Mersin At-Çek Tek Balık

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zeplin33 tarafından paylaşıldı.

1. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm

11/10/2011 Cuma Gecesi işten saat 01:00 da çıktık. Mustafa Abiyle beraber düştük yollara, yaklaşık 45dk lık bir yolculuktan sonra avlağımıza vardık. Mustafa abi yemli avlanacağı için daha önce gözüne kestirdiği bir kayanın üstüne ekipmanlarını kurdu ve avlanmaya başladı. Bende ekipmanları hazırladım ve Strike pro yeni aldığım beyaz balığımı deneme hatta balık tutmaya kararlıydım. Tepemizde Dolunay olunca fenere felan gerek yok hatta kayanın üstünde at çek yaparken oturuyordum balık görmesin diye o kadar aydınlıktı. Başladım At-çeke daha 4. atışımda hemen bir tane yapıştı çektim balık yanımda hemen diğer elime kepçeyi aldım yere yattım balığa kepçe yetişmiyor. Balık bir oyana bir buyana çırpınıyor. Neyse artık elim yetişmedi Mustafa abi uzakta balığı tartarak kaldırayım dedim biraz kaldırdım ortaya geldi balık düştü.banghead Aynı şekilde 2 defa daha oldu. :mad: Sinirden devam ederken bu kez sahteyi attığım yerden 2-3 metre çekerken yapıştı. Mesafe uzak olunca hemen yan taraftaki kayaya geçtim orada küçük bir doğal havuz oluşmuş. Deniz çekildiği için, balığı oraya yaklaştırıp orandan kaldıracağım, düşerse de oraya düşecek bende inip alacağım. Ve balığı getirdim tam havuzun olduğu yere kaldırırken küt balık yerde ama havuzda :) tabi ki kepçeyi kaptığım gibi suyun içerisine balık kepçede aldım bu sefer. Sonrasında bir kaç vuruş aldım ama yakalayamadım. Bu sefer tek balıkla eve döndük. Strike pro balığın çaparilerini bir küçükleri ile değiştirmem gerekiyor.reeling Herkese rastgele
    Mustafa Abi yemlide bir kaç sargoz aldı onlarda çok küçük olduğundan geri bırakmış.

Daiwa crossfire 1500
    Strike Pro Beyaz 12cm
    Ron Thomson Tyran 2,70

2. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Tebrikler, güzel turna . Mekan Ayaş değil mi?

3. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    1,5 kg karakulak (minekop)
    maşşallah, macera dolu ve keyifli bir av olmuş...

4. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Tebrikler hemşerim...

5. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    evet ayaşı hemen geçince ilk koyda aldım.

6. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    teşekkürler size daha iyileri nasip olur inşallah

7. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    teşekkürler size rastgele

8. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Ben ilkokul çağında iken orası öyle bir meraydı ki , suyun her yerinde bir hareket bir kovalamaca ... Büyük abileri izlerdik at çek yaparken , hergün birisi mutlaka bir trofe yakalardı hemen her cins...

Kimisi kefal yakalar , canlı yem yapıp kuzu avlamak için yüzerek misinanı ucunu açığa , istediği yere bırakırdı . Birkeresinde karadan el oltası ile avlanan bir abi ile 27 kiloluk kuzunun , saatler süren mücadelesine heyecanla tanık oldum ... Serbest dalış hastası olduğumdan çok iyi biliyorum , Paşa Türbesi civarında , her kayanın altında orfozlar , eşkinalar , her bir yanda karagöz sürüleri neler neler ...

Ben yaş itibarı ile daha çok tutan değilde izleyici oldum .. Koca koca balıkların tutulduğu dönemde çok denememe rağmen , bir yol gösteren abim olmayınca o yaşta hiç trofem olmadı . Sonra bizde büyüdük az çok öğrendik derken balık yoğunluğu bitme derecesine geldi .

Şimdilerde o kesimde balık yok denecek kadar az ama görülüyor ki , emek veren zaman ayıranlar için her zaman bir hediyesi var :)

Konuyu çok uzattım farkındayım ama bir an anılarım depreşti:) , balık için ayrıca tebrik ederim .

9. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm

Teşekkürler. Çok emek veriyorum. meralar çok hoyrat kullanıyor, ayrıca bazen bakıyorum balık tutanlara büyük küçük demeden çantaya atıyorlar. Çöplerini bile oraya denize atıyorlar. Paşa Türbesinde gerçekten balık var ama sabır ve emek istiyor.