merhabalar

Konu, 'Tanışalım' kısmında knamre tarafından paylaşıldı.

1. knamre

knamre Erman KARA

Merhaba arkadaşlar. İsmim Erman. Olta balıkçılığına bir hevesle başlamak istedim. Makine ve kamışımı da aldım ama ne yapacağımı bilmiyorum. :) Forumu inceleyerek bir şeyler kapabilirim sanırım. Herkese keyifli avlar. Hayırlı cumalar.

2. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Aramıza hoş geldin Erman.Sana tavsiyelerim olacak elbette.Önce hedef balıklarını belirle.Sonra o balıklar hangi takımlarla yakalanıyor bunu incele.Sonra bu takımlar nasıl hazırlanıyor ve takım ölçüleri ney?(misina kalınlığı iğne boyu fırdöndü ölçüsü vs) sonra bu takımları nasıl hazırlayacağını öğren.yani düğüm atmak... sonrası kolay...Forumda konu açmadan önce senin merak ettiğin konu hakkında bir başkası konu açmış ola bilir ve ne yazıkki forumun eski neşesi yok...eskiden bir konu açıldığında içeri herkez girerdi..eski konuları araştırıp bulman daha önemli...ben forumun arama kısmından aradıklarımı bulamıyoprum ama google yazdığımda zaten bizim site google da aradığım konuyu gösteriyor :)

3. knamre

knamre Erman KARA

Metin Bey, teşekkür ederim. 2 haftadır her fırsatta araştırma yapıyorum. Dediğiniz gibi sürekli konu açacak biri değilimdir. 7-8 yıldır akvaryumla ilgili ilgilendiğim forum var ve gereksiz konu açıp kirliliğe sebep olmak istemem.
    Bursa merkezde ikamet ediyorum ve şimdilik hedefim çocuklarımla piknik yaparken göletlerde sazan avlamak. :) Hala malzeme toparlamaya çalışıyorum. Çok fazla malzeme ihtiyacı var gibi. Açıkçası araştırdıkça da kafa karıştırıcı bilgilerde çıkıyor.
    Mesela sazan avı için fırdöndüyü parlaklığı görünmesin diye makaronla kapatmayı tavsiye eden de var umursamayanda. Yem takarken iğne kapansın diyen de var gerek yok diyende.

Fırdöndünün, misinanın kalınlığı o kadar önemli mi peki. 0.35 misina kamışta hazır. Birçok avda iş görebileceğini düşünüyordum.

4. knamre

knamre Erman KARA

Bugün 4g şamandra ve 4g ve civarlarında 3/5 delikli kurşun, iğne, 2.kamış için 0.25 misina (0.30da olabilir) forumdan bir arkadaşın önerisiyle en küçük boyda fırdöndü alacağım inşallah.