Merkez Av Komisyonunca 2008-2009 Av Döneminde Avın Yasaklandığı Sahalar: 1- Merkez İlçesi; Doğusu: Edirne-Büyükdöllük asfalt yolu, Kuzeyi: Büyükdöllük-Değirmenyeni karayolu, Batısı: Edirne-Değirmenyeni karayolu, Güneyi: Büyükdöllük-Değirmenyeni yol kavşağı. 2- Keşan İlçesi; Doğusu: Kadıköyden güneye doğru Edirne il sınırı, Kuzeyi: Çamlıca asfaltı ile Kadıköy-Mahmutköy kanal yolunda başlayan Keşan İlçe sınırları dahilinde kalan Korudağ mıntıkası, Batısı: Çamlıca-Gökçetepe asfalt yolu takiben Saroz Körfezine kadar, Güneyi: Saroz Körfezi ile Edirne il sınırı. 3- Lalapaşa İlçesi; Doğusu: Kırklareli il sınırı, Kuzeyi: Türkiye-Bulgaristan Hududu, Batısı: Tunca Nehri, Güneyi: Tunca nehrinden başlayarak Saksağan köyü-Hüseyinpınar-Uzunbayır-Hamza beyli-Çallıdere-Küçünlü-Hacılar-Kalkalsöğüt-Vaysal-Hacıdanışment-Süleymandanışment-Ömeroba köy yolu takiben Süloğlu deresi, takiben Süloğlu ilçe sınırı, takiben Kırklareli il sınırı. 4- Süloğlu İlçesi; Doğusu: Kırklareli il sınırı, Kuzeyi: Lalapaşa-Süloğlu ilçe sınırından Ömeroba-Süleymandanışment köy yolundan ağaçlandırma sahası sınırına kadar, Batısı: Devlet ormanı ile ekili tarım arazilerinin sınırını takiben Süloğlu barajı, Güneyi: Süloğlu barajından itibaren devlet ormanı ile ekili tarla sınırını takiben Keramettin köyü, takiben Kırklareli il sınırı. 5- Uzunköprü İlçesi; Doğusu: Çöpköy-Karapürçek yolunu takiben Mestanlar Köyüne giden yol, Kuzeyi: Çöpköy-Beykonak-Hasanpınar Köy yolu, Batısı: Hasanpınar-Süleymaniye köy yolu, Güneyi: SüleymaniyeKöy yolundan Tekirdağa sınırına giden toprak yol. Yaban Hayvanı Yerleştirildiği İçin Avın Yasaklandığı Sahalar: 1- Merkez İlçesi; Doğusu: Meriç Köprüsü, Kuzeyi: Meriç Nehri, Batısı: Yunanistan sınırı, Güneyi: Meriç-Pazarkule Karayolu. 2- Havsa İlçesi; Doğusu: Kırklareli il sınırı-Kuleli Deresi, Kuzeyi: Kırklareli il sınırı, Batısı: Kırklareli Edirne il sınırını takiben otoban (D 100 Karayolu), Güneyi: Otoban (D 100 Karayolu). 3- Keşan İlçesi; Doğusu: Beyköy-Suluca-Barağı köy yolu, Kuzeyi: Keşan-Enez karayolu, Batısı: Keşan Enez karayolundan Şabanmera-Koruklu-Danışment köy yolu, Güneyi: Danışment-Beyköy köy yolu. 4- Meriç İlçesi; Doğusu: Paşayenice yolunu takiben Uzunköprü-Meriç yol kavşağı, Kuzeyi: Uzunköprü-Meriç-Paşayenice yol kavşağından Meriç İlçesine kadar, Batısı: Meriç İlçesinden Küçükaltıağaç yolunu takiben Küçükaltıağaç köyü, Güneyi: Küçükaltıağaç köyü yolundan başlayarak köy yolunu takiben Yenicegörece-Saatağacı-Akıncılar-Paşayenice köy yolu. 5- Süloğlu İlçesi; Doğusu: Büyükgerdelli-Süloğlu İlçe yolu, Kuzeyi: Süloğlu İlçesi, Batısı: Süloğlu-Küküler köy yolunu takiben Büyükgerdelli köy yolu sapağı, Güneyi: Sapaktan itibaren Büyükgerdelli’ye giden yol. 6- Uzunköprü İlçesi (A); Doğusu: Dereköy-Maksutlu-Kadıgebren-Gazihalil Köy yolu, Kuzeyi: Kavacık-Dereköy köy yolu, Batısı: Kavacık yol sapağından itibaren Uzunköprü-Keşan karayolu, Güneyi: Gazihalil-Alıç köy yolunu takiben Uzunköprü-Keşan karayolu. (B); Doğusu: Uzunköprü-Eskiköy köy yolu, Kuzeyi: Eskiköy-Kiremitçisalih-Gemici köy yolu, Batısı: Gemici-Çalıköy köy yolu sapağı, Güneyi: Gemici-Çalıköy sapağından Çalıköy-Uzunköprü yolu. (C); Doğusu: Kırcasalih-Sazlımalkoç köy yolu, Kuzeyi: Kırcasalih Köyü, Batısı: Kırcasalih-Yeni Köyden Ergene Nehri, Güneyi: Ergene Nehri. 7- Enez İlçesi; Doğusu: Küçükevren köyünden Gülçavuş köyü, Sultaniçe köyünden denize giden yol, Kuzeyi: Keşan Enez asfaltı, Batısı: Yenice köyünden Saroz Körfezine giden yol, Güneyi: Saroz Körfezi.
Evet paylaşım için teşekkürker Tugaycım ,sağolasın bugün kara avcılığı sezonu belli türler için açıldı hayırlı olsun Kaynak :http://www.milliparklar.gov.tr/mak0809.htm tüm iller burada yazılı arkadaşlar
bu arada tatlı su balıkçılığı sezonu ne zaman açılıyor veya açıldı mı ben tatildeydim hiç bişeyden haberim yok
1 temmuzda açılıyorda bazı türlere kısıtlama felan varmı? Ben tatilde Enezdeydim balığın babasını tuttum diyebilirim Fatih abi Mercan, İspari, Karagöz, kocagöz(balığın cinsine öyle dediler biliyormusunuz bilmem), midye, kalamar(kıyıda karşılaştık ama korkup ona dokunamadım ) bu saydığım türleri yakaladım ve topladım tekne ile çok sağlam avlar yaptık ama fotoğraf çekmedim enez limanına gittim. merak ve gaz üstüne 3 torba kadar midye topladım bir kızartma yaptık off be babamda tekne balıkçılığında bayağı iri bir ispari aldı(sölememin nedeni balığı gerçekten iri olması600-800gram). Tatilim güzeldi. Yavaş yavaş inşallah arkadaşım da dönüyo 20sinden sonra bir süloğlu yaparım sezonu açarım Fatih abi senin hatrına anlattım tatili sen nerelere gittin