Arkadaşlar aşağıda paylaştığım linkten anladığım kadarıyla nihayet çok mükemmel bir proje hayata geçirilmek üzere Bazı bilim ünitelerinde yapılan çalışmalar (bence inşallah tutar) sonuçlanırsa Kızıl ırmak ve Sakarya nehri gibi sularımızda artık dünyanın en değerli balıklarından olan Mersin Balıklarını görebileceğiz http://www.tarimziraat.com/suurunle...etiştiricilik_imkanlarının_araştırılması.html
Proje gerçekleşirse harika olacak, mersin balıkları eti itibariyla ekonomik değeri fazla olmasada havyar üreten bir balık olarak oldukça kıymetli. Boyları 7 metreyi bulabiliyor. Ruslar balığı karadenizde yakalayıp,ameliyatla havyarını alıyorlar ve balığı sağlıklı bir şekilde denize bırakıyorlar. Bizdeki durumu ve yaklaşımı anlatmaya gerek yok sanırım.
Projenin de amatör veya profosyonel balıkçılar tarafından da desteklenmesi gerekir.Önce zihniyet değişecek.
ben pek ümitli değilim arkadaşlar baksanıza proje başlayanı neredeyse 2,5 sene olmuş hala bir sonuç yok Proje başlama tarihi (gün/ay/yıl) : 01.01.2006 Proje bitiş tarihi (gün/ay/yıl) : 31.12.2009
Valla ben projenin kesinlikle hayata geçirilmesinden yanayım ve birey olarak manen elimden gelen her türlü desteğe varım şahsen; Yurt içi ve Yurt dışında yaşayan arkadaşlarımızında bilgileri ve önerileri dahilinde bu konuyu en azından ülkemiz ekonomisinin geleceğine katkı amaçlı olarak bir müddet gündemde olmasını gönülden isterim, bilmem katılırmısınız bana? Rast gele...