merhaba

Konu, 'Tanışalım' kısmında AHIRKAPILI1942 tarafından paylaşıldı.

1. AHIRKAPILI1942

AHIRKAPILI1942 İSMAİL

Favori Makine:
    MİSİNE YARIKLI ELLERİM
    En İyi Avı:
    bu ihtiyarın marmarada tutmadığı balık kalmadı ama o orkinoslar yok mu unutulmuyorlar
    istanbuldan selamlar ahırkapılıyım.fazlası var eksiği yok 60 yıllık balıkçıyım.meslek konusunda bildiklerimi paylaşmak bilmediklerimi öğrenmek için buradayım.galiba eskilerden kendilerini veya babalarını tanıdığım birkaç kişi var burda.60 sene bu dile kolay boğazda marmarada tutmadığımız balık istanbulda tanımadığımız balıkçı kalmadı.

2. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    ilk hoşgeldin benden olsun ismail abi. eminim bildiklerin ve anlatacakların ile bizi biraz daha aydınlatacaksın.

3. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    İsmail abi, balık sevdalılarının arasına hoşgeldiniz..!!

Eski av maceralarınızı, Boğaz'ın, Sarayburnu'nun ve Haliç'in eski hallerini sizden dinlemeyi çok isteriz. Hele hele bir de elinizde eski avlara ait fotoğraflar varsa forumdaki birçok kişiyi mest edeceğine emin olabilirsiniz.

Hürmetlerimle ellerinizden öperim..

4. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Hoşgeldiniz.Tecrübelerinizden çoğu kişi faydalanacaktır.Sizde bir sürü anıda vardır.Anılarınızı okumayı çok isterim.Saygılar...

5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Aramıza hoş geldiniz. Keyifli avlar dilerim.

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Hoşgeldiniz, bereketli avlar dilerim...

7. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    aramıza hoş geldiniz.

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Aramıza hoş geldin İsmail ağabeyim, anlat bize eski istanbul'da orkinosların toriklerin nasıl tutulduğunu anlat ben 7 yasındaydım Galata köprüsünden zoka ile torikleri çekenleri izlerdim, seyrederdim o yaşlarda palamutun bedava dağıtıldığına şahit olun onları anlat bize, gerçek bir İstanbul balıkçısı olarak, seni kendi ağzından av hikayelerini bekliyoruz. :) :) :)
    Sevgiler , saygılar ellerinden öperim hoşça kal.:) :) :)

9. AHIRKAPILI1942

AHIRKAPILI1942 İSMAİL

Favori Makine:
    MİSİNE YARIKLI ELLERİM
    En İyi Avı:
    bu ihtiyarın marmarada tutmadığı balık kalmadı ama o orkinoslar yok mu unutulmuyorlar
    hepinize çok teşekkür ediyorum hoşbulduk

10. Çim adam

Çim adam Aydın

Hoşgeldin ismail abi, engin tecrübelerinden faydalanmak için sabırsızlanıyoruz.

11. AHIRKAPILI1942

AHIRKAPILI1942 İSMAİL

Favori Makine:
    MİSİNE YARIKLI ELLERİM
    En İyi Avı:
    orhan bey ah o orkinoslar yokmu. babam istanbul un namlı orkinosçularındandı.ahırkapılı ismail nam ı diğer sağır ismail o yıllarda ne bereketliydi bu boğaz bu marmara ne hale getirdiler bu denizi. kılıçlar köpekbalıkları orkinoslar foklar her tür balık vardı.köpekleri öyle ufak sanmayın 1 2 tonluk her biri hele bir ara yanlış hatırlamıyorsam 1958 60 seneleri arasında kayıklara bile saldırdıkları oldu.özellikle beyaz kayıklara balıkçılar korkudan denize çıkamazlardı.kış ortasında tekneleri kızağa çekip siyaha boyadılar köpek korkusundan.foklar sarayburnunda adalarda kıyıya çıkarlardı.hayırsızın dolayları köpek kılıç orkinos yatağıydı.palamut torik desen ganiydi.koyun postundan çapari yapardık ilk önce kınalardık postekiyi sonra bağlardık çapariye.böyle bol malzeme yoktu ki.iğneler demircide yaptırılırdı sütlücede demirci hasan vardı o yapardı istanbul un en avcı iğnelerini.misina desen hiç yok gibi bişeydi o kadar kıymetliydi ki misina rahmetli babama 10 kulaç misina için 2 gün dil döküp yalvardığımı bilirim.yurtdışından getiriyordu bazı dükkanlar ama onlarda kalantor müşteriler için tezgahaltı ediliyordu.şimdi galata köprüsünden geçerken yerlere atılmış karışık misinaları görüyorum da o günleri hatırlıyorum nerden nereye diyorum.bizim zamanımzıda misina dolaştırmak lüks bir durumdu. iyi kazanıyorduk.balık boldu .ama her balıkçının yaptığı kararında bırakıldığında güzel fazlası çok zararlı olan bir illet bizide bitirdi.içkiden bahsediyorum.kazandığımızı hep onun peşinde bitirdik o da sağolsun bizi bitirdi.şimdi çok şükür kurtuluk ondan ama biraz geç oldu.gecede 200 250 çift lüfer tuttuğumuzu hatırlarım kanal üstünde şimdiki gibi motor her kayıkta yok.kürekle gider gelirdik .kürekçi tutardık genellikle beykozlu olurdu kürekçiler.aynı anda 5 takım indirirdik denize 2 kulaklara 2 ellere tek ayak baş parmağına bağlayarak.kayıkların içi diz hizasına yakın lüfer sarıkanat dolardı.ne günlerdi.ama hala o günlere dönme ümidi var gibi.boğaz çıkışları adalar çevresi ve boğaz içinde gırgır troll yasaklansa ve caydırıcı cezalar uygulansa bu deniz eski haline dönebilir.birde yapay ilişkenler bırakılsa buralara şahane olur.köpekbalıkları dönmeye başladı marmaraya inşallah onları orkinoslar izler ve bu deniz eski haline döner.o zamanlarda balığın bol avlanmasının sebebi orkinoslardır zaten.

12. fuat33

fuat33 fuat

Hoşgeldin İsmail Amca:). Yaşın dedeminkine yakın.. Keşke balıkçı dedem olaydıda hikayelerini anlataydı bana... Umarım Vedat Abayoğlu üstadımız gibi forumun devamlı takipçisi olur, bizleri o 60 yılın kazanımlarından faydalandırırsın:).

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Keyifle okudum anılarınızı, devamı gelirse severek dinleriz... :)

14. Safa Sunay

Safa Sunay Safa Sunay

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sorrento 4.30 ,Okuma V System 2.70 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Blue Hawk,Okuma Safina Pro spa25
    Üstadım hoş geldiniz engin bilgilerinizden faydalanmak için sabırsızlıkla bekliyoruz...