Öncelikle herkese selam, Forumu uzun zamandır üye olmadan takip ettim. Çok faydalı ve dostane bir ortam olduğunu gördüm ve üye olmaya karar verdim. Şu an türkmenistan' da çalışıyorum. Evim istanbul' da. Yazlık olarakta altınoluk' ta idik fakat bu sene ayvacık-küçükkuyu' ya taşındık. Çocukken beşiktaş' ta çok balık tuttum, şimdi yeniden ve bırakmamak üzere balığa başlayacağım. burası sayesinde şimdiden baya bilgilendim ve eski bilgilerimin üzerine koydum ve koyamaya devam edeceğim inşallah. şimdilik bu kadar. herkese tekrar selamlar...
Selam Ne işle meşguldünüz? Ben de işim gereği sık sık Aşkabat'a, Türkmenbaşı'na gidip geliyorum. Bazı rivayetlere göre çok lezzetli balıkları varmış fakat, kime göre neye göre? Şimdiye kadar restorantda balık sipariş veripte tabağımdaki balığı bitirebildiğimi hatırlamıyorum.
herkese teşekkürler... aşgabat' ta mekanik tesisat işleri ile uğraşıyorum. size söylenen balıklar hazar denizi balıklarıdır. Türkmenbaşı' nda asetrina ve beluga diye anılan balıklar var. (türkmenbaşı şehri, aşgabat' a çok yakın değil). bizim deniz balıklarımızın yerini tutması mümkün değil. beluga buranın şartlarına göre lezzetli sayılır ancak tazesini ve doğru yerini, zamanını bulmak zor. ama nefis köreltilebilir. birdahaki ay inşallah küçükkuyu' da olacağım, orada kıyıdan ve mümkün olursa tekneden (kiralamak vasıtasıyla) balık avlarına başlayacağım. herkese hayırlı avlar ve iyi geceler... murat...