Merhaba arkadaşlar, adım Özgürcan bende sizin gibi balık meraklısıyım ama daha işin çok başındayım. Sizin tecrübelerinizle bende inşallah kendimi geliştiririm. İlk olarak sizden acil olarak öğrenmek istediğim bir şey var. Tekirdağ sahilde bu sene ilk defa bol bol salyangoz görüyorum. Sinop da bu salyangozlar yuzunden midye stoğu inanılmaz azalma yaşıyo ve denizlerin doğal filtresi midyeler yok oluyo çünkü bu salyangozların başlıca besini malesef midyeler. İşin kötü tarafı bu salyangozları gemiler taşıyo ve Tekirdağda da görmeye başladım. Diğer deniz kıyısında yaşayan arkadaşlar acaba sizler de böyle bi durum farkettinizmi... Eyer farkettiiz ise acilen cevap yazarsanız bu konuda su ürünlerinde öğretim görevlisi bir arkadaşıma bilgi vermek istiyorum. Sanırım bir araştırma için ve erken önlem için iyi bir sebep olabilir. umarım... Yada bu konuyu sitede direk herkezin dikatini çekicek ve okuyabilecek ortak bi bölüme koyalımı Sevgilerle...
Özgürcan Kardeş; aramıza ve ailemize hoş geldin. Araştırdığın ve aradığın tüm konular ile can dostları burada bulacağından eminim. Şimdiden keyifli paylaşımlar dilerim.