Merhaba abilerim ben burak 19 yaşında rizede üniversite okuyorum geçenlerde boru kurduyla yaptığım 1 saatlik avımda aşağıda koyabalirsem resimdeki 2 balığı yakaladım. Yurtta kaldığım için ve balıkları pişirme imkanım olmadığı için suya iade edildiler. Ayrıca öğrenci olduğum içinde akşama doğru saatlerde tutabiliyorum sadece. Yinede keyifli bir av oldu alttaki barbun tam adını bilmediğim balığın piyangosu oldu. Bu arada siz abilerime sorum acaba barbun karagöz gibi balıkların av mevsimi varmı varmı varsa ne zaman ve yılın bu zamanında rizede hangi balıkları sahilden tutabilirim? kamış ve makina önemsiz markalar Çaparinin 3 iğnesiyle takım hazırlayıp kullandım Yem: boru kurdu
Öncelikle foruma hoşgeldin Bu senenin rizeden gelen ilk raporu sanırım en azından benim gördüğüm İkinci tebrikte benden olsun güzel av olmuş daha iyileri rastgelsin..
hedeflerim büyük abi rize levrek için çok verimli bir yer kaldığım öğrenci yurdunda 4k lik levrek tutanlar var ve geceleri buralar çok iyi eşkina yapıyo bakalım bende tutabilicekmiyim
Kardeş sen de benim gibi yurt balıkçısısın desene. Tebrikler. Forumu sürekli karıştır ve oradaki malzemecileri sürekli yokla. Şehrin balıkçıları genelde malzemecilerde takılır oralarda tanışırsın. Sonra taktik almaya bak. Levrek yapan yerleri sürekli yokla. Hele havası suyuysa kaçırma. Unutma su bulanık, dalgalı olacak, rüzgar karşıdan esecek. Sende kendimi gördüm yazayım dedim. Rastgele...
iyi etmişin abi yurtta levrek tutanlar var ama meralarını söylemiyorlar çok benciller bizde anca karagöz barbun kovalıyoruz açıkçası şu an istavrit bekliyorum o kadar standartı düşürdüm bu istavritin karadenizde bolluk zamanı deniz suyu ısınıncamı başlıyordu
Kardeş levrekte meralar bellidir. Söylenmeyen şey ne zaman nerenin balık yaptığıdır. Atıyorum bir şehirde 10-15 mera varsa denersin birini yaparsa yapar yapmazsa diğerini denersin bidahakine. Ya da tanıdığın çok olur bi yer balık yaptımı biri sana çıtlatıverir. Bunlar zamanla olur sen yeterki yılma. O söylemedikeri yerlerin %90 ı dere ağızları ve limanların içi-dışıdır. Geriye kalan yerleride kendin keşfetmeye bakacaksın. Sana bi tüyo; liman içi ve dere ağzı olmayan yerlerde(kıyılar) kefalin sürekli bulunduğu yerler levreğinde mekanıdır. Buralar nereler? Kayalıksa kefal orada olur. Kaya demek kefalin saklanacağı yer demek. Lağım akıyorsa kefal olur. Ve bir de mesela deniz kenarında cafe var. Her sabah bayat ekmeği denize döküyorlar. O zaman orda kefal olur. Bu şartların bazen 2si ve bazen 3ü de birden bulunabilir. Böyle yerleri gördünmü aklına estikçe (su oynaksa şansın artar) dene. Kefalcileri iyi takip et millet nerelerde kefal avlıyor iyi bak. Bir tüyo daha: Raglou kullan. Levrek raglouyu her zaman yer. Rapalayı her zaman yediremeyebilirsin ama raglou joker gibidir. Hem takılınca çok çok 2 tl gitmiş olur. Aşşırı karanlıkta fosforlu ve kemik rengi(sedef), gündüz bulanık suda mavi-beyaz ve sedef, berrak suda mavi-beyaz ve şeffaf simli. Ayrıca orjinalinde yok ama çakmalarında bulabilirsen şeffaf yeşil simli ragloular var. Oda iyi iş yapar berrak suda. Ama tabi berrak suda şansın her zaman daha az. Zokan sığ yerlerde 4 gram derin yerlerde 6 gram olsun. Ve Raglouyu çekerken aşırı yavaş çek. Böyle uyuz uyuz gelecek suda çok yavaş unutma gel beni ye der gibi gelecek. Bu söylediklerimin hepsi benim tecrübelerim. Senin bölgende illaki farklılık gösteren şeyler olacaktır. Meradaki atçekçilere bak. Herkes aynı şeyi atıyorsa bil ki iş yapıyordur. Hele adam atıyorum strike pro siyah-beyaz rapalayla balık aldı. Fanteziye girme. Hemen git aynısından bitane sen de al. Ertesi gün onla başla. Balık yiyorsa yiyordur dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Sürekli yanındakileri kes çaktırmadan Kim ne yapıyor nereye atıyor ne hızda çekiyor sahteyi nerelerden geçiriyor.. herşeyi iyi incele. Çoğunluk birşey yapıyorsa demekki var bişey Bak laptop kucağımda uyuyakalmak üzereydim yazmaya başlayınca cin gibi oldum uyku muyku kalmadı İnşallah yakalarsın ben ilk levreği tutana kadar neler çektim. Acemisin tutamıyorsun adam yanında alıyor. Adamı izlediğin için adam yanından kaçıyor.. Öğreten yok.. Ahh o günler ahh. Birisi ilk defa levrek yakalayınca sanki benim ilk levreğimmiş gibi seviniyorum. Rastgele kardeş soracak olursan hiç çekinmeden özele yaz. Ben sürekli girer bakarım bu foruma. Üşenmeden de anlatırım. Hadi rastgele...
kardeş çok sağol verdiğin bilgiler için bu anllattığın bölge özelliklerini diyince hemen aklıma bir yer geldi kısmetse yakın zamanlarda denemeye başlıcam. Rize çok tuhaf yer balığıda tuhaf çinekopu kaşığa gelmiyo çinekop çaparisine geliyo hatta kıbrıs kefal takımı ekmekle palamut tutanı bile gördüm 5 yıl burdayım bakalım neler tutmak nasip olucak
Unutma önceliğin limanlar ve dere ağızları olsun. Diğer yerleri de arada yokla. Ama limanlar levreğin yatağıdır. Hiç havası suyu bile değilken limanda tutarsın. Balığın yediği şey bölgeye göre değişir normaldir mesela Mersinde de kimse kaşık atmaz levreğe.
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kısmetse yakın zamanda hepsini kullanmak niyetindeyim tabi bunun için birde uygun kamış almam lazım