Merhabalar

Konu, 'Tanışalım' kısmında jumaru tarafından paylaşıldı.

1. jumaru

jumaru Murat

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Slim TE GT 330 XH
    Favori Makine:
    Shimano AX 4000 FB BB
    Herkese merhaba,

Yeni üye oldum ama 6-7 yıldır takip ettiğim takip ettiğim bir ortam burası. Uzun süredir çok nadir aralıklarla fırsat bulabildiğim hobimden genelde uzak kaldığım için burada paylaşabileceğim hiçbir şeyim yoktu. Bu sebeple yıllarca sadece uzaktan izledim, paylaşımları okudum.

Şimdi ise hayatımda hobime daha düzgün bir alan açabileceğim bir dönemdeyim. O yüzden aranıza katılıp yeri geldiğinde paylaşımlarda bulunmaya, yeri geldiğinde sorular sormaya ve çok daha fazlasını öğrenmeye karar verdim.

İzmir'den selamlar eder, keyifli avlar dilerim.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Forumların trendinin düştüğü bir evrede üyelik.

En cafcaflı zamanları kaçırmışsın fakat yine de hayırlı olsun tabi. Gönlünce avlar dilerim, hoşgeldin Murat.:)

3. jumaru

jumaru Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano AX 4000 FB BB
    Teşekkür ederim, hoşbuldum Nuri Bey.

En cafcaflı zamanları kaçırmadım aslında o zamanlar takipçiydim. Şimdi sizin gibi bilgisine, tecrübesine ihtiyacım olan büyüklerimle paylaşımda bulunmaya geldim.

Sevgilerimle.

4. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Hoşgeldin... rastgelsin.

5. jumaru

jumaru Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano AX 4000 FB BB
    Teşekkür ederim Adil Bey. Size de rastgelsin.

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Güzel İzmir'in güzel insanı!!!Aramıza hoş geldin safalar getirdin.Öğrenmek ve öğretmek için burdan daha iyi bir yer bulamazsın.Bir konuyu tavsiyem, açmadan önce olup olmadığını araştırman eğer yok ise kategorisinde konuyu açman sonucunda yeterli bilgiye ulaşırsın.Bizlere kıyı balıkçılığında ne tür yöntem ile avlanmakta olduğunu ve ilgini çeken şeylerin ne olduğunu da belirtirsen benim gibi meraklıların da merakını gidermiş olursun.Tekrar hoş geldin :)

7. jumaru

jumaru Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano AX 4000 FB BB
    Hoş buldum Metin Bey! Sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim.

Şimdiye kadar okuyup araştırma açısından çok istifade ettim bu forumdan. O yüzden sormadan çözümü bulmaya alışkınım genel olarak. Cevabını bulamadığım soru da henüz olmadı fakat her hobi gibi üstüne eğildikçe ayrıntılar daha da artıyor. O aşamada tecrübeli kimseler ile direkt iletişim kurmam gerekeceğini düşündüm ve üye oldum.

Şimdiye kadar hep kasnak ile kumluk ya da kayalık yerlerden muhtelif oltalarla biraz gelişigüzel avlandım. Yani oltayı neye attığımı bilmeden, ne denk gelirse hesabı. Okuyup öğrendikçe yöntemler ilgimi çekmeye başladı tabii. Onların da teknik ayrıntısını öğrendim. Mesela denizde levrek için wtd aksiyonlu spin şu anki hedefim ve ilk kamışımla makinemi almak üzereyim. Nasıl bir kamış, nasıl bir makine alacağımı, misinasını iğnesini nasıl seçmem, nasıl bağlamam gerektiğini, hangi sahteyi kullanmam gerektiğini, levreği nerede aramam gerektiğini hep buradan sayfalarca okuyarak öğrendim. Bilgilerin hepsi mevcut. Araştırmak yetiyor :)

Benden de altı sene yaşadığım güzel Antalya'ya selamlar! :)