değerli ağabeylerim öncelikle merhaba. Biz işimiz dolayısıyla Adana'da yaşıyoruz. Yazın aşırı sıcaklar ve nem yüzünden Adana'dan yaylamıza gitmek zorunda kalıyoruz. ve bu durum benim için pek iyi olmuyor. Çünkü benim gibi balık hastasının Çamlıyayla'da balık avlayabileceği bir yer var mı yok mu onu bilmiyorum. Bilen bir ağabeyim var ise bilgilendirirse çok mutlu olurum. ( Neresi, nasıl gidilir, hangi takımlarla gitmeliyiz, ne gibi yem kullanmalıyız ... ) İlgilenen herkese teşekkürlerimi sunarım. Allah'a emanet olun...reeling
Camliyayla'dan Demirkazik taraflarina alabalik avina gidebilirsiniz. Pozanti'yi eski yoldan gecer gecmez saga doneceksiniz Camardi'na gider gibi. Solunuzda genelde kucuk bir nehir olur. Onu takip edip dilediginiz yerde alabalik at cek takimlariyla yakalayabilirsiniz.
Çamlıyayla'da ırmaklar vardır alabalıın bol olduğu. Ama avlanması yasak olan bölgelerdir. Pozantı civarı ise çamlıyayladan çok uzaklara düşer. Nerden baksan 75 -80 km mesafededir ve de alabalık oralarda yoktur.
ben çamlıyaylaya bağlı sebil beldesindenim. ilk balık avlarıma tarsus baraj gölünde başladım, mersine tayinim çıktıktan sonra denizde avlanmaya başladım. sebilin ilerisinde Cehennem deresi diye bir yer var. beldenin içinden tabelaları takip ederek gidebilirsin. ayrıca yukarı dağ kısmından pıynarlıbük ve su çatına da gidebilirsin; ama su çartına giderken izin alman gerekiyor jandarmadan. buralardan alabalık avlayabilirsin. bana sorarsan ben bir kere gittim oraya balık avlamaya, ondan da su çok bulanık olduğu için verimli geçiremedik. genelde ırmağın kenarında bulunan taşların altındaki böcekleri kullanabilirsin. bu sene gittiğimde balıkçılarda bulunan alabalık sahteleri ile şansımı bir deneyeceğim. balık var mı diyen soracak olursan cevabım çok var olacaktır. genelde orada yasak da olsa dinamitle avlanan insanlar var malasef. bir patlatmalarında ne kadar çok balık çıktığına abim şahit olmuş...
cehennemderesi çamlıyaladan 15-20 km arası, pıynarlı bük ve su çatı ise 25-35 km arası diye tahmin ediyorum. pıynarlı bük ve su çatına gidersen müthiş bir doğa manzarası ile karşı karşı kalacaksın. fotograf makineni almanı şiddetle tavsiye ederim...
Cehennem Deresi aklıma gelen ilk yerdi ağabey. Yolu biraz sakat ama bu av sevdasına değer. su seviyesi yazın biraz düşük diye biliyorum köprünün oralarda. acaba daha arka taraflar nasıldır bilgin var mı ağabey? ve bide durumlar nasıl mayıs kirazları oldu mu )
Çamlıyayla'da Kadıncık Deresi, Cehennemdere ve Cocak Deresi'nde avlanmak yasaktır. Aşağıda linkini verdiğim 2/2 tebliği okumadan ava gitmememenizi tavsiye ederim. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php