Mersin Anamur av yerleri ve balık türleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında eyeofnight tarafından paylaşıldı.

1. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    öncelikle herkese merhaba arkadaşlar... malum yaz geldi denizde balık avı başlıyor... 1 ay sonra Mersin'in Anamur ilçesinde yaklaşık 2 haftalık bir tatile çıkıyorum... 3-4 senedir Anamaur'a gidiyorum hep küçük balıklar hep küçük balıklar artık sıkıldım... Anamur'da nerede av yapılır ne tür balıklar çıkar ne tür yem daha iyidir vs. konular hakkında bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırlarsa sevinirim... uzun zamandır tatile anamura gitmemden dolayı bu konular hakkında biraz bilgim var fakat bilmediğim şeyleri öğrenmek istiyorum... şimdiden teşekkürler ... saygılar

2. levrek hayalcisi

levrek hayalcisi tulga

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    lamda 40
    En İyi Avı:
    Çupra 750 Gr,Lüfer 600 gr,Trakonya 780 gr
    Anamurda mutlaka ama mutlaka gece avlanmalısınız.İskeleden gece sardalya ile sargoz,iri mırmır,lüfer ve turna çıkar.Aracınız varsa Anamurun 15 km doğusunda Bozyazı limanının içinde yine sardalya ile geceleri çok güzel çupra ve karakulak(levrek çeşidi) çıkar.
    Anamurda Dragon çayının denize döküldüğü yerde sabah 5-8 arası atçek ile levrek yakalayabilirsiniz.
    İskeledeki turnalar sadece beyaz silikon sahtelere geliyor,denemenizi tavsiye ederim.Bir de iskelede en uçtan parça balık takarsanız trakonya yakama şansınız da yüksek.
    Sevgiler,iyi avlar.