MERSİN 8 ÇEŞİT BİR ARADA

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bazlama tarafından paylaşıldı.

1. bazlama

bazlama HASAN

Merhaba balık dostları;uzun yıllar Türkiyenin en güzel yeri Sinop'ta çalıştım.Sevgili Tayfur Beyle nice torik,kalkan,çinekop,istavrit ve tirsi avları yaptık.O'na sonsuz teşekkür ederim.İncburun,Gerze ve binimum koylarda
    tekne avı gerçekleştirdik.50'lilik palamut çaparilerinde 25,30 palamut yakalamışlığımız vardır.Mersin'e döndükten sonra,Sinop'ta yaşadığım zevki,tutkuyu,burda ki tekne avlarında bulamadım.O yüzden Sevgili partnerim Osman'la kıyı accılığı yaptık nice zamandır.Deniz Hocanın 2 yıldır tüm ısrarlarına rağmen teknesiyle balığa gitmemiştim.Malum 1 aydır Mersin'de kıyıdan balık verimsiz.Dün (Cumartesi) ısrara dayanamadım,çıktık sabah 5 te limonlu kıyısından.Resimler sabah suyundan.Saydık 8 çeşit balık yakalamışız.Balon balığı dahil 9 çeşit.Balık tutmanın yanısıra çeşitlilik ve balon balığının azlığı bizi sevindirdi.Daha fazlası yakalanabilirdi fakat sürdürülebilir avcılık için kestik avı yem olarak kullandığımız karidesleri attık denize......ayrıca Reşat bey'de eşlik etti bize.Deniz beye de teşekkür ederim.Tabi ki kıyı avcılığı bambaşka...
    URL=http://bit.ly/V0BZqe][​IMG][/URL]

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Avınızı tebrik ederim, kırlangıçlar küçükmüş keşke bıraksaydınız geriye :(

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gerçekten keyifli ve bol çeşitli bir av olmuş, tebrikler.:)
    Kırlangıç balığı nesli tehdit altında bir balık olduğundan bu balıklara karşı daha dikkatli olmalıyız bencede, sadece bu av için değil genel olarak hepimizin dikkat etmesi gereken bir durum;)

4. bazlama

bazlama HASAN

Evet bizde üzüldük ama iğneyi çıkarmak mümkün olmadı.Teşekkürler uyarı için.

5. bazlama

bazlama HASAN

sağolun uyarı için iğneyi çıkaramadık.özür yine de.....

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Estağfirullah, zaten yazınızdan amatör balıkçılığa gönül vermiş bir insan olduğunuz belli oluyor.Sadece bu balıklar konusundaki hassasiyeti konusu açılmışken dile getirmek istedim.
    Her zaman böyle keyifli ve bereketli avlar dilerim.:)

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler Hasan bey,8 çeşit balık tutmuşsunuz,çeşitten saymadığınız balon balığından bahsedip,raporun can alıcı noktası diğer 8 balığın isimlerinden bahsedmemişsiniz:) Resimlerden siz bulun demişseniz,ben bu çeşit konusunda iyi olmama rağmen çözemedim vallahi:)
    yAZIN ŞU ÇEŞİTLERİDE SIKINTI YAPMAYAYIM:) :) :)

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Hasan abi Sinop dedin yaa hele birde Gerze'de de avlandım dedin yaa kalbim gümbürdedi resmen, ben Sinop -Gerze'liyim ama doğma büyüme İstanbuldayım baya bir uzun zaman oldu memlekete gidemeyeli ama Sinop'un denizinin bereketli olduğunu hep duyuyorum, sizde birkez daha bunu dile getirdiiniz bu raporunuzda :) İnşallah birgün Sinopta balık avına çıkmak nsaip olur banada :rolleyes:

Ayrıca avınız için tebrik ederim, daha nicelerinin ve daha güzellerinin rastgelmesini temenni ederim... Kırlangıç balığı konusunda da gerekli olan bilgiyi Fatih kardeşim ve İsa abim paylaşmış zaten :thumb: Rastgele reeling reeling

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Fatih abi benim seçebildiklerim; mercan, kırlangıç, istavrit, kolyoz, izmarit ve sardalya :rolleyes:
    Sanki son karede sol altta mırmır gibi bir şey de var.

10. bazlama

bazlama HASAN

Teşekkürler Ersin.Gerzenin cevizli mantısı mı desem,erfeleğin kestanesi mi desem,ayancık hamsilos mu desem,o güzelim çay bahçeleri mi desem...Ben her yaz giderim sinop'a..Yani hala unutamadım oraları ve insanlarını..

11. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Karadenizin incisidir Sinop, her köşesi ayrı güzel maşallahı var....:)

12. alicengizarda

alicengizarda Cahit YILDIRIM

ben saydım;

1-istavrit
    2-tirsi
    3-küpes
    4-izmarit
    5-mercan
    6-kolyos
    7-kırlangıç
    8-mırmır
    9-balon

umarım doğrudur.

Saygılar

13. enver_volkan

enver_volkan enver volkan

Favori Kamış:
    safari 240 kamış.
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000 XSA Olta Makinesi
    En İyi Avı:
    çupra 450 gr
    Mersinden böyle avlar görmek çok güzel.. biraz sular bereketlensede biz da balığın tadını çıkarmaya başlasak artık

14. denizbulut

denizbulut s.deniz bulut

8 değil balonu sayarsak 13 çeşit balık yakaladık.

herkese iyi günler.hasan hocamla yaptığımız sabah avından biraz da ben bahsetmek istiyorum.sonrasında da reşat hocamızın eşlik ettiği öğleden sonraki avdan da bahstemek istiyorum.

sabah 5 gibi hasan hocamla buluştuk.saat 6.30 gibi teknemizle denizdeydik.10 gibi denizden çıktık reşat hocamızda 13:30 gibi geldi onuda ava çıkardık öğleden sonraki avlarımızda foto çekmedik teknenin içi yoğun olduğu için foto aklımıza bile gelmedi sadece ben birtane balıkları koyduğumuz yerin resmini çektim(son resim).resimlerde sabah aldığımız avlar vardır.gümüş-tıral-mırmır akşam üstü alındı.
    itüy yaptık. 7-8 parça SARDALYA 3-4 tane İSTAVRİT iki tane KOLYOS yakaladık.ve çok zevk aldığım yem avına geçtik.ilk önce ORJİNAL MERCAN-sonrasında MERBUN(kılkuyruk yada çakma mercan diyor arkadaşlar)-İSTRONGİLOS(avcı arkadaşalar istanbul p... derler yanlış hatırlamıyorsam)-KUPES-İZMARİT-GÜMÜŞ-MIRMIR-TIRAL(tombul istavrit birtane geldi bu mevsimde onuda reşat hocamıza verdik).KIRLANGIÇ balığıda yakaldık ama iğne kursağına kadar girdiği için çıkartırken zarar verdik o yüzdende aldık.bu arada 15-20 civarı küçük mercanları minik kupesleri çakma mercanları bıraktık.çakma olanlar suya geri batmadığı için 5-6 tanesinide geri bırakmadan aldık. balık çeşitliliğinin tekrar artmasına çok sevindim tesadüf olup olmadığını anlamak için en kısa sürede tekrar tekrar ava çıkacam.ve fotoları özenle ve tek tek çekip siz değerli balık avı dostlarıyla paylaşacağız.
    hasan kardeşimin partneri osman beyide aramızda görmek isteriz.

15. V-Oltacı

V-Oltacı Reşat Çetinoğlu

En İyi Avı:
    Halen sularda :)
    Gerçekten keyifli bir gündü. Balığın bolluğundan ve çeşitliliğinden ziyade, yolun kendisi, dostların muhabbeti güzeldi. Gerçekten amatör balıkçılığa saygı duyan avcı arkadaşlarımla avlanmak çok güzel bir duygu. Tuttuğumuz o kadar balıktan satın almak isteyenlerin para teklifini reddedip, gönülden hediye etmek bu ruhun en güzel yanı olsa gerek. Bu noktada sevgili Deniz hocam ve Hasan abiyi takdir ediyorum. Teknede tansiyonm düştüğünde benle ilgilenmeleri, o esnada tuttukları balıkları bana vermeleri ise her denize açılışta tansiyonum keşke yine düşse dedirtecek kadardı :) Ayrıca tekneye alındıktan sonra kaçırılan trofe istavrit günün en talihsiz anıydı.Zannedersem tutulan balıkların sadece 3'te 1'ini fotoğraflamış arkadaşlar. Saygılarımı sunar, herkese güzel avlar dilerim.

16. denizbulut

denizbulut s.deniz bulut

tırsi nin yerine sardalya yazarsak doğru olur alicengiz kardeşim.tırsi daha yassı ve çok kılçıklı.bide resimlere yansımayan sonradan çektiğimiz tıral var.ayrıca İstrongilos(İzmaritle aynı ailedendir) gümüş ve çakma mercanla 13 çeşit yapıyor.

ne kadar güzel tekrar çeşit arttı mersinde.

17. enver_volkan

enver_volkan enver volkan

Favori Kamış:
    safari 240 kamış.
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000 XSA Olta Makinesi
    En İyi Avı:
    çupra 450 gr
    emeğinize sağlık böyle çeşitlilikleri mersin'de duymak çok güzel

18. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    Mersinden böyle güzel bir rapor görmek beni cok sevındırdı cogu zaman mersıne gelırım uzun zamandır da bol cesıtlı bır rapor gormemıstım forumda tebrık ederım mersıne yolum yaz aylarında mutlaka dusuyor sızlerle bır av yapmak nasıp olur inşallah..

19. speed0972

speed0972 Kadir

O bölgenin olağan balıkları....Sabah erken sırtı yapsaydınız Palamut'da alırdınız...Ayrıca yem olarak "Terbiyeli Tavuk Göğsü" de olurdu...:) Bizlerde tekneyle çıkınca hemen hemen çeşit aynı...Rastgele...

20. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Antepli değilmi,terbiye etmeden koymaz eti tavuğu:) :) :) ,biberli,salçalı.Balıklarada terbiyeli tavuk;) ,terbiye olmazsa olmaz,sıır lezzette saklı:)
    Yazarken ağzıım sulandı,antep mutfağı geldi aklıma,bi kebap borcun oldu antepte Kadir bey.