Mersin ne alemde?

Konu, 'Bölgeler' kısmında fuat33 tarafından paylaşıldı.

1. fuat33

fuat33 fuat

Arkadaşlar bayramda Mersin'deyim. Özellikle levrek-lüfer ve spin avcılığında yakalama imkanımız olan balıklar ne durumda? yanlış anlaşılmasın mera sormuyorum yalnızca şunlar çıkıyor demeniz yeterli:). Çupra ve karakulak nasıl alanlar oluyormu onuda merak ediyorum. Ellerim kaşınıyor artık çok özledim balığa gitmeyi:).

2. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    mersinde sinek avlıyoruz tek tük kefal var hiç avcıdan iz yok levrek lüfer vs hiç yok 1 aydır balığa gidiyorum 3tane zarganadan başka bişi yakalayamadım her türlü sahte yemli boş her türlü denedim ama maalesef balık yok

3. fuat33

fuat33 fuat

80 kişi bakmış bi kişimi yazmış sadece? Gerçekten insanları anlamak zor. Geçenlerde şunu tuttum.. Yada 3 haftadır gidiyorum ama hiç bişey yok.. bi cümle yazmak bu kadarmı zor geliyor insanlara? Forumda Adana grubu var. Hepsi birbirini tanıyor nerdeyse. İskenderunun sabit konusu var. Bandırmanın da öyle. İstanbul desen grupların bile ayrı başlıkları var. Biz Mersinliler nedense sorulan bir soruya bile cevap yazamıyoruz. Okan abi sana teşekkür ediyorum cevapladığın için...

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    abey ben hergün internet bakmıryom. bazen cevap yazmam gecikiyor.
    avcıdan akya var lüfer zaten bu ara olmaz levrekten hiç haber yok bu sene bakalım yarın öbürsü gün ne olacak. bir sürü zargana var, çok zargana takip etti
    attığın yere göre bi dolu kefal. dipçiler neler yapıyor bilemiyorum ama şu ara mersinde tam balık zamanı. bu ara balık yoksa hiç bir zaman olmaz. Ha arada 8bıyıkta denk geliyor haberiniz olsun
    AYrıca hiç ağ atan görmedim, ağcılar ...

5. ömer333

ömer333 ömer

Favori Kamış:
    şimano
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Geçen sene turna çıplak avcısı yapardı bu sene yok yemli dersen akyarda 2 defa sabahladım aldım 3 sarkoz su daha sıcak 27 derece 23 lere indiği zaman bu iş öter

6. 4443

4443

Çipura halen var bol miktarda yanı sıra iri (eşşek )mırmırda güzel şu günlerde yalnız çipura eli kulağında terki diyar eder buraları :) karakulak ise henüz başlamadı zaten şu sıralar başlamasıda mümkün değil daha zamanı var ( tek tük istisnalar haric )

Levrek halen yok gece ve sabah suyunu sürekli dener olduk daha denk gelmedi tüm uğraşlarımıza rağmen :) ama ilerleyen günlerde av vermesi muhtemel bir durum ara ara turna haberleri geliyor eşten dostan :)

Bu sene MERSİN en verimli senesini yaşadı diyebiliriz özellikle çipura konusunda hoşçakal :)

7. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Ağaçlı tesislerinde mırmır varmış.Arkadaşlar söyledi.

8. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Daha yeni başladı be abicim nereye terk edecek daha en az 1-2 ay yapar aralık ortasına kadar çipura ya devam ederiz merak etme

9. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Bu aralar denk gelebilirseniz akın levreğine ve çok şanslıysanız kofana alma şansınız var spin avcılığında genelde slikon yemler ve su üstüleri daha bir revaşta ancak eli kulağında çıplakların gelmesini bekliyoruz. Sanırım erken saatlerde turna yapacak diye bir kaygımızda kalmadı şükür turna(baracuda) bitmiş denizde. Yanlız dediğim gibi sahte avcılığında şansınız varsa balık alabilirsiniz çünkü tesadüfü vuruyor eskiden kesin balık yakalamaya giderdik şimdi allaha emanet :) hemde bu mevsimde 2 ay sonrasını düşünmek bile istemiyorum ah Mersinim ah......

10. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Bu arada arkadaşın biri rapor yazmış sabah çıplaklar oynak yapıyordu ama açıktı felan diye :) onlarda arkadaşı yanıltmışta olabilir zargana istavrit ve ya kefal olma ihtimalide var.

11. 4443

4443

Siz balığa ciddi ciddi gidiyormusunuz merak ettim samimi soruyorum :) :confused:

12. enver_volkan

enver_volkan enver volkan

Favori Kamış:
    safari 240 kamış.
    Favori Makine:
    Shimano Beastmaster 7000 XSA Olta Makinesi
    En İyi Avı:
    çupra 450 gr
    Bende mersinden kıyıdan avlanmak istiyorum daha amatör olduğum ratım için ne tür yem almalıyım ve nerelerde avlanmalıyım. ilk balık deneyimim değil ama tek başıma çıkacam .. nasıl bir olta seçmeliyim. bunları paylaşırsanız sevinirim

13. lnn

lnn Ekrem

enver ***. bende yeniyim, ayni senin merak ettiklerini merak ediyorum. eger uygunsa goruselim, beraber biseyler deneyelim.

14. enver_volkan

Favori Kamış:
    safari 240 kamış.
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çupra 450 gr
    1-2 hafta çıkamıcam ama sonra tabi olur tanışabiliriz.

15. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Biz Balığa Ciddi Ciddi Gidiyoruz, Vakit Buldukça, Efendim Neden Bu Soru Oluştu Kafanızda Pardon.

16. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Arkadaşlar,

Öncelikle Balık Avını Seçtiğiniz İçin Çok Şanslısınız Bana Kalırsa Fakat Meraların Nabzını Burada Değil Olta Malzemecilerinde Tutmanızı Tavsiye Etmekte Fayda Görüyorum. Şayet Çarşıda Balık Pazarı Karşısındaki Pusula Av Malzemelerine ve Küçük Hamam Sokağındaki Ufuk Ticarete Uğrarsanız ve Orada Toplanan Gruplarla Tanışırsanız Balık Nabzını Ölçebilirsiniz. Mersinin En Fazla Av Yapan ve En Çok Bölge Tarayan Avcıları Bu Mekanlarda Takılmaktadırlar.

Önce Buralarda Nabız Yoklayın ve Daha Sonra Malzeme Seçimine Kararı Siz Verin Bana Kalırsa,

Sağlıcakla Kalın.

17. enver_volkan

Favori Kamış:
    safari 240 kamış.
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çupra 450 gr

bilgilendirmeleriniz için ben de teşekkür ederim öncelikle. Bende karşılaştığım bir kaç sıkıntımı siz balıkçı arkadaşlarımızdan açmışken dile getirmek isterim dediğiniz yerlerden 1-2 kere bişeyler aldım. ben orada ki insanlar ile dost olup bişeyler sormaya çalıştıkça isim verdiğiniz yerler değil farklı yerler adamlar mallarını satıp daha çok nasıl kazıklarım havasındalar.anlatmak istediğim şu biz de allaha şükür işlerimiz iyi koşturan çalışan insanlarız işi bilen insanlardan bişeyler kapmak istesek 5 kuruşluk şeyi değil 50 kuruşluğu öneriyorlar onlarda haklı satmak amaçları ama kar gidiyorlar mersinde ki bu tür insanlar dost kazansa ardından daha çok kar ederlr bana göre.

yem alıyorsun berbat yemler veriyorlar. olta rat vb. almak istiyorsun ucuk fiyatlara çıkıyorlar .. açıkca net söylüyorum ben dürüst bir satıcıya da dost bir satıcıya da rastlamadım

18. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Yanılıyorsunuz diyemem fakat şu gerçekki mersin genelinde zaten fiyatlar normalden biraz daha pahalı istanbulla kıyaslaığımız zaman internette satış yapan sitelerin bir çoğundan sipariş edilen malzemeler de malesef hayal kırıklığı iyi pazarlıkçıysanız bence istediğiniz malzemeyi istediğiniz fiyata alırsınız. Biz öyle yapıyoruz gidip malzemeyi beğeniyoruz olur fiyatını soruyoruz daha sonra internetten bakıyoruz aynı modele ve gelip o rakam üzerinden pazarlığa oturuyoruz ve genelde sağolsun abiler bize yardımcı oluyor. Pusula Av Malzemeleri ve Küçük Hamam Sokağındaki Malzemeci Arkadaşlarımız Kesinlikle Kazıklama Niyetinde Olamayan İnsanlar Olduğuna sizi Temin Edebilirim Yem Konusuna Gelince Pusula İzmirden Yemi Kendi İmkanlarıyla Getirtiyor Lakin Bazen Yemler Çok Bozuk Çıkabiliyor ve Satıcıda Zaten Bunun Müşteri Kaybına Yol Açtığının Farkında ve Buna göre Müşterisine Yemi Açtırıp Kontrol Ettiriyor Beğenmeyen Yemi Zaten Almayadabiliyor. Takdir Edersinizki Malzeme Piyasasında Seçenek Çok 150 tl 'den Tutunda 3 tl 'ye Kadar Rapala Bulabilirsiniz Mesela Şekil Olarak Birbirlerine Çok Benzemekteler Fakat Sonuçta Bazen Öyle Oluyorki Sadece Birini Tercih Ediyor Balık. Atıyorum O Gün/Hafta Hangi Malzemeyle Balık Alındıysa O Malzeme Yok Satıyor Doğal Olarak Pat Karaborsaya :)) Biz Bunları Çok Yaşadık Halende Yaşıyoruz. O Yüzden Şu Mantıkta Hareket Ediyorum Şahsıma Hoşuma Giderse Alırım Balık Mutlaka Bir Gün Bunada Vuracak :))) Bekliyoruz Bakalım.. Rast Gelsin.

19. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu hafta çupraya devam galiba, yağış felanda gözükmüyor

20. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine: