızın tadını bozmasın inşallah hiç,darısı bizimde başımıza