Arkadaşlar bende kayseride sazan için kullandığım 2 iğneli bir kurşunlu bildiğimiz dip takımı var.Kaç mm lik vs. bilmiyorum sadece av bayine gittiğimde sazan için olta takımı sorduğumda bunları verdi.Benim sormak istediğim konu ben yarın mersinin mezitli ilçesine tatile gideceğim.Ve orayada kamış oltamı götürüp türü fark etmez balık yakalamak istiyorum.Avlanacağım saatler genellikle akşamın son ışıklarından gece 23.00-24.00 a kadar.Özel bir balık hedefim yok.Dediğim bölgede dediğim saatte ve dediğim ekipmanlarla hangi yemi kullanarak verimli bir av yapabilirim? Kısaca denemek için o bölgeye kıyıdan 2 iğneli 1 kurşunlu olta atıcam en kolay ve verimli olması için ucunda hangi yem olmalıdır? Bu bölge hakkında bilenler varsa kısaca yapmam gerekenleri anlatabilir mi çok acil lütfen..
arkadaşım yıllardır o bölgede yemli dip oltasıyla avlandım.(şimdi at-çek sevdası var).genelde oltacılarda satılan "karaduvar kurdu","boru kurdu" yada kıyıdan kumluk yerden isteyenin kendisi emek harcayıp çıkardığı kum kurdu yada kayalıklardaki yosunların altından çıkarılan kurtlar kullanılıyor.bu yemler mırmır,çupra,sargoz başta olmak üzere levrek vb. balıklar için kullanılır.bu anlattıklarım kurşunlu dip oltası için...istersen yengeçle de avlanabilirsin tabii.ben hiç levrekle avlanmadığım için ayrıntıları bilmiyorum...hırsızlı dediğimiz dip oltası en verimlidir.bir de surf tipi kamışlar daha iş görür haberiniz olsun.eğer yerini bulursan güzel av yapabilirsin...rastgele...