Tarih: 7 Mayıs 2012 Pazartesi (22:30 - 02:30) Yer: Mersin - 13 Kulaç Ay Durumu: Tam Yem: Sardalya ve Karides Toplam 6 kg kolyos, kuppez ve 1 adet gargur Nihayet yeni sezonun orta su balıkları kendini gösterdi... Ay olmasına ve denizin safralı olmasına karşın hareketin başlaması bu yazın ay karanlığa girdiğinde ciddi avlara sahne olacağını gösteriyor...
Tebrikler .. Maaşallah pırıl pırıl parlıyorlar. Umarım dediğiniz gibi olur ve bol balıklı bir sezon geçiririz..
hey gidi yıllar hey gemide çalıştığım yıllar yük beklerken açıkta demirde akşam vakti geminin kıçından çok yakalardık kolyoz bana çok asil bir balık hali gelir kolyozun durumu hindistanda ormanda gezen kaplanlara benzer ,ayrıca heybeliada ve kalpazankaya burgazada arasında çok çıkardı bu denizin asil balığı,defne yaprağı ile çok güzel pişerdi ,oltaya bindimi bir anda boşaltırdı oltayı insanın içine tatlı bir sevinç dolardı,anlardık bu kolyoz diye.. avınız son derece güzel ve verimli olmuş tam 12 den vurmuşsunuz bravo..
Yaklaşık bir aydır Mersin'de çok iri kolyoz alıyoruz.600-700 gr lıkları bile var,soba borusu gibi mübarekler. Ayrıca çok güçlü olmaları ayrı bir keyif veriyor. Elinize sağlık,avın hakkını vermişsiniz siz de...
Eh iste yakaladim Dogu, Hem soba borusu gibi kolyos aliyorsun hem de gostermiyorsun...Hem de bana "degecek bir av bulamadigim icin paylasim acmiyorum "diyorsun... Hadi aslanim cik getir su guzellikleri de gozumuz gonlumuz senlensin.sana hasret birakma bizleri... Butun dostlugumla kucakliyorum, kendine cok cok iyi bak... Gonlundekine rast gelsin...
Ne güzel balıklar onlar öyle... daha güzelleriyle buluşmanız dileğiyle, kısmetiniz bol olsun.... :thumb:
Eyvah basıldık ) Abi aslında haklısın yaptığımız avlar iyi sayılır ancak,artık bu tip avları çok yaptığım için eski heyecanı vermiyor belki de. Daha doğrusu otomatiğe bağladık diyebilirim,tekneyle açılıp bir sürü balık tutup dönüyoruz,onları da anlatmaya değer bulmuyorum. O eski tek tük balık tuttuğum günleri,bir tanecik çuprayı 2-3 sayfa anlattığım zamanları özlüyorum... Sana sözümü veriyorum,en kısa zamanda hamsi de yakalasam,paylaşacağım. Ellerinden öperim...
Ahan da! Avukat...Hemen savunmaya gecti...:laughing: Bekliyorum aslanim. Bende senin gozlerinden operim...
Allahaşkına balık nerde bol mersinde yahu? biz mezitlide açıklarda 1 aydır balık arıyoruz) gece hiç çıkmadım o ayrı herkese rastgelsin..
Bu zamanda zaten bol balık yok, bu kolyozlar bereketli avların geleceğini gösteriyor, afiyet olsun doğu kardeşim, sevgiler hoşça kal.
Teşekkür ederim dostlar ve sayın üstatlarım, Kolyos gerçekten kayda değer bir balık değil ama bu balık yokluğunda yakalaması da keyif verdiği için paylaşmak istedim... Gece ışık yakma tekniği ile alıyoruz.. 15-20 gün sonra daha da irileşecekler.. Ama biz kolyosdan ziyade istavrit ve dipten gargur için geri sayımdayız... O zaman daha güzel avların paylaşımını yapacağım inşallah... Bu arada bu avdan 2 gün sonra yani 9 Mayıs 2012 Çarşamba akşamı da aynı yerde idik.. Şiddetli rüzgar ve akıntının ters olması yüzünden 3 kilo ile sınırlı kaldı avımız...
Tebrikler Ali Bey, buna da şükür demeli, hem avı zevklidir kolyosun, hem de iyi miktarda almışsınız. İnşallah bereketli bir sezon geçer. Yalnız kolyosu yemli avladığınız takımın kısaca bilgilerini verebilir misiniz? Biz genelde çapari kullanırız. Bazen de yemli dip takımını orta suda sallayarak alırdık. Sizin kullandığınız takım nasıldır?
Şu an nedense tüye henüz vurmuyor kolyoslar nazlılar, biraz daha zaman ister çapari için... Ama normal 3 lü dip oltası ile sardalya ve kendi etine daha güzel vuruyor bu ara... Yaprak kurşun ile yüzeye yakın sardalya fleto ile avı benim favorim! Hele bir de 350-400 gramlıkları oldu mu...
bir aydır tırtarda da çıkmaya başladı bazı bazı çok irileride geliyor ve zevkini yaşatıyor insana ama hava şartları daha oturmadan gece kolyos zevkini çıkartamıcız gibi geliyor ögleden sonra hava bozuyor tırtar taraflarında mecburen çıkmak zorunda kalıyoruz ama kırma mercanın bolluguna diyecek yok bu pazarda balon bereketi baya vardı birde tırtara yunuslar dadandı 4 haftadır eksik olmuyorlar dikkat edin geldilermi balık çekiliyor hemen