Arkadaşlar herkeze merhaba. Tatil günümde balığa gitmek esti aklıma apar topar çıktım evden. Bakkal'dan ekmeğimi aldım ve başladım yürümeye. Gözüme bir yer kestirdim çöktüm kayalıklara yemledim bir güzel ekmek ile. Daha sonra arka arkaya 2 tane sokar aldım. Zevkli geçiyordu av ama hava çok sıcaktı bunalmıştım. Bir balığı çekerken misina koptu son iğnemi bağladım attım 15 20 sn geçmedi şamandıra tekrar indi güzelce tasmaladım zevkine vararak çekeyim dedim ama sokar benden akıllı çıktı kayaların altına girdi ve 0.16 lık misinamı kopartmayı başardı . Daha sonra üzgün üzgün evin yolunu tutarken birine sordum ve bana balık av malzemesi satan bir yeri tarif etti gittim hemen koşar adımlarla. 0.20'lik misina aldım öncelikle, 12 numara iğne ve şamandıra aldım. Ve avlandığım yere doğru hızlı adımlarla yürümeye başladım hızlı hızlı. O sırada 6 - 7 tane köpek deniz kenarında millete havlıyordu korktum hafiften derken bir tanesi bana doğru havladi yönümü değiştirdim arkama baktim köpek hızlı hızlı üstüme gelmeye başladi bende durur muyum koştum arada arkama baktım 5-6 tanesi peşimde havlayarak koşuyorlar, koştum 30 40 saniye kadar ama bana bir ömür gibi geldi hihi . Neyse 15 20 dakika kayalıklarda oturdum ama avlandığım yere gidemiyorum köpekler orada beni bekliyor sanki. Neyse kayalardan eğile eğile vardım avlandıgım noktaya sonunda. Attım oltamı baya bekledim fakat sonuc yok. Saat 8 oldu yemler düşüyor ama tık yok. 8.30 gibi şamandıra gözden kayboldu elime aldim balik yok, aynısını bir daha yaşadım. Fakat 3. vuruşta yaklaşık saat 20.40 iken tekrar indi suyun altına şamandıram oltayı çekmedim tasmaladım ilk emin oldum balığın düşmeyeceginden cektim ama balık gözükmüyor karanlıktı ve ışık yoktu yanımda. Neyse telefonun ışığını açtım, bir de baktım ya kayabalığıydı bu yada bir trakonya temkinli yaklaştım kayalıklarda sohbet ettiğim bir abi sağolsun yardımcı oldu. Balığı poşete attım kayanın üstündeyken misinayi koparmıştı hic ugraşmadim dedim bugünlük bu kadar yeter. Daha önce hic kayabalığı yemedim, fakat babam etinin güzel olduğundan bahsetmişti ( sadece irilerinin ). Kusura bakmayın telefon ile çektim balığın resmini. Daha güzel avlar sizlerin olsun, yeterli adrenalini fazlasıyla yaşadığıma inaniyorum bugünlük Saygı ve sevgilerimle , herkeze rastgele.
hareketli bir gün geçirmişsin bir çılgınlık yapıp köpeklerin üzerine koşarakdan anlamsız kelimeleri yüksek sesle bağırarak söyleseydin köpekler kaçabilirdi kanımcabu bazen işe yarıyor sokak köpeklerinde avında güzel geçmiş
öğlenden sonra hava kararana kadar güzel kefal yapar mersin kıyıları.bugün benim yeğen de max rap la yaklaşık 1 kğ luk kefal çarptırdı
Banada kalkan avında denk gelmişti aynısı eve oltadan çıkarmadan getirmiştim babam kaya balığı zararlı değildir deyince çıkardım iğneden Tebrikler..
elinde poşet vari bir şey varmıydı, köpekler sana havlarken elinde çanta poşet türü bir şey var mıydı?
Teşekkürler Kadir abi. Normalde hiç köpekten korkmuşluğum, kaçmışlığım yoktur ama ilk defa böyle kovaladılar hihi . Kefal pek göremedim yakalayan ama şansını deneyenler var . Görünüş olarak bende yiyemem diyordum. Fakat pekçok yerde yenildiğini okudum bir şansımı deneyeceğim . Balon balığına da yenmez diyorlardı, bu sene açıkta avlanan bir abimiz getirdi ayıklamasını tarif etti gayet te lezzetliydi. Umarım bu da yüzümü kara çıkarmaz . Teşekkürler. Daha iyi sizlerin olsun . Evet beyaz bir poşet vardı elimde. Kafamda da şapka vardı ,galiba yakalanmışız Hasan abiye rezil olduk hihi . Teşekkürler dostum rastgele .
olayı şimdi çözdüm tecrube ile sabbittir bir daha köpek gördünmü,kafandaki şapkayı çıkar köpekler seni görmeden
görkem öncelikle raporunu okurken gülmekten kendimi alıkoyamadım. günün ilk gülücüğü hatta kahkahası için saol. ayrıca kaya balığının irilerinin eti çok lezzetlidir.
Kesinlikle deneyeceğim Kadir abi . Ben teşekkür ederim Halit abi. Yediğimde paylaşırım bu balık hakkındaki önyargılar kalkar belki . Daha önce balon balığını kötülemişlerdi yenmez, adamı felç eder, zehirler o adamı vs. 400 500gr lık bir balon balığını açıktan getirip bir abi vermişti daha önce avlandığım yerde, ayıklamasını tarif etti eti de gayet güzeldi (flato da çıkarmıştım ayıptır sölemesi hihi bembeyaz bir eti vardı. ) umarım kayabalığı beni utandırmaz, ve alıkoyduğum için pişman olmam .