Arkadaşlar herkese selamlar. Şu yoğun öğrencilik yaşantıma bir ara verip balığa gitme imkanım doğdu sonunda. Onda da hava kapalı, belki de yağmurlu-fırtınalı ama fark etmez. Bir terslilk olmadığı sürece gideceğim. Bu hafta sonu Mersin-Tırtar 'da balığa gitmeyi düşünüyorum arkadaşla. Bu mevsimde ne balık çıkar ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bir de yem olarak karides almayı düşünüyorum. Sargoz vardır diyorsanız, sardalya alacam. Bu arada benim tekneyle avlanma olanağım yok, kıyıdan avlanacağım, ona göre yazarsanız çok sevinirim, herkese teşekkürler.
tırtar marinanın batısından dip oltasıyla, ama kurtla bol mırmır tutarsın... akşama kalacaksan, hava karardıktan sonra doğudaki fenerin o tarafa git, karakulak yapar... kurt en iyi yemdir, özellikle boru kurdu alırsan verimli ve zevkli bir av olur.. rastgele...
Tırtar son zamanlarda mersinin en verimli yeri oldu,herkes orda! Yanınıza mutlaka boru kurdu alın,soğuk su karakolunun karşısında güney avdan veya orfozun yanındaki dükkandan alabilirsiniz!eğer yengeç bulabilirseniz çupranız garanti diyebilirim! gece de olsa gündüz de olsa zili tavsiye ederim! ben gecen hafta gece 22-01 arası toplamda 3 kilo mırmır,karakulak ve çupra aldım!ama arpaçbahşişte tuttum!
doğu bey tebrikler.Bu soğuk su karakolunu tam tarif edermisiniz.ben adanadan erdemliye geçiyorum.Birde ne kadar kurt veriyorlar.benim buzluğumda sürekli hazır karides olur genelde karides kullanıyorum.ama heralde kurt kadar başarılı olmuyor.ama tıtard limanında çupraları 2 şer 2şer çektiğimde oluyor birada sanırım mevsimine ve dönemine rastlamak lazım.
Tebrikler. Çok güzel balıklar. Ağzım sulandı vallahi. O zaman en kısa zamanda tırtara gitmek lazım. Tabii derslerden bir fırsat bulursak offff offf.
Sanırım cümleiçindeki kullanımdan yanlış anladınız,arpaçbahşiş balık değil,bığın tutulduğu yer.Erdemli ilçesine bağlı belediyelik bir yer.
Ben aslen kara avcısı olduğum için daha çok fırsat buldukça balığa giderim,bunlar da aslında çok da balığın çalışmadığı bir yerden alındı! Keza ertesi gün aynı yerden hiç balık alamadım! Mersin maalesef balık yönünden çok kısır artık,millet çuprayı unuttu artık buralarda! Mersinde olup da bilmeyenlere küçük bir tüyo,narlıkuyudaki kafeslerden birini avcı patlattı yaklaşık 2 ay önce,millet çuprayı kırdı! aynı gün tek kişinin 10 kilonun üstünde çupra tuttuğunu biliyorum(limit demeyin zaten çiftlik balığı!) ama hala o çevrede çupra mevcut,palet yem bulursanız,hala narlıkuyudan çupra alabilirsiniz! Tırtar ise hakkaten çok ilginç bir yer,herkes çok övüyor ancak ben her gittiğimde boş döndüm,üstelik her yemden götürmeme rağmen! Bir arkadaş soğuk su karakolunu sormuş,mersini bilmiyorsanız tarif etmesi zor ancak orduevini biliyorsanız,o civarda kime sorsanız gösterir! Boru kurdu erdemlideki bayiilerde de var artık!