Arkadaşlar Merhaba Bugun Sahilde dolaşırken balıkcıların oltalarına baktım kurşunsuz şamandırılı oltalar kullanıyorlar.. Bu sistemin adı nedir..? Su üstü oltasına benziyordu.. Şamandıradan sonra küçük renkli zargana topu gibi bir top var takımı su ustunde tutmak için galiba sonra iğneler geliyor.. peki bu sistemde ağırlık nerede?. yada neden ağırlık kullanılmıyor? yada sıkıştırma kurşun kullanılıyorda benmi göremiyorum..? Teşekkürler..
sistemi nerede gördünüz. 6metrelik kamışlarlamı yoksa ratlamı kullanıyorlar halit dediği gibi kefal olabilir, sokarda olabilir, bazen kalamar yapışır
Marinaya yakin kiyilarda arkadaslar ratla ve sık olmayan 3 igneli sistem dun detayli baktim tutani goremedim hala agirlik konusunu cozebilmis degilim??
rat ile top atarlar Kefal ve sokar için. 6metrelik kamışlarıda kıyıdan uzatıp sarkıtırlar, beklerler; mantar bağlarlar batmasın diye yine sokar carpar, zaman zamanda kefal. başka bir sistem var mı bilmiyorum, ben de merak ettim keşke fotoğrafını çekseydiniz.
Cevaplar için Teşekkürler arkadaşlar Bügün sistemi öğrendim laplup sisteminin mutasyona uğramış bi takımı ile kefal tutuluyormus baştaki iskandil yerine takımı uzaklara atmak için bir şamandıra sonra laplup mantarı sonra 3 lü köstekli veya tekli kanca . laplup sisteminde sonlandırılmış hafif kurşun ve hırsız kancayı kullanmıyorlar gaiba kayalıklar yüzünden fazla takılmayı önlemek için..