Merhaba

Konu, 'Tanışalım' kısmında ırıshsetter tarafından paylaşıldı.

1. ırıshsetter

ırıshsetter Koray Güzel

En İyi Avı:
    Turna 64 cm
    Merhaba doğa tutkunu dostlar...Sitede olabildiğince çok değerli bilgiye eriştim.
    Haftasonlarımı hep ormanda geçiririm.Asıl uğraşım ornitofotograf...Yaklaşık 2 yıldır ülkemizde yaşayan birbirinden güzel kuşları fotoğraflamaktayım.Geçen bayram vasat bir arazi sonrası gölette balık tutmaya çalışan kuzenlerime katıldım...Ve oltama vuran 64 cmlik turna (2 gün sonrada 54cm) ile bu dünyaya da giriş yaptım...

Yalnız 2 senedir yaban hayatta avcı kovalayan biri olarak bu uğraşıyı doğayı ve varlıklarını korumaya almış yasaların izin verdiği ölçüde yapma taraftarıyım.

Sizinde düşüncelerinizi öğrenmek isterim.Bir yanda avcılığa karşı bir ben...Diğer yanda hafta sonunda göl kenarında balik avı(!) yapmak isteyen bir ben(kuşlardan vakit buldukça)...
    Bu bir ikiyüzlülük müdür,yoksa her ikisi çok farklı konular mıdır?
    Fikirlerinizi benimle paylaşısanız sevinirim...

Tekrar merhaba...

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Koray merhaba, aramıza hoşgeldin. :)

Amatör alta balıkçılığına duyduğun ilgiyle birlikte karaavcılığını da pekala sürdürebilirsin diye düşünüyorum. Sitemizde herikisini de aynı anda sürdürebilen arkadaşlarımız var ki bu anlamda sevgili Feridun ustayı zikredebiliriz. Enfes fotoğrafları bulunduğunu da ifade etmeliyim. Bu vesileyle sorularının cevabını kendisinden dinlemek isterim. Her iki dünyayı da duyumsayan bir anlayışın kendince cazip ve hoş tarafları olduğunu sanıyorum. Lutfeder de bizlerle paylaşır ise kendi adıma memnun olurum.:) ;)

Üşümüş bir bıldırcın yavrusu ve kumru ile kuşlarımızı da anmış olalım.

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Öncelikle hoşgeldin Koray abi, bu iki yüzlülük değildir. Avcılığa karşı değilim kesinlikle, avlanmak insanın fıtratındandır ancak insan Allah'ın yarattığı hayvana da insanlığının gerektirdiği şekilde muamele yapmalı, avına saygı göstermelidir. Eğer ki hayvanların alıkonulması taraftarı değilseniz ya da tutacağınız balığı yemiyorsanız yakaladıktan sonra hemen fotoğraflayıp tekrar suya bırakabilirsiniz. Yakala & Bırak (Catch & Release) stilini alternatif olarak uygulayabilirsiniz. Limitlere uygun avlar yaparak vicdanınızı da sızlatmamış olursunuz. Rastgele... :)

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html