mersin arpaç bahşiş tarafı için tavsiyelerinizi bekliyorum

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında akin96 tarafından paylaşıldı.

1. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc
    iyi günler abilerim kardeşlerim. haftasonu mersin arpaç bahşiş tarafında yazlığa gideceğim.Gitmişken oltayı götütrmemek olmaz reeling orada ne tür balık avlayabilirim ? yem olarak bana ne önerebilirsiniz ? 1 tane rover 98 g15r var bide strike pro eg 063f 010 renk kodlu bi sahte var sizce bu sahteler oralarda iş yapar mı veya silikon ?
    tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum cumaya kadar bama yardımcı olursanız sevinirim :)

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hazır gidiyorsun zaten. Denemek, öğrenmenin en iyi ve en kesin yoludur.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Oraları hiç bilmiyorum, derinlik, kıyı yapısı, avlaklar nasıldır bilgim yok. Lakin sahteleri biliyorum. :)

063f 10 kodlu sahte 0,60 metre dalar, renk beyaz. Biz gece avlarında bazen kullanırız. Levrek alan güzel sahtedir, bulanık suda. Lakin mevsim ve yağış bakımınından düşününce deniz berrak olabilir genellikle.
    Hiç iş yapmaz demiyorum ama levrekte şansı düşük bana göre.
    Levrek için genelde bu mevsim zargana topu arkası raglou silikon düşünmek daha isabetli olacaktır. Su üstü sahte de denenebilir, benim pek tecrübem yok su üstü sahtelerde.
    Ancak en avcı sistem canlı bırakma olacaktır.
    Canlı bırakma yapılacaksa, iğneyi dikiş atar gibi takmayın. Bu sıcak aylarda balıklar çok çabuk ölüyorlar. En iyisi yemlik balığın burnundan bir iğne sırta doğru bir iğne de balığı delmeden yem balığa sabitlenirse uzun bir süre etkin olacaktır.
    Delmeden iğne nasıl sabitlenir forumda bilgileri olacaktı. Biraz araştırırsanız muhtemelen bulursunuz. Sabitlemek için elastik yem ipi bile kullanılabilir bence.

Böylece sonuç alamazsanız bile, yemlik balığı canlı olarak salabilirsiniz. :)

4. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc
    değerli bilgileriniz için çok teşekkürler :) canlı yem takmak için balık yakalayabilirsem söylediklerinizi deneyeceğim. şimdilik raglou silikon en etkin yem gibi geliyor :) serdar abinin dediği gibi deneyip görecezz bakalım

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    010 karnı gümüşi, üstü kara. :D 005'le karıştırmışım uykusuzluktan. :D
    Sabah suyu, akşam suyu tercih ederler genellikle. :)

6. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc
    eyvallah :D peki bu sahteye herhangi bir aksiyon vermem gerekiyor mu acaba ? yoksa attıktan sonra sadece çekecek miyim ?

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Zor yerlerden soruyorsun. :D

Ben uzman değilim ama biz özellikle kışın bu sahteyi çok yavaş düz çekimde kullanıyoruz. İyi de balık tutan bir sahtedir bizim bölgede.
    Atımı vasattır ama çok yavaş çekimde dahi dalmaya geçen bir sahte olduğu için başarılıdır.
    Bu tip sahtelere kodamanların atlama olasılığı yüksek oluyor bizim meralarda. Dibe çok yakın yüzüyor bizim meralarda.
    Benim gördüğüm bir çok sahte çok yavaş çekimde dalmaya geçmeyip, yüzeyden geliyor. Ya başarısız oluyor yada genelde ispendek alıyor.

İriler dipte yüzdüğünden bizim sığ avlaklarda başarılı.
    Senin avlağın 1,5 - 2 metre derinliğindedir mesela, o zaman ağır çekimde dalmaya geçebilen 1,5 metrelerde dalma derinliği olan sahtelere yönelmen mantıklı olur kışın. Sahte konusu çok çetrefelli, pek dalmak ta istemiyorum.
    Mantığı anlamışsındır sanırım.
    Kışın yavaş çekimde dibe en çok yaklaşabilen sahten başarılı olacaktır büyük ihtimal. Yaz mevsimi için bişey demek istemiyorum.
    Yazın gördüğüm yüzeye yakın, daha kıvrak hareketli sahtelerin daha başarılı olduğu. Hızlı kuyruk aksiyonlu raglou gibi, su üstü sahteler gibi.

Kışın da başarılı raglou ve su üstüler ama genelde baktığında daha küçük balıkları aldığını görürsün. Küçükler daha üst sularda yüzüyorlar sanırım.

8. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc

eyvallah abi çok sağol söylediklerin için bende sitede bir abimin önerisi üzerine bu sahteyi aldım. levrek avlarında bizim buralarda iyi iş yapıyormuş daha deneme fırsatım olmadı. inşallah boş gelmem artık :D

9. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    ben bu işlerin acemisiyim ama yazın levrek avı rapalayla zor oluyor hayvan cok nazlı saıdırıyor (bence :D :D :D :D ) ben senin yerine olsam spinime uygun eva topuz 10-15 gr.. 1.5metre fc misina ve arkasıma raglou silikon at cek yanında
    farklı renkler olsun dene levrek ispendek(salmak koşulu ile) melanur zargana cıplak
    barakuda turna ne gecse enselersin kücukleri salar keyif yaparsın tamamen kendi fikrim yoksa çoook şey yakaladıgımdan degil...idk

10. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc
    bende aynı durumdayım işte :D :D farklı renkli ragloular aldım elimde mevcut. hepsini deneyeceğim . yalnız ben eva topuz kullanmadan direk bağlıyorum raglouyu arada çok fark var mı ?

11. xcebeci

xcebeci umut semi yavuz

En İyi Avı:
    geri saldıgım yapraklar...
    kardeş onlar cok hafif atabiliyorsan sıkıntı yok...:) ben derin yerlerde kulanırkende bazen jig head ile kombineli kulanıyorum...

12. akin96

akin96 Akın SEYİS

Favori Kamış:
    mitchell fluid 240 8/25
    Favori Makine:
    shimano alivio 2500 fc
    ben hepsinde jig head kullanıyorum gayet iyi oluyor :)