Merhaba arkadaşlar yaz okulu vesilesi ile Mersin'e geri geldim. Vaktim bol olduğundan ve dersler umduğumdan kolay olduğundan dün Adese'nin oradaki T iskeleye gittim. Buraları pek bilmediğimden ve el oltası ile avlandığımdan çok bir seçeneğim yoktu en rahat orada avlanabilirim diye düşünmüştüm. Arkadaşlarım 15 dakikada gidersin demişti heyecanla çıktım evden koşar adımlarla ilerliyordum. 0.16 lık misinam , 7 numara çapraz iğnelerimle şansımı deneyecek ve temiz deniz havası alacaktım. 1 saat kadar yürüyüşün ardından avlağa vardım. Çok rüzgar vardı ve engel oluyordu rahat avlanamıyordum. 2 sağlam vuruş almama rağmen dalgınlıktan tasmalayamadım ve balıkları kaçırdım. 3 adet sargoz aldım çok küçüktüler suya iade ettim . Daha sonra bir ses, bağırışlar kalabalık derken iskelenin ucunda insanların toplandığını farkettim. Bir arkadaş kupes atarak sapan balığı (yöresel isim olabilir ) yakalamış. Baktım ürkütücüydü balık . Yüzerken görsem belki bir daha denize girmezdim Mersinde . Daha sonra yerimi değiştirdim 1 sokar, 1 kupes ve bir adet melanür aldım. 3 balık ile evimin yolunu tuttum. En yakın zamanda Erdemli'den arkadaşıma bıraktığım kamışı alıp bu sefer iri balık kovalayacağım . Bir de iri sayılabilecek çupra alan vardı onun haricinde herkez 2şer 3er melanür ve akşam üstü kupes aldılar. Sahte ile at çek yapan vardı ama sonuç alamadı. Bir dahaki avımda fotoğrafları çekerim. Mezitli taraflarını çok kötülediler ama umduğumdan daha iyi görüntülerle karşılaştım . Bu çevrede avlanan arkadaşlarımız varsa birlikte bir gün çıkabilirsek ufak bir iskele organizasyonu yapabiliriz . Herkeze rastgele
sapanı Sefa mı tuttu? T iskele sadece bir iskele. meralık alan değil. en azından kıyıdan 150 metre uzaklaşıyorsun. mersindeki t iskelede zaman zaman sapan, ahtapot büyük mavi yengeç, vatoz ve kemane gibi balıklar çekerler, bunlardan bazılarını gözümle gördüm. bir de orda yunus balıkları görmüşler, kaplumbağalarada rastladım. şu sapanı tutan arkadaşı bana özelden özel mesajdan anlatsana, bir uğrim yanına birde nasıl yukarı çektiler acaba, foroğraf olmaması bir şansızlık
İskeleye balığı aldıkları zaman orada değildim gürültüye gittim . İskeleye ilk alamamışlar çarpma ile almışlar yukarı öyle söylediler. Bir de kemane dediğiniz balığı arattım internette sapan ile kemane arasında bir fark varmı aynı balık gibi duruyor :S. Arkadaşın ismini bilmiyorum fakat özel mesaj atiyorum
sapan mufi abinin dediği, kemane daha değişik, bir de kalkan almışlardı orda onu söylemeyi unuttum ama ayda yılda bir çekiyorlar
Hayır Muvaffak abi böyle değildi. Balığın resmini internette buldum demin. Aşağıdaki resimdeki gibiydi üst kısmı alt kısmı
Gerçek sapan balığının resmini ilk olarak google da görmüştüm . Bir arkadaşıma kemane balığının resmini görsellerden açayım dedim , sapan balığı diye girdim ve bir köpek balığı çıktı kuyruğu uzun felan ... Yok dedim o balık bu değil , benim bahsettiğim balık yassıydı birdefa... İlk önce şaşırdım ama sonra anladım . Evet ,o balık Muvaffak Abinin yolladığı resimdeki balık , sapan balığı . Ancak Mersinde , Kemane balığının ismi sapan olmuş artık, et balığı da deniyor . Yıllarca bu isimle anılınca artık ben dahil , nerede görsek sapan balığı dedik bu balığa Eti pek çekiçi olmamakla beraber ben seviyorum . Fırında da da yaptım , tavada yaptım , ikiside fena olmadı .