Selamlar, Uzun bir aradan sonra yarın Mersin'e gidiyorum. Hafta içi balığa çıkasım var. Nereleri tavsiye edersiniz? Bir de yem tavsiyesinde bulunabilirseniz çok sevinirim.
marina kapalı haberin olsun, yan taraftan kayalara çıkanlar ve içeriden kayalıklara gidenler var. hafta sonları T iskelede sabahlayanları görüyorum. onun dışında mersin merkez pek balık yapmaz ama balık bu yinede hiç belli olmaz! olmaz olmaz hikayelere çok rastlıyoruz. yem olarak halis muhlis, mersinin yerli karaduvar kurdu var istersen linki aşağıda; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=842113&highlight=nusret#post842113 yemci nusret dayı sahilde turlarken görebilirsin oltacılara yem verir. kefal başladı mersinde ayrıca şu an diğer balıkların durumu nedir bilemiyorum son 1-2 aydır bende balığa çıkamıyorum
Pazar sabaha karşı Karaduvar'a gittik ve sahtemi 40lık misina ile büyük bir AKYA'ya kaptırdım ki paşa b.ku dedikleri bir yosun varmış ona rağmen balık vurdu bence çipurada iyi çıkar orda tavsiye ediyorum..
tırtar ne alemde arkadaşlar var mı bilgisi olan arkadaşlar gitmeyi düşünüyorlar bende öneri yapacağım onlara..
kardeşlik valla ogün ben forumdan çıkmışım sen yazmışsın ama bidahakine sanada hber ederiz burda gölbaşına gidecem ankarada bakalım kısmet
Merhaba, Yıllardır Mersin'de çeşitli yerlerden şehir içi, şehir dışı avlanıyorum. Malasef bilinçsiz avlanma ve balon(kurbağa) balığı istilası nedenleri ile Mersin'de balık tükenmiştir. Mersin merkezde tutulan balıkların içi simsiyah olup, lağımın içinde yaşayan balıklardan oluşmaktadır. Mezitli'den Alanya'ya kadar inanılmaz derecede balon balığı istilası yaşanmaktadır. Eminim diğer bölgelerde de durum böyledir. Bunun en büyük sebebi şudur, eskiden nesli tüketilmiş olan orkinoslar balon balığını daha yavruyken avlıyordu, balon şimdi olduğu gibi kol boyu büyümüyordu ancak bilinçsiz avcılık nedeni ile doğa şartları değişti, orkinos nesli tükendi, kalem kadar palamutlar yakalanıyor tonlarca, halada devam ediliyor. Şimdilerde balon balıkları, palamutları yer olmuş tam tersine döndü yani Malasef balon balığı kendi türü dahil olmak üzere, her tür balığı büyüğünden küçüğüne kadar yemektedir. Eskiden Yeşil Ovacık burnunda at-çek ile iri turnalar yakalardım, geçen sene bir trol limandan çıkış yapıyor ve aniden firenleyip 7 ton turnayı çeviriyorlar, geçen seneden beri turnada çıkmıyor orada artık onuda tükettiler. Mersin'de ne var ? Ne yakalanır sorusuna gelince; - Erdemli Silifke arası balık çiftliklerden kaçmış, kendini direk belli eden nesli tükenmiş çiftlik çupraları. - Erdemli Silifke arası parmak kadar sargozlar, (büyümesine izin vermiyor kimse) - Erdemli Silifke arası bol bol kırmızı soğan balığı. - Mersin merkez her yerinden içi siyah lağım kefali, sargozu, çıplakı. - Tırtar limanından kurşun kalem büyüklüğünde karakulak (büyümesine izin vermiyor kimse) - Erdemli Silifke arası bol bol balon balığı. Mersin'den Alanya'ya kadar balık bulunmuyor, arada sırada çok nadir akya yavrularına denk gelinebiliyor onlarda açıktalar. Kimse Mersin'ne artık arıtma sistemi kuruldu deniz artık demiz demesin, Mersin'den kızkalesi dahil silifkeye kadar 40 sene lağım boşaltıldı, denizin kendisini temizlemesi için en az 50 yıl gerekiyor. Ayrıca Sadece merkez liman ile pozcu arası arıtmaya geçen sene bağlandı, mezitliden silifkeye kadar, türlü türlü yazlıklardan halen lağım denize boşaltılmaktadır, borular açıkta olduğundan gözlede görülmüyor bazıları. Kısaca Mersin'de balığın "B" si kalmamıştır.
naptın ya shaqun, daha ilk mesajda balığı tükettin. tutan tutuyor da sölediklerine de hak vermemek elde değil. mersinde büyük arıtma tesisleri var ama boşaltımı açık denizde yapıyorlar. zaten tur tekneleride o lağım boşaltım ağızlarına gütüyor oltacıları (2 mil açıkta) ordan topluyorlar kova kva lağım balıklarını geliyorlar. kefal dediğin zaten lağımda yaşar, pek çok balık gibi, sardalya yavruyken öyle, büyüyünce açık denize gider. sadece erdemli değil, susan oğlunda ve silifkede de oluk loluk lağım akıyor. deniz eski deniz değil. artık tırtara gitmek hiçbirşey ifade etmiyor. eskisi gibi değil. artık herkesin arabası var var ve şimdilerde silifke anamur arasına doldurmaya başladırlar. Bu yüzden ne temiz deniz ne de temiz balık bulmak zorlaşıyor. mersindeki akıntılarda dur derecesinde, boğazdaki gibi akıp geçmiyor, su kendini temizlemiyor veya çok geç temizliyor, suyu çamır gibi daha ne diyeyim