Mersin kıyı balıkçılığı için yardım lütfen

Konu, 'Bölgeler' kısmında murat avcı tarafından paylaşıldı.

1. murat avcı

murat avcı Murat

Favori Kamış:
    D.A.M Onliner tele 150
    Favori Makine:
    Bauer Olympus 5000
    Herkese selamlar. Acemi bir amatör olarak 3 gündür tatil için geldiğim mersin bozyazı (tekeliden önce aydıncıktan sonra gözsüzce köyü civarı) olta atıyorum kefal için ekmek, çipura için tuzladığım ve güneşte beklettiğim hafiftende kokmuş olan tavuklarımı ve bu gün son olarak buralı bir abimin tavsiyesi ile kaşık ile at çek denemelerinde bulundum fakat sonuç sıfır :) yanlış yaptığım şeyler olduğuna eminim fakat yanlış yapsam bile hiç yoktansa birkaç balığın yemleri yemeye geleceğini düşünmüştüm o da olmadı :) deniz üç gündür oldukça dalgalı buralarda ne yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum. (kefal için kıbrıs kullandım, çipura için 40mm gövde 28mm köstek gezer kurşunlu tek iğneli olta ki iğne altın sarısı kutusunu kaybettiğim için boyutunu ve kalitesini bilmiyorum ama uygun sanırım, levrek içinde sarı kırmızı yeşil renklerde bir kaşık kullandım). şimdiden teşekkürler.

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merhaba. Bende merkezdeyim şuan. Öncelikle çipura için bulabilirseniz boru kurdu tavsiye ederim. Malzemecilerde olur. O yoksa diğer kurt türleri de olur ama önce ona bakın. Yengeç ve madyada kullanabilirsiniz. Madyayı kendiniz çıkartırsınız. Resimlerine bakın nasıl birşey olduğunu görürsünüz. Sonra alın şnorkelinizi dalın denize. Toplayın kullanın. Levrek içinde en pratik yöntem zargana topu arkasına bağlanmış 3 adet silikondur. Sedef rengi 5.5 cmliklerden edinin. Kaşık daha çok lüfer ailesi için kullanılan bi sahtedir. Levrek için silikon veye rapala(sahte balık) kullanmanızı tavsiye ederim. kolay gelsin...

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    abi bozyazida malzemeci varmi onu bilmiyorum, galiba 200 km de

4. kayabalıgı

kayabalıgı can

bozyazıda pek malzeme bulamazsınız daha yeni geldim bende oradan kolum kadar levrek ve kefaller dolaşıyor sürü halinde kıyıda taşlarda

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    deme yavvç ben solugu bozyazida alirim artik. burda merkezde, mersinin camurlu suyunda kefal bilem yok

6. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Bozyazıda iki tane malzeme satan dükkan var ama maalesef kısır vasat seviyede.

7. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    Hasan selam
    daha yeni geldim bozyazıdan
    orada bozyazının içine çarşısına gireceksin, çayagzı dedikleri dere agzı var az geride çarşısı, orada genişçe bir alan var.balık satan birkaç dükkan var aynı yerde hemen sağda genç bir arkadaşın çalıştırdığı malzemeci var o salı ve cuma günleri borukurdu getirtiyor, kurtlarıda güzel.ondan kurt, balıkçıdanda karides alırsın yemlik dersin.
    orada bende olta attım ancak kayda deyer bişey yok, tekneyle açıldık toslak koyundan öyle biraz mercan aldık.kıyıda atçekte denedim sahteme kiloluk balon yapıştı.

zaten ben olta atacağım zaman baştan hepsi söyledi burada balık yok diye, ben yinede birkaç deneme yaptım ancak kısır.ya oranın yosun yapısından, ya balonlardan, sonuçta balık alamadım.birkaç sargoz mırmır ancak.orada yoğunduvardaydım, baktığın zaman burada yoksa hiçbiyerde balık olmaz dersin ama yok.