Mersin Erdemli Minekop Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında GorkemDavazlı tarafından paylaşıldı.

1. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Öncelikle herkeze merhaba. 5-6 gündür pek giremiyorum internete 5 gün önceki avımın resimlerini çektim bugün. Çok taze olmasalarda afiyetle yendiler ben ve ev arkadaşlarım tarafından :).

Yer : Erdemli / Mersin (Liman)
    Yem: Boru kurdu
    Tarih: 18.02.2011 Saat 7 Civarları

Gün boyu bir şey alamamıştım artık oltayı toplamayı düşünürken sigara yakıyım bir tane bittiğinde giderim dedim. Sert bir vuruş aldım daha sonra tasmalamaya gerek kalmadan kendi kendine yakalandı balık. İlk aldığım balık mersin balığı diğer bir adıyla kumyaran. Daha sonra çok büyük ümitle yine salladım oltamı beklemeye başladım tekrardan 10 15 dakika kadar sonra kamışımın ucu yine eğildi. Sabrettim ve bekledim 2. vuruşta hafif bir tasmalama ile aldim balığı. Işık kaynağı yoktu yanımda ondan ilk çektiğimde balığı levrek sandım. İlk levreğimi yakalama sevinciyle açtım telefonumun ışığını ama değişik bir balıktı minekop olduğunu öğrendim balığın. Daha sonra oltamı melanürler rahat bırakmayınca topladım tası tarağı evimin yolunu tuttum.

Dün de gündüz vakti gitmiştim limana akşama kalamadım ve koca gün bir adet barbun yakalayabildim. Birazdan yemekten sonra yine gideceğim. Daha nice avları paylaşma ümidiyle herkeze rasgele..

balıklardan bir iki foto :

2. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

Minekop çok küçükmüş yazık olmuş gerçekten...

3. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    keyifli bir av olmuş tebrik ederim ama biraz limit altı değilmi

4. Okan_uA

Okan_uA .

Limit altıysa tebrik edilecek bişey yok abi. Sadece nazikçe uyarı yapmak en iyisi.

Resimleri göremiyorum,Görkem kaldırmış galiba.

5. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Kardeşim avını bizlerle paylaştıgın için teşekkürler..
    daha irileri ve iyileri rastgelsin ..
    bakma yazılanlara devam et sen paylaşmaya kardeşim....
    ama bundan sonra biraz daha dikkat edersin o kadar..
    sağlıcakla..

Son düzenleme: 23 Şubat 2011
  6. lebiderya

lebiderya adem

güccük tutmuşun görkem. Keşke böyüğünden tutaydın. Keşke böyüğünden tutaydında; keşke böyüğünden yiyeydin ev arkadaşlarınla...Keşke böyüğünden yiyebileydinde dillere düşmeyeydin; keşke dillere düşmeyeydinde, birdaha yazabileydin güccüğüyle böyüğüyle... Keşke 20'li yaşlarda olmayaydın, hatta hiç küçük olmayaydında sorgulanmayaydın... Keşke amatör olmayaydın, keşke hep profesyonel olaydın. Keşke küçük tutsanda gizleyebileydin tuttuğunla yediğinle... Keşke yazabileydinde, keşke devam edebileydin... Benden sana bi tavsiye görkem; asla keşke deme...

Son düzenleme: 23 Şubat 2011
  7. Tarzan

Tarzan Erman

Görkem kardeş tebrik ederim. minekop limiti nedir bilmiyorum. sen sakın uyarılara takılıpta moralini bozup paylaşımdan kaçma. ama tabikidee limitler konusunda daha dikkatli ol o minekopun kilo üstülerini tutumak istiyorsan. Bende dahil bütün amatör balıkçılar ilk dönemler limit altı tutmuşlardır. ondan Görkem kardeş moral bozmak yok daha iri avlara inşallah:)

8. mrbass

mrbass kadir hikmet taze

Marhaba arkadaşlar öncelikle söylemek istediğim şey bende arkadaşla aynı memlekettenim mersinde trol avcılıgı ve barakadi avcılıgı çok çok fazla neredeyse kıyı balıkçılıgını bitirecek sevyede yani biz amatörelere kıyıdan yakalayacak balık kalmıyor gibi birşey.. iyi denilen avlaklarda bile bir kaç gün üstüste oltanın kıpırdamadıgı oluyor yani özetle limit üstü balık yakalamak çok zorlaştı ne yalan söyleyim bu boyda bir minekop (burada ki ismi karakulak) yakalsam bende atmazdım ki yakalayıpta atmamışlıgım da vardır güzel bir av olmuş kardeş daha büyüklerini tutmak dileğiyle avlagın tam yerini tarif edersen sevinirim

9. modena

modena

rapor için teşekkürler...afiyet olsun kardeşim...

inşallah çok daha büyüklerini tutarsın...yapılan uyarıları negatif olarak algılama lütfen...iyi niyetli olarak yapılan uyarılar bunlar...

bu arada unutmamak gerekir ki her şeyi hepimiz zaman içinde öğrendik...zamanla piştik...lütfen daha yapıcı olalım sevgili üyeler...

rapor için tekrar teşekkürler kardeşim...başka raporlarında bekliyor olacağız...

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Minekop "diğer balıklar" sınıfında değerlendirildiğinden kişi başı günlük limit 5 kg. Faraza herbiri 100'er gram olan 50 minekop tutulabilir ve 2/2 nolu tebliğe göre yasaldır.

11. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Güzel rapor olmuş Görkem tebrikler :)
    Minekop çok fazla büyüyebilen bir balık limiti nedir bilmiyorum ama yukarda üstadların da belirttiği üzre tür ve av devamlılığı için küçükleri salmakta fayda olduğunu düşünüyorum bende, daha büyük balıklarla daha bereketli raporlarını okuruz inşallah, sağlıkla kal! :)

12. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Abilerim arkadaşlarım k.bakmayın ama Nuri abinin yazdığına göre tuttuğum balık yasal gibi duruyor. Avlandığım limanda geceleri ağ atıyorlar ve trol avcılığı yine denildiği gibi mersin'de çok fazla. Kilo üstü balık yakalamak çok zor. Dün gece balığa gidemedim kısmetse bugün akşam gidiceğim eğer yakalayabilirsem güzel bir şeyler paylaşırım. Herkeze selam...

13. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Görkem kardeşim, raporun için teşekkür ederim. Daha güzel avlarının olmasını ve bizlerle paylaşmaya devam etmeni dilerim. Sevgi ile kal.

14. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    hepimiz zamanında LİMİT ALTI AVLAR YAPTIK bazen yine yapıyoruz. tabiki tebrik edicem kardeşimi bu yola gönül koyduğu için ama zamanında bizi uyarıp bilinçlendiren arkadaşlar gibi bizlerde kardeşimizi bilinçlendirmek için bir iki laf söylemeliyiz. amacım onun şevkini kırmak değil bilhassa bilinçli bir şekilde daha güzel verimli ve keyifli avlara imza atmasını sağlamak.