Arkadaşlar merhaba, Daha evvelden zaman zaman foruma girip ilmekleri takib etmekteydim fakat üye olmak yeni kısmet oldu. 1978 doğumluyum, İstanbul - Sefaköy'de oturuyorum. Mesleğim bilgisayar teknisyenliği. Halen bir inşaat firmasının bilgi işlem departmanında bilgi işlem sorumlusu olarak görev yapmaktayım. En büyük tutkularım; doğa, tatlı su balık avı, havalı silahlar, bilgisayar ve müzik. Balık avına küçük yaşlarda dayım sayesinde başladım. Fakat uzun süre bu hobi ile pek fazla ilgilenme fırsatı bulamamanın ardından son birkaç senedir mümkün olduğunca fırsatlar yaratıp balığa gitmeye çalışıyorum. Av partnerim genelde bana bu zehri bulaştıran dayım oluyor. Birlikte bir yandan bilgi dağarcığı ve ekipmanlarımızı geliştirmeye çalışırken diğer yandan da yeni meralar keşfetmeye çabalıyoruz. Amacımız doğayla başbaşa vakit geçirirken bir yandan da olgunluğa erişmiş balıklar peşinde koşmak. Bunun için gerekirse ve mümkün olursa günlerce kampta kalmak. Gerçi son birkaç senedir avlarımız oldukça verimsiz geçmekte ama olsun, ne demişler; "40 gün taban eti, bir gün av eti". Hem balığı yakalamak kadar yakalama çabasıyla gezen zamanlar da oldukça heyecan verici oluyor. Eh uzun süren bekleyişlerin ardından o zilin sesini duymak yokmu, işte o herşeye değer !.. Benim genelde hoşlandığım avlar sazan ve yayın avları. Son günlerde özellikle yayın avı için mera araştırmalarına yoğunlaştım. Son duruma göre muhtemelen trakya tarafında bir gölette şansımızı deneyeceğiz yakın zamanda. Bu arada yayın için bir yada iki tane çıkrık makineli ve parçalı dolgu kamışlı yayın takımı edinmeyi planlıyorum. (Bu güne kadar yayına genelde kasnaklı dip oltaları atardık.) Balığa gidemediğimiz zamanlar en azından evde bişeylerle uğraşarak hevesimizi gidermeye çalışıyoruz. Bu da nedir, yeni ekipmanlar almak, değişik takımlar denemek vs. Ben mesela şu iki haftalık zaman diliminde 5 - 6 tane ışıklı ve sesli balık alarmı hazırladım. Bir sonraki hedefim oldukça astronomik rakamlara satılmakta olan telsiz alarmlardan yapmak. Tabi becerebilirsem. Kendi elimle hazırladıklarımı kullanmak bambaşka bir zevk.. Birkaç gündür bir de yemleme botu projem var. D.A.M'ın D-Fender'ine benzer bir tekne yapmayı planlıyorum. Tabi çok daha cüzi bir maliyetle Neyse lafı fazla uzatmayayım.. Aranızda olmak benim için büyük bir keyif. Umarım zaman içerisinde bu ailenin bir parçası olabilirim. Selamlar & saygılar, Mehmet Çelebi
Hoşgördük arkadaşlar.. Tanışma sonrası ilk mesajımın güzel bir av rapor olmasını umuyordum ama sezonun ikinci avını da malesef tek bir vuruş bile alamadan tamamladık. Neyse kısmet bir dahakine inşallah. Güzel paylaşım ve raporlar dileğiyle...