Merkez Av Komisyonunca 2008-2009 Av Döneminde Avın Yasaklandığı Sahalar:

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Tugay22 tarafından paylaşıldı.

1. Tugay22

Tugay22 Tugay

Merkez Av Komisyonunca 2008-2009 Av Döneminde Avın Yasaklandığı Sahalar:

1- Merkez İlçesi; Doğusu: Edirne-Büyükdöllük asfalt yolu, Kuzeyi: Büyükdöllük-Değirmenyeni karayolu, Batısı: Edirne-Değirmenyeni karayolu, Güneyi: Büyükdöllük-Değirmenyeni yol kavşağı.

2- Keşan İlçesi; Doğusu: Kadıköyden güneye doğru Edirne il sınırı, Kuzeyi: Çamlıca asfaltı ile Kadıköy-Mahmutköy kanal yolunda başlayan Keşan İlçe sınırları dahilinde kalan Korudağ mıntıkası, Batısı: Çamlıca-Gökçetepe asfalt yolu takiben Saroz Körfezine kadar, Güneyi: Saroz Körfezi ile Edirne il sınırı.

3- Lalapaşa İlçesi; Doğusu: Kırklareli il sınırı, Kuzeyi: Türkiye-Bulgaristan Hududu, Batısı: Tunca Nehri, Güneyi: Tunca nehrinden başlayarak Saksağan köyü-Hüseyinpınar-Uzunbayır-Hamza beyli-Çallıdere-Küçünlü-Hacılar-Kalkalsöğüt-Vaysal-Hacıdanışment-Süleymandanışment-Ömeroba köy yolu takiben Süloğlu deresi, takiben Süloğlu ilçe sınırı, takiben Kırklareli il sınırı.

4- Süloğlu İlçesi; Doğusu: Kırklareli il sınırı, Kuzeyi: Lalapaşa-Süloğlu ilçe sınırından Ömeroba-Süleymandanışment köy yolundan ağaçlandırma sahası sınırına kadar, Batısı: Devlet ormanı ile ekili tarım arazilerinin sınırını takiben Süloğlu barajı, Güneyi: Süloğlu barajından itibaren devlet ormanı ile ekili tarla sınırını takiben Keramettin köyü, takiben Kırklareli il sınırı.

5- Uzunköprü İlçesi; Doğusu: Çöpköy-Karapürçek yolunu takiben Mestanlar Köyüne giden yol, Kuzeyi: Çöpköy-Beykonak-Hasanpınar Köy yolu, Batısı: Hasanpınar-Süleymaniye köy yolu, Güneyi: SüleymaniyeKöy yolundan Tekirdağa sınırına giden toprak yol.

Yaban Hayvanı Yerleştirildiği İçin Avın Yasaklandığı Sahalar:

1- Merkez İlçesi; Doğusu: Meriç Köprüsü, Kuzeyi: Meriç Nehri, Batısı: Yunanistan sınırı, Güneyi: Meriç-Pazarkule Karayolu.

2- Havsa İlçesi; Doğusu: Kırklareli il sınırı-Kuleli Deresi, Kuzeyi: Kırklareli il sınırı, Batısı: Kırklareli Edirne il sınırını takiben otoban (D 100 Karayolu), Güneyi: Otoban (D 100 Karayolu).

3- Keşan İlçesi; Doğusu: Beyköy-Suluca-Barağı köy yolu, Kuzeyi: Keşan-Enez karayolu, Batısı: Keşan Enez karayolundan Şabanmera-Koruklu-Danışment köy yolu, Güneyi: Danışment-Beyköy köy yolu.

4- Meriç İlçesi; Doğusu: Paşayenice yolunu takiben Uzunköprü-Meriç yol kavşağı, Kuzeyi: Uzunköprü-Meriç-Paşayenice yol kavşağından Meriç İlçesine kadar, Batısı: Meriç İlçesinden Küçükaltıağaç yolunu takiben Küçükaltıağaç köyü, Güneyi: Küçükaltıağaç köyü yolundan başlayarak köy yolunu takiben Yenicegörece-Saatağacı-Akıncılar-Paşayenice köy yolu.

5- Süloğlu İlçesi; Doğusu: Büyükgerdelli-Süloğlu İlçe yolu, Kuzeyi: Süloğlu İlçesi, Batısı: Süloğlu-Küküler köy yolunu takiben Büyükgerdelli köy yolu sapağı, Güneyi: Sapaktan itibaren Büyükgerdelli’ye giden yol.

6- Uzunköprü İlçesi (A); Doğusu: Dereköy-Maksutlu-Kadıgebren-Gazihalil Köy yolu, Kuzeyi: Kavacık-Dereköy köy yolu, Batısı: Kavacık yol sapağından itibaren Uzunköprü-Keşan karayolu, Güneyi: Gazihalil-Alıç köy yolunu takiben Uzunköprü-Keşan karayolu. (B); Doğusu: Uzunköprü-Eskiköy köy yolu, Kuzeyi: Eskiköy-Kiremitçisalih-Gemici köy yolu, Batısı: Gemici-Çalıköy köy yolu sapağı, Güneyi: Gemici-Çalıköy sapağından Çalıköy-Uzunköprü yolu. (C); Doğusu: Kırcasalih-Sazlımalkoç köy yolu, Kuzeyi: Kırcasalih Köyü, Batısı: Kırcasalih-Yeni Köyden Ergene Nehri, Güneyi: Ergene Nehri.

7- Enez İlçesi; Doğusu: Küçükevren köyünden Gülçavuş köyü, Sultaniçe köyünden denize giden yol, Kuzeyi: Keşan Enez asfaltı, Batısı: Yenice köyünden Saroz Körfezine giden yol, Güneyi: Saroz Körfezi.

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

Evet paylaşım için teşekkürker Tugaycım ,sağolasın bugün kara avcılığı sezonu belli türler için açıldı hayırlı olsun

Kaynak :http://www.milliparklar.gov.tr/mak0809.htm tüm iller burada yazılı arkadaşlar

Son düzenleme: 15 Ağustos 2008
  3. Tugay22

Tugay22 Tugay

bu arada tatlı su balıkçılığı sezonu ne zaman açılıyor veya açıldı mı ben tatildeydim hiç bişeyden haberim yok :)

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

1 Temmuzda açıldı Tugaycım ,olsun tatil nasıl geçiyor nerdesin ?

5. uzunköprülü umut

uzunköprülü umut Umut ÖZER

Favori Kamış:
    3.00m alba kamış 60lık olta ve her türlü şamandıralı olta takımı
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    bu sene sülün avlıyoz desene Fatih abi geçensene yasak olan bir bölge ava açılmış :D

6. Tugay22

Tugay22 Tugay

1 temmuzda açılıyorda bazı türlere kısıtlama felan varmı?

Ben tatilde Enezdeydim balığın babasını tuttum diyebilirim Fatih abi :) Mercan, İspari, Karagöz, kocagöz(balığın cinsine öyle dediler biliyormusunuz bilmem), midye, kalamar(kıyıda karşılaştık ama korkup ona dokunamadım :D) bu saydığım türleri yakaladım ve topladım :) tekne ile çok sağlam avlar yaptık ama fotoğraf çekmedim :( enez limanına gittim. merak ve gaz üstüne 3 torba kadar midye topladım :) bir kızartma yaptık off be :D babamda tekne balıkçılığında bayağı iri bir ispari aldı(sölememin nedeni balığı gerçekten iri olması600-800gram). Tatilim güzeldi. Yavaş yavaş inşallah arkadaşım da dönüyo 20sinden sonra bir süloğlu yaparım sezonu açarım :) Fatih abi senin hatrına anlattım tatili sen nerelere gittin :)

7. uzunköprülü umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    tugaycım cvbını yarın saat 10 gibi alırsın :D

8. Tugay22

Tugay22 Tugay

:D umut sen edirne tarafına balığa gelir misin

9. uzunköprülü umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    10 cm tatlısu levreği
    organizasyona gelcez işte o zaman görüşürüz ;)