Sabaha karsı at çek ile ile aldım. Çarşamba akşamı iki haftadır balığa gidememenin verdiği huzursuzluktan uyku tutmadı. Perşembe günü öğleden sonra Mustafa Abimi aradım kuşları yemliyorum dedi Mustafa abi kriz geldi dedim anladı akşam üstü atladık arabaya Akkuma gittik yemli ve at çek yapacaz Mustafa Abi yemli avlanıyor ince olta takımlarını serdi yanlarına avcı takımını serdi. Arada bir sargoz, melanur, Çupra alıyoruz daha 1 saat olmadı 7-8 balık aldık bir fırtına başladı bulduğumuz yerde kayaların arasına oyuklara yattık. Rüzgar biraz diniyor çıkıp avlanıyoruz bu sefer benim attığım takım daha yere değerken Balon balığı kesiyor, sinirden vaz geçtim. Saat 06:30 civarı rüzgar bayağı yavaşladı bende at çeke başladım 3. atışımda resimdeki canavarı aldım. Arkasına bir tane daha aldım, kayalar yüksek kepçeyle alıyoruz, kepçede hayır kalmadı canavar parçaladı, rapala takıldı kestik kepçenin ağı gitti. Neyse Rapalayı kurtardık devam edilim diye biraz denemeden sonra 3. yapıştı kepçe yok yeni misna sarmıştım kıyıladım balığı 2mt yükseklikte misinadan tutup tartarken azman sağa sola kafa yaptı kaçtı tabi bizin rapala da gitti en çok rapalaya üzüldüm şansızlık bu ay 2. rapalam. devamında başka rapala ile devam ediyordum hava aydınlandı artık, bir asılma ama zayıf sudan çıkarttım ne olaki tahmin edemezsiniz, O bir Sargoz avuç kadar sonra her attığımda peşinden geliyorlar baktım başka ciddi vuruş olmayınca eve döndük. Herkese rastgele.
Tebrikler , güzel balık, avcılıkta da mesajlar var,yılmadan azimle çalışmaya devam edip balığı almışsınız,önemli ...
Semih kuru kuru gitmiyo deyince aklıma boğazdaki çaycı geldi.Çaycı ama pazarlama teknikleri eğitimi almış sanki,şöyle sesleniyordu Kuru kuru gitmiyo,çayla daha iyi gidiyoooo, önce ihtiyacı belirleyip(yada akılda oluşmasını sağlayıp)sonra satışa geçiyor,başarılı bir çalışma,takdir ettiğimden içerdim acı çayını....Saygılar..Rasgele...
helal olsun, bende aşağı yukarı 1 aydır atçeke başladım, ama hikaye... aslında genele bakarsanız mersin bölgesinin kıyı balıkçılığı hikaye... 100 tane rapor varsa şurda mersinden 5 tane ya çıkar ya çıkmaz... he bu arada kullandığın sahte neydi? yine de aklımızda olsun umut fakirin ekmeği o bakımdan
Aslında Mersinde at-çek yapan bir çok insan var. Sabah erken saat 05:00 civarı sabah 08:00 e kadar marinanın arkasında kayalarda oturacak yer yok. Balık tutuluyor çıplak yakalıyorlar. Sende orayı denemende fayda var. At- çek işi bence hastalık, ekipmanın iyi ve sende sabırlı olacakasın, zamanla balık tutmaya başlayınca eskiden neden balık tutamadığını kendin anlayacaksın. Benim kullandığım sahte kırmızı kafa yozuri crystal minnov. Balık tutan çok insan var rapor yazan yok. Raporun birinde arkadaşın biri iki levrek almış ama altına yazmış birini 6 saat at-çek yapmış diğerini 9 saat, sabrın azmin zaferi olmuş bu bir keyif eğer sende eziyet olarak görmüyorsan devam et bir gün mutlaka sanada denk gelicektir.Rastgele