18.11.2012 tarihinde sahilde gezerken Mezitli Galatasaray Meydanında resimde görüldüğü gibi kıyıya 6-7 metrelere ağ atmışlar Sahil güvenlik gelip ağı topladı bende anı ölümsüzleştireyim istedim. İnşallah herzaman duyarlı olmaya devam edilir.
Ben geçen gün iskenderun sahil güvenliği aradım kıyıya çekilen ağlarla ilgili olarak;bana söyledikleri;belirli bir mesafe varmış ancak ağın bir tarafı kıyıdan başlıyorsa yasakmış?! yoksa değilmiş, kıyıya en yakın mesafeyi bilen arkadaş varmı?Yani ağ ile kıyıya en yakın kaç mt avlanabilirler?
adamlar denizi kuruttular daha yenimi önlem almaya başlıyorlar neden biz millet olarak hep kaybettikten sonra kıymetini anlarız bir şeylerin.
Tebrik Ediyorum Sahil Güvenliği Galatasaray Meydanına Kadar Gelmeleri Gözlerimi Yaşarttı Doğrusu. Ben Limanda Çalışıyorum Gemi Acentesiyim Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Serbest Bölge Arasında Ağ Geren Bir Tekneyi İhbar Ettik Burunlarının Dibi Ya Kıyı Sahil Dışarı Değil Askeriyenin İçi Sahil Güvenlik 45 Dk Sonra Çıktı Ancak Hatta Akdeniz Bölgenin Acil Müdahale Deniz Botu Geldi Adamlarla Burun Buruna Kaldı Ama Sorumluluk Sahalarının 3 metre Dışında Kalıyor Diye Balıkçılar Sahil Güvenliğin Gelmesi Lazım Dediler Çekip Gittiler Adamlarda Bize Güle Güle Ağlarını Döktüler ve Gittiler Sonra Sahil Güvenlik Geldi Adamlar Tabi Çoktan Göçmüştü Neyse Umuyorum Aynı Hassasiyet ve Samimiyet Devam Eder. anket Yapmak İstiyorum Sahil Güvenliğe Balıkçıların Güveni Nasıldır Diye
Resimdeki ağı çeken SGK botu mu, ağın sahibi mi? Kıyı balıkçılarının kıyıya ağ atması yasak değil, hiçbir mesafesi de yok, gerekirse rıhtımın dibinden başlayabilir. Resimde gördüğüm uzatma ağı bu kapsamdadır (3/1 ve 3/2 tebliğlere bakın) Ancak kıyıdaki ağın şamandıra ile işaretlenmesi lazım, bu açıdan veya ruhsatlı olmayan bir teknenin attığı ağ olduğu için alınmış olabilir. Yoksa uzatma ağının kıyılara atılması yasak diye bir kural yok. Çünkü bu ağlar seçicidir ve sadece hedef balığı avlar. Selam ve sevgiler.