Merhaba, Benim adım özgür.İzmir'de oturuyorum.Yaşım 13 daha önce hiç balık tutmadım.Bir aralar İstanbul'da otururken bir olta alacaktım ama alacağım yer kapandığı için bu merakım son buldu.Bir kaç gün önce dayımın alsancaktaki dükkanında çıkıp kordona gittim.Orda yaşlıca bi amca balık tutuyordu.reelingBu yüzden bu merakıma devam etmeye karar verdim artık balık tutmak istiyorum.Dayımda profosyonel bir olta var herkes sen kullanammasın diyor sizc kullanabilirmiyim?Her balığa ayrı iğnemi gerekir?Şamandıra ne işe yarar oltayı su yüzündemi tutar?Amatör balıkçılara hangi balıklar denk gelir(yeni başlayanlarda)? BU yazdıklarımdan sonra bu çocuk yaşına rağmen neleri biliyor diyebilirsiniz.Benim yaşım küçük olmasına rağmen 2 gündür bütün günüm bilgisayarbaşında sizin sitenizde geçdi.Çok balık cinsi öğrendim.Öğretmenlerim bana hep benim zeki oğlum der sınıf arkadaşlarım ya uzaylı der yada yürüyen bilgisayar.Balık dışında tarih,özellikle türk ve osmanlı tarihine meraklıyım.Birde biyoloji konusunda aslında tüm derslerim 5 yalnızca matematik 3 oda bu seneye özel.Aslında ben hayvanları ve bitkileri çok severim ve saygı duyarım. Umarım başınızı ağrıtmamışımdır.Son bir soru soracağım oltaya takılan balık acaba suya atılırsa yaşarmı çünkü boğazı yırtılmış olur.
yazdıkların güzel şeyler. bunun için tebrik ederim seni. ben talı su balıkçısıyım. bu yüzden denizde tutulacak balık hakkında bilgi veremiyorum. sadece yazını beğendiğim tebrik etmek istedim.