Öncelikle siz abilerime merhaba demek istiyorum adım Mutluhan ÇUKUR İzmir Bergama ' da yaşıyorum ve bu aralar dalış ve zıpkın ile avlanmaya karşı içimde durduramadığım bir his var.Yani demek istediğim sürekli denize dalıp zıpkın avcılığı yapmak istiyorum ama önümde 1-2 engel var onlarda malzeme seçimi ben öürenci olduğum için kendi gelirim yok ve biraz biriktirdiğim param var ben bu konularda çok takıntılıyımdır hiçbirşeyim tam olmadan o işe kalkışmam sizlerden isteğim bana tavsiyelerde bulunmanız ilk defa zıpkın kullanmıcam ama ilk defa kendime ait zıpkınım olucak o yüzden sizden zıpkın maske şnorkel ( bu ikisi set olabilr ) markaları konusunda yardım istiyorum bu güne kadar kullandığım maskeler hep 10-15 tl ye alınan ve taktığm gibi buharlaşan gözlükler oldu en sevmediğim şey gözlükte aradığım en büyük özellik buğulanmaması .Tabi en önemli şet fiyat yani dediğim gibi öğrenci adamım bir gelirim yok o yüzden bu malzemelerin fiyatı pahalı olmaması tercihimdir .Forumda yeni olduğum için konuyu nereye açıcağımı bulamadım buraya açtım ki sayın moderatörlerimiz kouyu gerekli yere taşıyabilirler . Yardımlarınz için şimdiden çok teşekkür ediyorum en kısa sürede yardımlarınız bekliyorum iyi günler iyi forumlar.
Genç adam merhaba..hiç bir şeyin tam olmayabilir..hiç bir zaman her şey 4/4 lük olamaz..yaşadıgın ortam , saglık ,iş, vs.vs.vs.. ben bir hatırlatayım dedim... zıpkın konusu bana mesafeli.. ama sanırım herşeyi tam olsun dersen olay bayagı bir tuzlu olur.. ayrıca yaşın genç - dinamik ve heyecanlısın..en az o kadarda tedbirli olmanı tavsiye ederim..yani merakını eyleme çevirecek araştırmalarından daha çok emniyet ve güvenlik araştırmalarında olsun.. kolay gelsin
Merhaba Zıpkına başlamayı düşünüyorsan öncelikle "sığ su bayılması" konusunda derin bir araştırma yapmanı tavsiye ederim. Önce güvenlik.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum 4/4 lük derken kalite açısından değil de malzemenın tam olmasını kast etmiştim yani zıpkın ile balık avına çıkıcaksam malzemelerimin tam olması lazım maske , palet vs. Bende farkındayım ve zıpkın gerçekten çok tehlikeli olabiliyor o yüzden sizlere danışmak istedim alıcağım zıpkını.