Mersin Atatürk Parkı - Rezalet!

Konu, 'Genel Konular' kısmında bturkay tarafından paylaşıldı.

1. bturkay

bturkay Barış

Selamlar,

Uzun bir aradan sonra nihayet Mersin'e gelebildim ve vakit bulup oltamla Atatürk Parkı'na gittim. Liman civarında balık tutmaya çalıştım ama çalışmaz olaydım.

Kıyı zaten leş gibiydi ama diplerde sorun yoktur herhalde diye attım oltamı mümkün olduğunca uzağa. İlk seferinde çöp çektim ama küçük parçalardı, temizleyip tekrar attım oltamı. İkinci seferde çektiğimi temizlemeyi midem kaldırmadı ve direk oltanın ucundan misinayı kesip takımı suya attım. Toplanıp eve döndüm. Resmen balıktan soğuttu beni bu manzara.

Denizlerimizi bu hale getirenlere yazıklar olsun.

2. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Keşke suya atmasaydınız kestiğiniz takımı, en azından bu rezalete sizin de katkınız olmasaydı.

3. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm,REMIXON STRONG TELESURF KAMIŞ 200G 420CM
    Favori Makine:
    RYOBI KOBE 2500 MAKİNE,Spro Super Long Cast LCS 555
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Denizin haline değil, olta atamadığına üzülmüş sanırım arkadaş.

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    sadece mersin limanı değil mersin sahillerinin sorunu. söz konusu olan kirlilik mısırdan başlıyor süveyş kanalı ile takviye ediyor akıntının yönüne göre israil de atıklarını gönderdikten sonra iskenderun limanından da toplanan pislikler mersin körfezinde birikiyor. sebebini ve bulguları daha sonra harita ile göstereceğim, şu an elimde hazır değil. Bütün bunların üstüne karaduvar limanı ve trükiyenin en büyük limanı olan mersin limanı onun da üstüne şehir atıkları eklenince elde geriye kalan koyu bulanık bir su. en azından buna da şükür daha da kötü olabilirdi. tabi atatürk parkının içinden attığın için daha pis dibi balçıklı. o kadar pisliğe rağmen yine de iy balık var orada bu nasıl oluyor anlamıyorum.

5. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Park konusundu haklısın dostum . Çok pis ve mide bulandırıcı . Hem insanımz pis , hemde oranın liman koyu olmasından kaynaklı iğrençlik yaşanabiliyor işte . Ama yinede İstanbul gibi çok daha pis olan yerlerden iyidir .
    sanırım sende benim gibi yenisin . Bak dostum , burda sakın hatalı yazı yazma , imla kurallarına çok dikkat et ve limitler konusunda dürüst olma , şunu da sakın unutma , birçok kişi burda senin hatalarını düzeltmek için bekliyor olacak .
    Bahsettiğin konu ile hiç alakası olmayan yada hiç ilgilenmeyen biri yazdığın metinde hatalı bir nokta , bir davranış görür görmez sadece o hatalı şeyle ilgilenip nasihata başlayacaktır . açmış olduğun konunun ana teması hiç önemli değil birçoğu için , takmayacaksın , hoş göreceksin ki canın sıkılmasın , konu açtığına pişman olmayasın.
    evet , oltanı denize bırakmamış olsan iyi olurdu ama en azından sana verileblecek cevap tarzını öğrenmiş oldun .

6. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Maalesef söyledikleriniz doğru. Geçen ay benzer sıkıntıları ben de yaşamış ve böyle bir nimetin nasıl bu kadar sorumsuzca kullanılamaz hale getirildiğine üzülmüştüm.

7. simendifer

simendifer Sennur

Şöyle mi yazılmalıydı;

"Arkadaşım ne kadar haklısın. İnsanlarımız çevreyi hiç düşünmüyorlar, her yer ne kadar da pis. Bu pislikten rahatsız olup, bizlerle paylaştığın için, senin oraya pislik bırakmanda hiçbir sakınca yok, senin hakkındır ama diğerlerini kınamaya devam et. Paylaşım için teşekkür ederiz."

Kusura bakmayın ama arkadaşın yazdığı şey tamamen paradoks. Pislikten şikayet et, sonra da suya takım at. Ne yazılmasını bekliyorsunuz ki? Üstelik şikayet ettiğiniz mesaj gayet düzgün bir üslupla yazılmış. Hatta, sizin "konunun ana teması onları ilgilendirmez" savınıza inat, konunun tam da göbeğinden bahsediyor. "Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı" diye sizin bu yaptığınıza deniyor, bilesiniz.

Evet, belki siz de mesajınızı bu üslupla yazmasanız iyi olurdu ama en azından size verilecek cevap tarzını öğrenmiş oldunuz.

8. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Öncelikle ana temayla ilgili bilgi dolu mesajınız için çok teşekkür ederiz!

Hataları düzeltme meselesine gelince, gördüğümüz bir hata varsa elimizden geldiğince ve dostça düzeltilmesi yönünde çabalarız, aynı şekilde hata yaparsak dostlarda bizim hatalarımızı düzeltmemiz konusunda uyarsınlar ve daha az hata yapalım.

Başka ne yapacaktık, burası ağlama duvarı mı? limanın içine s..çmışlardı, ben de tüy diktim diyene bravo mu diyelim. Siz hata yapanları uyarmayın, uyarı yapanlara da kulaklarınızı tıkayın, bu kafayla giderseniz yakında İstanbul'u da geçersiniz.

Konuyla alakası olmayan yada ilgilenmeyen ne demek?

Kim onlar söyleyin de bizimde bilgimiz olsun, kalkıp buraya konu açacaksın, ben yorum yaptığımda alakasız kişi olacağım, kim yapacaktı yorumu Mersin'liler ya da limana ava gidenler mi? Yerel gazete mi burası, yoksa liman kahvesi mi? Buraya yazıyorsan üye olan her arkadaş yorum ve eliştiri yapma hakkına sahip, yersiz ve kişilik haklarına saldırır şekilde olmadıkça eleştiri yapılır, kaldıramıyorsan hata yapmayacaksın.

9. bturkay

bturkay Barış

Öncelikle herkese tekrardan merhabalar,

Haklısınız, oltayı denize atmam çok yanlış bir davranıştı ama o anki ruh halini de lütfen göz önünde bulundurun. Oltanızı sarıyorsunuz ve burnunuza çok pis bir şekilde dışkı kokusu geliyor. Hem de hevesle gittikten yarım saat sonra. Daha hiç zevk alamamışken. Yanımda ne bir pense ne bir eldiven hiç bir şey yoktu. Maalesef bir anlık refleksle yapmış bulundum. Bu nedenle özür dilerim.

Kirlilik meselesine gelince, Pozcu tarafında denize bakabilme şansım olmadı. Ama 1-2 ay önce Galatasaray meydanı ve T iskele temizdi. Şu an ne durumdadır bilemem. Ama Atatürk Parkı gerçekten içler acısı. Bu arada son çektiğim şey galiba bir kadın pediydi. Gerisini siz düşünün artık.

10. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşın yazdığı şeye katılan yok , tasvip eden yok , dediğiniz gibi paradoks .
    ( "Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı" diye sizin bu yaptığınıza deniyor, bilesiniz.) bu ne yaa??
    Benim anlatmak istediğim öyle salkımla malkımla felan alakası yok. Öyle hoş görülsün felan da değil.
    Bu sitede konu açanların yazdıklarını okuyorum . Ve şunu gördüm , yanlış yapılan bir davranış ya dalga geçilerek yada kızılarak , iğneleyerek düzeltilmek isteniyor .
    Koca koca insanlar doktor olabilir , avukat , mühendis , vali vs herşey olabilir ama bazen davranışta , bazen üslupda hata yapabilir . Okur okumaz iğnelemek , Tİ ye almak olgun insanın işi değildir . Olgun olan , insan hatasını hoş görmez ama durumun bir daha yaşanmaması için öyle dalga malga geçmez .
    Adam gibi , hatayı görmezden gelmeden ama tatlı dille verilecek bir yanıt insana yaptığından utanç duyurabilir ve belki bir daha yapmamasını sağlayabilir .
    Şimdi bana vermiş olduğunuz cevabı bir düşünün , biri size gelip bu üslupla yanıtlasa ne kadar etkili olur , ne düşündürür , neye yarar ?

Benim anlatmak istediğim buydu , sizin bahsettiğiniz değil.

11. simendifer

simendifer Sennur

Eğer bu kadar kısa sürede dediğiniz kadar kirlilik oluştuysa, bence oraya gelen gidenlerin bıraktığı çöplerden değildir. Oraya birileri, bariz şekilde çöp konteynerlerini boşaltıyor anladığım kadarıyla (oltanıza takılan şeyi de hesaba katarak söylüyorum). Mevkinin müdavimleri varsa ya da bekçi v.s. varsa bence onlarla konuşun. İlla ki periyodik olarak çöp boşaltılıyordur, kim ya da kimler olduğu tespit edilebilir diye düşünüyorum. Ya da (mevkinin konumunu bilmeden varsayım üretiyorum) yakında bir yere aynı şekilde çöp boşaltılıyor ama akıntı direk limana getirip yığıyor. Bu takip yapılabilirse, çöp boşaltanlar tespit edilebilir kanımca.

12. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İstediğiniz kadar eleştirin ne yapıyorsanız yapın açıkçası kendiniz bilirsiniz . Bahsettiğim şeyi anlayamadığınız pek saldırgan tutumunuzla ortada . İster anlayın ister anlamayın o da problem değil , ama şayet neyi anlatmak istediğimi anlamak isterseniz yukarıdaki yazımı okuyun , yada okumayın siz bilirsiniz .

13. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

O an ki ruh halinizi gayet iyi anlıyorum, o an yaşanan bir dalgınlık da olabilir elbette, benzer şeyleri boğazın birçok yerinde çoğu zaman yaşıyoruz ne yazık ki..

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Yukarıda alıntıladığım mesajımda yazdıklarıma (ki bir temenni ve uyarıdan ibaret) istinaden, siz tüm site ahalisini de içine alacak şekilde genelleme yaparak, konuyla alakası olmayan, suçlayıcı, haksız ve saldırgan nitelikte bir mesaj yazacaksınız. Sonra ben size cevap verdiğim zaman saldırgan mesaj yazmış olacağım.

Bizleri eleştirdiğiniz konularda sizden beklenen nezaket çerçevesinde, bize örnek olacak yapıcı bir eleştiriyi görmek isterdik sizden, ama bize veriyorsunuz talkımı kendiniz yutuyorsunuz salkımı.;)

Sizin için önemi olmasada ben hem kendi mesajımı. hem de sizin yazdığınızı yeniden okudum. Size de tavsiyem yazdıklarınızı okumanız yönünde olacak. Tabi siz bunu da "nasihat" olarak değerlendirip dikkate almaya bilirsiniz.

Son düzenleme: 5 Mayıs 2011
  15. cografyacı

cografyacı İrfan Taner UÇAN

Favori Kamış:
    AlbaStar Nature 2780/350 kamış
    Favori Makine:
    Remikson Cardinal 60 makina
    En İyi Avı:
    Aslında çok düşününce anladım ki en büyük balığı yakalayamadım.
    """"""""sanırım sende benim gibi yenisin . Bak dostum , burda sakın hatalı yazı yazma , imla kurallarına çok dikkat et ve limitler konusunda dürüst olma"""""""
    Bu sözler kime ait olursa olsun öğretici olmaktan çok, insanları yanlış anlamaya ve yönlendirmeye sevk ediyor. Şimdiye kadar az sayıda mesaj gönderdim, çok sayıda mesaj okudum. Şu zamana kadar hiçbir av raporu da yazmadım. Peki neden; Ustaları izlemek zevk verdiği için, onların yanında ufak tefek avlardan bahsetmenin gereksiz olduğunu düşündüğüm için böyle yapmayı uygun gördüm. Yakaladığım kiloluk alabalıkları, eşkinaları ve daha nice balıkları (birazda resim çekme imkanım olmadığı için) av raporu olarak yayınlamadım. Ama limitler konusunda dürüst olmamak gibi bir öğüdün bir başka balıkçıya ustaların gözleri önünde verilmesi kadar cahilce bir durum olamaz.
    Ben öncelikle limitlerin biraz altında kalan küçük balıkları salmayı, bu siteyle içli dışlı olduktan sonra yaşamımda bilinçli olarak yapmaya başladım. Öncesinde temizleyemeyiz, tavada dağılır diye bıraktığımız balıkları öncelikle yakalamamak için tedbirler almaya, yine de yakalanırsa zarar vermeden salmaya ve bu konularda da çevreyi bilinçlendirmeye başladım. (Kimi balıkçılar üzerinde etkili de oldum.)
    Şu anda kafamda soru işareti var. Senin dediğin gibi davranan kaç kişi var acaba?....
    Yinede sevgiler, tüm insanlara saygılar.

16. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    walla benim oltamada pislik gelirse hiiiiic ugrasmam keser atarim.....hiiiiic kimseler kusura bakmasin, cevrecilikse benim cevreciligimi yillardir bu sitede bilen bilir.....pisligi elimle temizleyecek kadar militan cevreci olamadim ama.....isteyen istedigi yere sikayet etsin, istedigi kadar kinasin.....herkese saygilar.....

17. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    """"""""sanırım sende benim gibi yenisin . Bak dostum , burda sakın hatalı yazı yazma , imla kurallarına çok dikkat et ve limitler konusunda dürüst olma"""""""

Yazının bir yönlendirme değil KİNAYE olduğunu anlatmak zorunda kalacağım hiç aklıma gelmezdi :cool: . Yanlış anlamışsın dostum , yazının ana teması o cümlede değil .
    Çevrecilik , doğaya saygı vs.... Bu konularda kendime , insani duygular çerçevesinde çok da güvenirim . Hemde öyle pc başında da değil , ama uzatmayayım konu buda değil .
    O yazıdan mademki birşey anlamamışsınız , olabilir , şu şöyledir bu böyledir demeyeceğim .

18. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bizleri eleştirdiğiniz konularda sizden beklenen nezaket çerçevesinde, bize örnek olacak yapıcı bir eleştiriyi görmek isterdik sizden, ama bize veriyorsunuz talkımı kendiniz yutuyorsunuz salkımı.

Birincisi ben genelleme yapmadım , yazdığım tavırda sitede bir sürü insan var dediysem hepsi için demedim . Çok saygı duyduğum birçok indan da var.

İkincisi önceki mesajlarda da yazdığım gibi ^bu bir kinaye^ idi. Ne oldu ; iki dakika o bahsettiğim iğneleyici arkadaşlar gibi davrandım , yer yerinden oynadı :confused: Herkes savunma moduna geçti;) Demekki hoş değilmiş;)

Üçüncüsü salkımla ilgiliydi ama yukarıdaki maddeleri yazınca buna gerek kalmadı , orda herşey var ...

İşin aslı astarı şu kardeşim ;

Bir insanı Tİ ye alarak , iğneleyerek veya hatasını komikmiş gibi gösterip üstüne giderek eğitemezsiniz . Bunu bu şekilde yaptığın an karşındaki kendine yaklaşılıyormuş gibi değil , saldırılıyormuş gibi hisseder . (yukarıdaki örneklerde olduğu gibi) . İşte o zaman anlayacaksada anlamaz , yanlışı savunmaya bile geçer . Aslında savunulan yapılan yanlış değildir orda . Dalga geçilen , iğnelenen kişiliktir savunulan .

Muvaffak Abiyi şahsen tanımam , (doğru bir örnek vermeliydim,umarım yalakalık olarak algılamaz) ama yazılarında takip ettiğim kadarıyla insan evladına yaklaşmasını bilen biri . İğnelemekse yeri gelince o da yapıyor ama resmen seviyeli . Onun yaptığı eleştiriler hem bir sorunu gerçekten ortadan kaldırma derdinde (insanı eğitme) hemde bilgisel olarak dopdolu . Bunu resmen anlayabiliyorsunuz .

Azıcık bakın , okuyun , örnek alın .

O zaman dikkate alınır , saygı duyulursunuz . O zaman anlatmak istediğiniz şeyi karşıdakine anlatabilir , karşıdakinin bir sorunu veya yanlışı varsa düzeltebilirsiniz.

Son düzenleme: 26 Haziran 2011
  19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Biraz da beni anlatmak istemişsin. Hatta özellikle bana sitemler. Zira baktım forumda eleştirdiğin yaklaşım içerisinde olan tek şahıs neredeyse benim. Olabilir, ki haklısınız da.;)

Ama, mesela; Şimdi ben direkt desem ki, 33orfoz senin bir adın bir de soyadın yok mu? Vardır elbet. Peki "M Y" ne demektir, binbir türlü ihtimal var. Pekala şifre mi çözmemiz istenmiş?

Yine, mesela; "ıskarmoz nedir, barracuda nedir, aralarında bir fark var mı, tebliğe göre avlanma limitleri nedir, 8 barracuda bu açıdan neye tekabül eder?" diye sorarak direkt kafaya vururcasına sorsam?

Ya da; yukarıdaki sorulması gerekenlere biraz neş'e, biraz senin değiminle komiklik, ve hatta biraz Tİ ye alıcı laflar katsam?

Üyelerin birbirlerine yaklaşımlarını her ne şekilde olursa olsun; onlar, bunlar şunlar diye kategorize etmek yerine, bizler şeklinde anlamamak için nasıl bir engel var sorarım. Bunun yolu ille de katı, metalik, teknik bir lisan mı olmak zorunda. Latife, takılma, yer-yer iğneleme (daha dün bir kardeşimizi çuvaldızladın yahu:D :eek: ) işin çeşnisi tadı olamaz mı? Bir de bu açıdan bakarsak ne kaybederiz.

Yasin'nin (m-a-v-i) mesajına eminim konu sahibi, öyle korktuğun veya endişe duyduğun şekilde tepki vermeyecekti. Hem bu türden bir tepkiyi gerekli kılacak bir ifadede de bulunulmamış. Ama senin "kendine özel hassasiyetin" olayı çok farklı ve istenmeyen bir düzleme çekti, olay bu.:)

Son düzenleme: 26 Haziran 2011
  20. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İnsana açık olursunuz , çuvaldızlarsınız , yada översiniz , ama bunları olması gereken dille anlatırsınız , Tİ ye alarak , iğneleyerek yapılmaz .
    Muvaffak Abiyi o yüzden örnek verdim .
    Yeri gelince kızıyor , yeri gelince öğretiyor , sitede saygıdeğer abilerden biri . O tarz hitap, karşısındakini , 'yahu ben nerde yanlış yaptım' şeklinde düşündürüyor .
    Ama siz bir konuda doğru şeyleri ifade etmeyi planlamış olsanızda anlatış şekliniz ve yaklaşımınız sürekli dalga geçer pozisyonda . Hiçkimse bilerek veya bilmeyerek yaptığı bir hatadan dolayı tarafınızdan ti ye alınmayı hak etmiyor .Bence biraz oturup bu şekilde düşünmelisiniz . Tabi bu düşünceler bana ait . Kabul edin demiyorum . Ben sadece ekranın karşısından, tarafımdan nasıl göründüğünüzü anlatmak istedim .

8 barracudaya gelince , 16 yaşında çocuktum ve tuttum . O cahil dönemde olsaydım yine tutardım .

Şimdi değil ....

insanca , pek insanca ....

Son düzenleme: 27 Haziran 2011