hava kararınca kayalıkların denizle birleştiğiyerler yengeç kaynar . küçük el feneri ağzında olacak , bir elinde kova olacak . ışığı yengece tutacaksın ki kımıldamasın . boşta kalan elinlede yakalayıp yakalayıp atacaksın kovaya . başka yolun yok çünkü mersinde yengeç satan yer yok...
kepçen varsa bol yosunlu yerleri kepçe ile tara..illaki bulursun ama işine yaramıyan boydakileri denize iade et.. )
Kargaburnuyla çok zor alıyordum kepçe güzel fikir teşekkür ederim. Akvaryumculuktan kalma küçük bi kepçem var. İşimi görür. Zaten kıyamadım ama yinede taktım en sonunda dün. Kayaların üstünde bolca mevcut. Sonradan araştırdım kum yengecide kaya yengecide var. Orhan abi gündüz kum gece kaya yengeci kullanmamı tavsiye etti. Bugün kepçeyi kapıp gidiyorum.
küçük kum yengeçlerini buldum, aynı kaya yengeçlerine benziyor, renklari beyaz ya da en koyu sütlü kavhe. fotoğrafını çekemedim ama kum yengecini çıkarmak istiyorsan iyi ıslanman lazım, çünkü belime kadar ıslandım Kumu suyun değdiği son noktada biraz kaz bulursun. elinle kazarsan yengecin eline değdiğini hissedersin. kepçeyle kazarsan büyük süzgeç lazım ki kumun içinde yengeç hiç farkedilmiyor
Balıkmı.. Balık; 7-8 kere ava gidince bi çupra anca çıkıyodu yazın. Bayramda gittim şansıma dolunay vardı.. Öyle sır biyerde değil. Merkezde çupraya nereye gideyim desen çoğu kişi orayı söyler. Bereketli olduğu için değil ulaşımı kolay olan bölge içinde tek tükde olsa çupra vurduğu için. Sen yengeci söylesen bizde seviniriz abi.
karaduvarda limanın mersin tarafında kumda tırmık yaptım 15 lik çividen kuma bi tırmık atıyorum tamam