Merhabalar, İp misina hakkında bir sorum var

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alicanbekoz tarafından paylaşıldı.

1. alicanbekoz

alicanbekoz Alican

Merhaba Sevgili arkadaşlar, siteye yeni üye oldum, ismim Alican, Ankara'da ikamet ediyorum, ilokuldan beri kendi çapımda amatör olarak balık tutmaktayım, birkaç senedir spin avcılığına merak sardım. Bununla ilgili malzemelerimi zaman zaman tedarik etmekteyim. Sorum son tedarik ettiğim bir malzeme ile ilgili olacak :

Daiwa braid 8 0.12 mm 9 kg lik ip misina aldım, kullanmadan önce kendimce test edeyim dedim, öncelikle çıplak elle elimi kesme limitlerine dikkat ederek çok uğraştım ama koparamadım (bunda bir miktar kaymasının etkisi olmuştur diye tahmin ediyorum), sonra ipin ucuna albright ile sufixin 7 kg çekerli monosunu bağlayıp 5litrelik içi dolu bir su bidonunu şok yapmadan kaldırmaya çalıştım ama ip her defasında düğümün 5-10 cm gerisinden koptu. Bidonu yarıladığım zaman idareten taşıdı.

Sorum şu : Bu misina 5 kiloyu bile taşıyamamakta mıdır yoksa benim tecrübesizlikten hesap edemediğim unsurlar mı var.

Çok teşekkür ederim.

2. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Öncelikle hoş geldiniz.Umarım formda güzel paylaşımlarınızı görürüz.Misinaların üzerinde yazan degerler genelde düşündüğümüz gibi kaldırma kuvvetini vermemekte.Daha önceleri adrenalin hd örgü kullanıyorum 0.10mm olanı.Gelir gelmez bende çok merak edip 5lt su şişesini kaldırmaya çalıştım tabiki sonucu hüsran oldu :)aldıgınız örgüyü bende sipariş verdim gelince bende bi deniyecem bakaLım.önüne misina baglamadan direk örgüyü yüke baglayıp deneyin düğüm atarken misinayı yakıyor olabiliriz.en güvendiğim palomar düğümü.örgüde bunu çift atıyorum kaymasın diye fırdöndü düğümü için tafsiye ederim.şok düğümlerini bilmiyorum tafsiye edebileceğim bir düğüm yok.daiwa nın 0.12 örgüsüyle şoksuz 120gr atan arkadaşlarım var.bende şok yapmadan yemli avlarda kullanmayı düşünüyorum.

3. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana
  4. alicanbekoz

alicanbekoz Alican

Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar, deneyip sonucu sizlerle paylaşacağım.