Mersinli amatör balıkçı arkadaşlar geçenlerde yaban tv.yi seyrederken mersin taşucu festivalini gösteriyorlardı taşucu belediye başkanı festival kapsamında ,büyük bir yatla balık avı organizasyonunuda festivale dahil etmişti ve balık avı turu sonunda dereceye girenlerre sembolik ödüller veriyorldı yaban tv.de bunu ekranlarına taşımıştı ve taŞucu belediye başk.bunu geleneksel hale getirmek istiyordu.Bende diyorumki bizde organize olup MERSİN AMATÖR BALIKÇILAR DERNEĞİNE BAŞVURSAK VE BELEDİYE BAŞKANINA ,MERSİN FESTİVALİNEDE BÖYLE BİR ETKİNLİĞİ dahil etmesini istesek nasıl olur veyahutta festival dışındada olsa böyle gelenekselleşecek bir organizasyon talebinde bulunsak nasıl olur sizce.
festival niteliğinde olr mu bilmem bu tür turlar çok defa taşucu ve boğsak civarında yapıldı. belediye başkanı katılırmı bilmem ama Mersin Idman Yurdu nun Birinci Lige çıkması serefine bir organizasyon yapılabilir.
Ya abi , aslında harika fikir ama zor vallahi .. Bir kere Macit bununla hayatta uğraşmaz . Diyelimki uğraşır , biz Macite ulaşamayız . Amatör balıkçılar derneğine gelince ;;; Orda duranların çoğu ticari balıkçı . O açıdan kendi bildikleri güzel kerterezlere bizi götürmezler. Ya , adamlara bir sefer denize açılmaya 75-80 tl para veriyorsun ki sana denizde güzel bir zaman geçirtsin , şöyle güzel bir kertereze oturtsun da balık tutasın diye , onu bile yapmıyor , seni alıyor çamura veya bomboş bir avlağa oturtuyor . Sabahtan akşama kadar 3-5 ispari 2-3 sargoz , gece de bolca kuppes alıyorsun o kadar . Ya adamlar akıllı olsa haftada 2 gün garanti giderim. (tabi mevsim , deniz müsait olursa) O kadar uzattım ama şunu anlatmak istedim MERSİN AMATÖR BALIKÇILAR DERNEĞİNDEN bu konuda bize ekmek çıkmaz .
MUSTAFA KARDEŞİM aslında söylediğin ilk cümle konuyu açarken benimde aklımdaki düşünceye uyuyor.ama benim düşüncem böyle bir konuyu açarken .belki bu konuda bir beklentisi olan büyüklerimizin bu vesile ile böyle bir organizasyon için ön ayak olabileceği konusundaydı.ama anladığım kadarıyla mersin merkezde böyle bir şey zor görünüyor.aslında herkes çok istiyor ama önayak olan yok.mersin amatör balıkçılar derneğiyle ilgili düşüncelerinede malesef üzülerek katılmak zorundayım teşekür ederim.
hasan kardeşim senin bu düşüncen çok daha olur niteliğinde malesef sahilde yüzlerce amatör balıkçı görüyoruz.ama amatör balıkçılar derneği.mustafa kardeşimin dediği gibi işi ticarete döktüğü için ön ayak olan yok ben şahsen tanışma ve güzel bir gün geçirme adına hertürlü organizasyona katılırı .teşekürler
valla benle gelen misafirlerin yarısını deniz tutuyor, daha yarıyola gelmeden geri dönmek zorunda kalıyorum. bir tanesine hap bile fayda etmedi, korktu . diyorumki giritlibalıkçı; arkadaşler sizin gibi bir üstada takılırlarsa ya da ön ayak olursanız unutamıyacakları balık günü yaşayacaklarına eminim. çünkü, bence en güzel mersin raporları şu ana kadar hep sizden ve ayrıca raporlarınızın devamını da bekliyoruz. (Kaldıki bu sene hava bi soğuk geciyor, haziran 13 teyiz mersinde yağmur var, sabh balıktaydım balıkçı pardesü giymişti... ) organizasyonda bu durumlarıda düşünmek lazım.