Merhaba

Konu, 'Kamışlar' kısmında 3FeNDY tarafından paylaşıldı.

1. 3FeNDY

3FeNDY EFeNDY

Merhabalar abilerim.Ben Mustafa Talha.İstanbul'da oturuyorum.21 yaşındayım ve öğrenciyim.Siteye ilk defa kayıt oldum inşallah acizane birkaç sorum olacak.Öncelikle bundan kendi kamışımdan bahsedeyim 13 sene öncesinde babamın bana hediye aldığı Albasta Nature 2780 3.30 kamışı kullanıyorum ta ki geçen haftaya kadar.Çünkü yanımda ki abilerim balık tutarken ben sadece bakmakla yetindim koca bir gece boyunca 4 tane istavrit tuttum sadece.:)Aklıma gelen ilk soru acaba kamış mı kötü sorusu oldu.Çünkü kamışı attığımda en fazla 20m civarı öteye gitti.Bu yüzden öncelikle işi kamışı yenilemekden başlayacağım sanırım.Sadece kamışa (makina hariç) 200TL ye kadar bütçe ayırdım, bu tür şeylerde acele etmek istemiyorum açıkçası, çünkü 200 TL ye kalitesiz bir set almak yerine 200 TL ye kadar olan kaliteli bir kamış alıp 1 ay daha sabredip sonra makine almak daha mantıklı geliyor bana.Biraz araştırdığım kadarıyla sanırım ben surf kamış alacağım boğazda tutmak için ve en az önerilen 4m civarı oldu.Tabi siz tecrübeli abilerim daha iyi bilirsiniz.Bu yüzden araştırdığım kadarıyla ve internetten bulduğum bu kamış; -Lineaeffe-Spider-Surf-420-cm acaba bana uygun mudur? Veya 200 TL ye kadar önerecebileceğiniz başka kamış çeşitleri var mıdır? Diğer kamışlarla kıyasladığımda bana biraz daha hafif geldi en azından yorulmayacağımı umuyorum hem de 4.20 olması ve 220g a kadar atarlı olması sanırım büyük avantaj.Siz abilerimin bilgi,tecrübe ve tercihlerini merakla bekliyorum ..!

2. furunotr

furunotr Haluk

Nacizane fikrim herşeyden evvel öncelikle atış sitilinizi geliştirmeye bakmanızdır... Zira 3,30 bir kamış ile en azından 50-60 metre atabilmeniz gerekir; tabii doğru bir stil ile...:)