MERSİN LİMONLU TAVSİYE LÜTFEN

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında aytan01 tarafından paylaşıldı.

1. aytan01

aytan01 abdurrahman

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    balık
    Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar bayramda mersin limonluda tatil amaçlı 1 hafta geçirecem tatil balıksız olmaz malüm bana o bölgede nerde hangi saatelerde hangi yem hangi olta türü ile sahte canlı vs ile ne yakalayabilirim yer ve yem konusunda tecrübeli arkadaşlar tavsiye bekliyorum şimdiden tşeşekkür ediyorum

2. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    aytan abim tam olarak nereye gideceksin ona göre bilgi verelim ancak giderken yanına boru kurdu sülünez almayı unutma karides mersinde vardır zaten

3. kemal.0133

kemal.0133 kemal

Favori Kamış:
    İtalcanna Combat
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 4500 XSA
    Hayırlı ramazanlar hocam, benim genelde o bölgede avlandığım alan limonludaki lamos deresinin doğu tarafıdır, akşam 7 den gece 4 aralığında gümüş , mırmır , karakulak , levrek, çipura genelde avlanan türler, klasik 3 lü hırsızlı takım veya 2 li surf takım la avlanıyorum, yem olarak boru kurdu ve kargı midye kullanıyorum, gümüşün sık olduğu vakitte iğne nosu 7 numara olan klasik 3 lü takıma boru kurdundan iğne ebatında olacak şekilde kullanıyorum, gümüş kestikten sonra 2 li surf takımına tüm halde boru kurdu veya kargı midyeyi (yem ipiyle sarmak şartıyla) 3 veya 4 numara iğneye tüm olarak kullanıyorum. lamos deresinin batı tarafındaki tel örgüye nekadar yaklaşırsan okadar iyidir.limonludaki diğer bi seçenekte tırtar limanıdır lakin limanda inşaat çalışması başladığı için içeri almaya bilirler, limanın dışını dolanarak dıştan avlana bilirsin liman dışında kullandığımız takım yine klasik 3 lü takım iğne boyutu 4 numara yem boru kurdu avlanma zamanı ikindin 6 ile akşam 9 arasıdır, ayrıca limanın dışında levrek çaparisine sardalya sararak 10 metre ilerine atıp levrek sargoz nadirde olsa karakulak yakalama şansın var, limanın dışında yaptığım tek gece avı ise tek iğneli kıstırma kurşunlu şamandıralı takımla sargos avcılığıdır. şamandıralı takımla avlanırken iğnenin kolay açılabilmesi gerekir kayaya takıldığında kolay çıkartabilmen için yem yine boru kurdu kullanılır birde sürekli yer değiştirirsen daha bereketli av yapabilirsin. şimdiden rast gelsin, merak ettiğin bişeyler daha olursa mesaj atabilirsin,

4. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Erdemli'de balıkçı barınağı var liman içinden gündüz melanür, sokar, kupes yakayabilirsiniz. Haziran ayında başlıyordu ne kadar sürer bilemeyeceğim Haziran'dan sonra kalmamıştım hiç :). Liman içinde Kadir abi vardır, teknesiyle bazen açığa gider ona sorarsanız belki birlikte açılabilirsiniz, görürseniz benden selam söylersiniz :). Kargı midye ve boru kurdunu Erdemli'deki balık malzemesi satan yerlerden alabilirsiniz, karidesi ise Erdemli'deki balık halinden alabilirsiniz.

5. aytan01

aytan01 abdurrahman

Favori Kamış:
    okuma helios
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    balık
    eyvallah

kemal kardeş verdiğin bilgiler için çok saol hepsini not ediyorum bir kenara inşallah kısmetimizde açık olur

6. kemal.0133

kemal.0133 kemal

Favori Kamış:
    İtalcanna Combat
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 4500 XSA
    DÜZELTME
    Lamos deresinin batı tarafındaki tel demiştim ya yanlışlık oldu doğu tarafındaki teller olacak. kusura bakmayın sağlıcakla kalın.

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Nasil limonluda balik varmiydi bu yaz

8. demir01

demir01 gürsel demir

En İyi Avı:
    70cm minekop
    tektükte olsa vardı