Merhabalar 9.9 4 zamanlı parsun ve 3.55 m fiber soru

Konu, 'Motorlar' kısmında cerbit01 tarafından paylaşıldı.

1. cerbit01

cerbit01 Mehmet

Öncelikle merhaba arkadaşlar tanışma bölümüne yazdım ama ama hala çıkmadı sanırım. Aranıza yeni katıldım. Adana Yumurtalıktayım. Tekne ve motor ayarlamaya karar verdim. İş icabı da uzun süre burada kalacağım. 9.9 4 zamanlı parsun motor ile 3.55 veya 4 m arası bir tekne ile uygun bir takım yapabilir miyim. motor sıfır olucak tekne ise temiz bulabilirsem belgeli ve ikinci el yoksa o da sıfır olacak. Motor Ramazan bayramında sonra geliyor inşallah. En fazla iki kişiyle bazen sırtı çekiceğiz bazen de cerbite çıkacağız. sizce 9.9 4 zamanlı ve 3.55 lik tekne uyumlu olur mu ve yeterli midir ?

2. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    4.25 veya 4.55 alsan daha iyi olur.

3. cerbit01

cerbit01 Mehmet

Erdinç abi neden 4 metre ve üzerini öneriyorsun ? ve dediğin boyutlarda ne tip bir tekne veya ne marka tekne önerirsin ? dediğim gibi en fazla iki kişi ve ağırlıklı sırtı ve cerbit avı için kullanıcağım.Çok aşırı yüküm olmayacak tekne iki kişi ve yiyecek içerekle beraber 400 kiloyu bulmayız bile

4. kaygisiz

kaygisiz Deniz Alkım

Favori Makine:
    Okuma Safina pro-65
    Sana tek tavsiyem var. Pasun motor alma. Sıfır 5HP parsun aldım. Ateşleme sorunu var. Benzin akıtma sorunuda avr aynı zmaanda. 5-6 kişiden duydum onalrdada benzin akıtma sorunu varmış. Motorda dertten kurtulamadım. Biraz daha fazla ver Mercury al. Kaliteli marka olsun. 5HP Pasun 2000 idi Mercury 2850 hemde bu fiyatlar taksitli fiyatlar. Siz siz olun çin malı motor almayın

5. cerbit01

cerbit01 Mehmet

Deniz abi kaporasını verdim bayram sonuna da geliyor. Tekneyi biraz daha büyüttüm 4 metre aldım motorunu bekliyorum. Aklım karıştı şimdi neden böyle oluyor ki bu motorlarda oysa ben de çok olumlu şeyler duymuştum motorla ilgili

6. cerbit01

cerbit01 Mehmet

Arkadaşlar merak edenler olursa diye sizlere tekrar yazmak istedim. Bilgi sahibi de olmak isteyen olabilir motorla ilgili. Şükürler olsun ki Motoru aldım elime ulaştı motoru değiştirmedim ancak tekneyi biraz daha büyütüp 4 metreye çıkardım. Öncelikle ilgilerinden dolayı Salim Beye çok teşekkür ederim buradan görüyorsa da bir kez daha teşekkürümü iletirim. 9.9 4 zamanlı Parsun marka motoru gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Motor ilk bakıldığında gayet çetin ve çalıştığında sesi oldukça güven verici. iki zamanlı motora kulak alıştığı için 4 zamanlıda sırtı çektiğimizde rölantide neredeyse motordan ses gelmiyor. hatta stop mu etti diye motora eğildiğim bile oldu. ama tıkır tıkır nazar değmesin saat gibi çalışıyordu. Bir en fazla iki çekişte çalışıyor. Farklı devirlerde motorun şu an rodaj ını bekliyorum. yaklaşık 3 veya 3 buçuk saat çalıştı bir buçuk litre yakıt anca gitti. Gerçekten çok şaşırdım. Yüksek devirlere henüz çok çıkmıyorum.30 saniye aralıklarla tam gaz gerisi yarım çeyrek ve rölanti. 2 kişi çok rahat bir şekilde hızlanıyoruz. 4 kişi binip yarım gaz verdiğimizde bile motorun itiş gücünü çok rahatlıkla hissedebiliyoruz.Güçlü kuvvetli bir motor. İnşallah Allah utandırmaz.Alırken oldukça tereddüt ederek aldım. Ama kullanan birisi olarak söylüyorum. Korkmayın.Alın. Tabiki motor ve elektronik malzemeler birazda şans işi. En iyi markada bile ayıplı mal çıkabiliyor.Ama şu an çok memnunum motorumdan. Kazasız belasız kullanabilirsek Allahın izniyle gerisi keyif işi. Motoru almayı düşünen olursa elbet bir fikir verecektir. İleride video çekme imkanım olursa onu da mutlaka sizlerle paylaşırım. Görüşmek üzere arkadaşlar. Sağlıcakla kalın.

7. mehdi

mehdi ali

parsun

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... Bende parsun 9.9 4 hp almayı düşünüyorum.. Motorunuzun rodajı tamamlanmıştır sanırım biraz daha bilgi verirseniz çok sevinirim..***

8. mehdi

mehdi ali

Merhaba ..Bugün itibariyle motorun durumu nedir? Bende almayı düşünüyorum:)

9. cerbit01

cerbit01 Mehmet

Evet arkadaşlar dün itibariyle rodajını doldurduğum motorumun servis bakımını yaptırdım. Gerçekten 10 saat bakımı çok önemli. Benzini ne kadar süzerek depoya koysakta karbüratörden çıkan pisliği görmüş olduk. Güzel bir temizliğin ardından motor yine ilk çekişte çalışıyor. Aynı zamanda Motor yağının değişimini de yaptık. Motor yağının rengi ilk koyulduğunda zeytinyağı rengindeyken boşalttığımızda görüdğüm renk sanki asfalta dökülen zift kıvamında ve rengindeydi. Ki buda ilk yağ değişiminde çok önemliymiş.Yeni parçaların fabrika çıkışından sonraki çapakları ilk yağa karışır ve rengi bu şekilde koyulaşırmış. 10-40 yeni yağ ile değişiminide yaptık.Son olarakta kuyruk yağını değiştirdik serviste.Kuyruk yağı gayet temiz ve bozulmamıştı ama yine de değiştirdik.Ek olarak kapağı kaldırdıktan sonraki görülen ve aktif olarak hareket eden parçalara (rölanti vidasına diğer vidalara ve yaylara)sıvı gres spreyledik.. İlk bakımımız bitti.Serviste sağolsun çok ilgilendi..artık şu an 100 saat bakımına kadar sadece 2 haftada bir tatlı su devirdaimi yapsak yeterli oluyormuş. tabi Motor yağ seviyesini ve rengini sürekli kontrol etmek şartıyla. Şu an için motordan çok memnunum. İnşallah ileride de pişman etmez Parsun.