Mersin - Susanoğlu Mercanlar ve Kaya Balığı / 25.11/2012

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cems tarafından paylaşıldı.

1. Cems

Cems Cem

Merhaba Arkadaşlar,

Aranıza yeni katılmış bir acemi arkadaşınız olarak ilk raporumu sizlere sunmak istiyorum.

Yaklaşık 2 aydır balık sevdası beni de sarmış durumda, hafta içi akşamları Adana çatalan köprüsünden hafta sonları da denizden avlanırım daha doğrusu avlanmaya çalışırım :). Her denize gidişimde hüsranla eve dönüyordum ancak balık peşinde koşmaktan kendimi alıkoyamadım :)

Cuma akşam saatlerinde Mersin Susanoğlu (Atakent)'te doğru yola koyuldum, yazlığa vardıkdan kısa bir süre sonra hemen oltaları kapıp denize doğru yol aldım. İlk oltamı suyla buluşturup, diğer oltamı hazırlamaya başladım ki balık vurdu. Hemen sardım oltayı ve daha önce görmediğim yılan gibi ince uzun bir balık (resmini aşağıda görebilirsiniz cinsini bilen varsa yazarsa sevinirim :) ) çıktı. Olta mı atmamla birlikte balığın vurması bu hafta şeytanın bacağını kıracağım diye düşünmeme yol açtı ancak bir kaç saat beklemenin ardından başka vuruş alamayınca eve geri döndüm. Ertesi gün tekrar bir umutla sabah denize doğru yol aldım, bekle bekle hava karardı ve tek bir balık alamadım, saat 11 gibi toparlanmaya hazırlanırken nihayet kamış eğildi, hızla çektim güzel bir sargos çıktı :) Balığın çıkması ile birlikte bir süre daha bekleme kararı aldım ancak oltalarda tık olmadı :( ve takımları toplayıp eve döndüm. Bugün yine sabah erken saatlerde denize doğru yol aldım, Sabah 9:00'dan öğlen 14:00 arası iki izmarit dışında birşey çıkmadı ve balık tutamamak artık çokca canımı sıkmaya başladı, böyle olmayacak diyip içimden söylenmeye başlamıştım, biraz daha açıklara gitmek için sahilde duran Deniz bisikletlerini gözüme kestirdim yanımda balık tutan amcalara oltaları emanet edip kış aylarında olduğumuz için deniz bisikletlerini kiralayıp kiralamadıklarını sormaya gittim, kiraladıklarını öğrendikten sonra oltaları toplayıp yanımda balık tutan yeni tanıştığım Erdal adında arkadaşımla birlikte Deniz bisikletiyle başladık açılmaya oltaları atmak için uygun derinliğe geldiğimizde oltalarımın olmadığını fark ettim :( çok can sıkıcı bir durum sahilde oltalarımı unutmuştum derhal geri dönüp oltaları aldık ve tekrardan uygun bir yere geldik. Zaman iyice daralmıştı, hemen yemleri takıp dibe doğru saldık ortaları, oltaları bıraktıktan kısa bir süre sonra bir vuruş aldım ve hemen oltamı sarmaya başladım, olta ağırdı sanırım iyi birşey geliyor diye heyecan ve zevkle sarıyordum oltamı ki balon balığı :) çıktı. Balon balığını oltamdan çıkarttıktan sonra tekrar yemleri takıp dibe doğru bıraktım, kısa bir süre sonra tekrar bir vuruş ve mutlu son ilk Mercan'ımı (günün değil şimdiye kadar ilk tuttuğum Mercan :) ) aldım. İki günün yorgunluğu ve yüzde oluşan mutsuzluk hali hemen yerini gülümsemeye dönüştürdü. Oltalarımı tekrar yemleyip dibe gönderdim, güzel bir vuruş daha aldım olta oldukça ağır bir biçimde sarılıyordu, ve sudan çıkan çok güzel 2 mercan :) zaman oldukça daralıyordu hava kararmadan dönmemiz gerekiyordu, çapa olmadığı için Deniz bizi sürekli açığa götürüyordu. Hemen yemleri takıp tekrar dibe doğru saldım, kısa bir süre sonra bir vuruş daha geldi, yine Mercan geliyor diye beklerken maalesef yine balon balığı çıktı ama keyfimi kaçırmadı yaklaşık 20 dakika içerisinde Mercanları almak oldukça keyif vermişti. Zamanımız dar olduğu için tekrar yem takıp dibe bıraktım ve oltamı açtım kıyıya doğru deniz bisikleti ile yol almaya koyulduk,dönerken oltanın tekrardan ağırlaştığını farkettim ve hemen sarmaya başladım hareket halinde olduğumuz ve olta açık olduğu için sarmam çok uzun sürdü. Oltanın ucunda cinsini bilmediğim bir balık daha çıktı. Yarım saatlik pedal çeviriş ardından kıyıya varabildik ve avımızı burada noktaladık :)

Balıkların resimleri ;

Mercanlar ve ismini bilmediğim balık türü :)

Sargos ;

Uzun ince cinsini bilmediğim balık ;

Herkese bol balıklı avlar diliyorum. Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim, uzun yazıp sizi sıktıysam affola :)

Sevgiler, Saygılar...

2. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Sevgili Cem ilk deneyimin için tebrik ederim,uzun ince dediğin balıktan yaklaşık bir ay önce mersin t iskeleden bende epey tuttum geri saldım,ordakilere sordugumda yılan balığı dediler,ben hep tatlı suda çok eskiden köydeki ırmakta tutardık ama onlar biraz daha iri ve siyahımsı olurdu,bu biraz daha açık kahverengi gibi bişey.yakaşık on yıl önce kapızlı da şimdiki adıyla Atakentte çok avlandım.Serel sitesi diye bi sitenin yazlık bahçesini işletiyordum.Hemen hemen her gün sabaha karşı kumsala gider balık tutardım,ve en az bir kilo balıkla gelirdi.,mırmır,karagöz,çatalkuyruk bolca çıkardı,ozaman kamış falan yok oturduğum yerde el oltası ile tutardım.İşim enteresan tarafı sitenin güvenliği bildiğin toprak solucanı çıkartırdı ve yüzde doksan onnla tutardım.Arada tuzlayıp güneşte beklettiğim tavuk dilimleri ilede tutuğum çok olmuştur.
    Sana diğer avlarında başarılar dilerim.

3. T2Faced

T2Faced Yusuf

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4,20 - Cormoran Bullfighter 2,70
    Favori Makine:
    Penn SurfBlaster 7000 - Eurofish Saltic 60
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kilo 0/
    Sevgili dostum her paragraf başında inşAllah bu defa tutmuştur diyerek okudum yazını :)
    Yaşadıklarını yakın zamana kadar bende yaşadığım için hissiyatını az çok anlayabiliyorum.
    Olta ve balık sevdasında ki en önemli şey sanırım kafa dengi bir dost, senin gibi kapılmış bir dostun var ise o balık yakalama isteği etrafında yaşanan her şey keyif veriyor insana hiç balık tutamasa dahi :)
    Umarım zamanla birikimin arttığında kısmetinde açılır ve bu keyfi/heyecanı doya doya yaşarsın.
    Adana'da isen bir gün mutlaka denk düşer beraber avlanırız, rastgelsin.

4. kerempek

kerempek kerem

Tebrik Ederim.

O yakaladığın izmaritler'i canlı canlı şeytan oltası ile 1-2 metre aralığındaki suya yollaman, 1-2 kg'lık levrekler tutmanı sağlayabilir. Mersinde çok levrek var.

Bunun dışında her sudan çıkan balığa direk dokunma. Trakonya'ya denk gelebilirsin. Allah korusun hastanelik olursun.

Şu balığa dikkat etmeni tavsiye ederim.

5. kutxlay

kutxlay Kutlay

mersinde en çok bulunan balon balığını sizde avlamışsınız iyiki misinayı kopartmamış.Tebrikler güzel bir av olmuş

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Cem, çok uğraşmışsın.

Mercanların yanında duran balık kaya balığından çok hanosa benziyor. :)

İnce uzun olan da sanırım miğri. Henüz yavru sayılır o boy. 1 metreliklerini görmüştüm. Yiyenler var ama ben yemiyorum. Derisi yüzülerek mangalda yapılıyor. Yağlı bir balık, yüzmesi falan zor. Hele o ufaklık için deymez. Bi daha denk gelirse salman yerinde olacaktır bence. :)

Mercanlar ve sargoz güzel. Hanosun da tipine göre lezzeti güzeldir.
    Güzel avlarının devamını dilerim, nasibin bol olsun. :)

7. shartz

shartz murat kara

Favori Kamış:
    okuma v sistem
    Favori Makine:
    okuma 40 trio
    En İyi Avı:
    kofana 5kg, levrek 3 kg, baraküda 2 kg,akya 4kg
    tebrikler. kardeşim yanılmıyorsam kaya balıklarında boy limiti 45 cm.rastgele

8. Cems

Cems Cem

Yorumunuz için teşekkürler, Ben yem olarak sülünez kullandım oltaları attığım süre içerisinde hiç beklemedim diyebilirim.

İçten yorumun ve iyi niyet için teşekkür ederim. Senin de söylediğin gibi kafa dengi bir dost ile balık gelmesede sohbete doyum olmuyor. Adana'dayım, bir gün birlikte ava çıkarız inşallah :)

Yorumunuz ve aktardığınız değerli bilgiler için teşekkür ederim. İzmaritleri söylediğiniz gibi şeytan oltası hazırlayıp ucuna bağlayacağım.

Kaç tane misinimamızı kopardı balon balıkları neyseki yedekler hazırdı, hemen takımları değiştirip oltaları diple buluşturduk :), teşekkürler.

Balık türlerini siz değerli arkadaşlarımızdan yavaş yavaş öğreneceğim inşallah :) Bir daha ki sefere tuttuğumda hanosları bırakırım. İyi dileklerin için teşekkürler, sanada bol balıklıklı avlar dilerim.

Teşekkürler, yakaladığım kaya balığı değilmiş, yukarıda arkadaşımız hanos diye bir tür olduğunu iletti. Size de rastgele .

Balon balığından oltamızı korumak için nasıl bir takım hazırlamalı arkadaşlar ? Herkese bol balıklı avlar diliyorum.

9. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Tebrikler Cem,
    daha iyilerine rast gelmeni dilerim, balon balıkları için: balon balıklarının yaklaşması tehlikeli ve yasaktır diye bir not yazarsan balon balığı yaklaşmıyor :)
    bu işin şakası, Yemişkum Akkum, Akyar, Susanoğlu taraflarında balon balığı bolca çıkıyor, Telli takım hazırlayarak aynı takımla daha uzun süreli avlar yapabilirsin.

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Cem :) Huzur Surf Casting de ;) inşallah en kısa zaman da huzura erersin :p

Daha iyileri de rastgelir inşallah.

11. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Cem kardeşim av için tebrik ederim daha güzel avlarında olur inşaallah ayrıca trakunya gibi tehlikeli bir balık hakkında bilgi veren adaşımada güzel ve önemli bir bilgi paylaşımı yaptığı için teşekkür ve tebrik ederim.

12. Cems

Cems Cem

Sevgili Deniz abi, bir daha ki sefere aynen söylediğin gibi bir not yazıp oltayla birlikte dibe indireceğim, sizlerede sonucu buradan tekrar bildireceğim :) Ayrıca, telli takımlarıda hazırlayıp hafta sonu ilk fırsatta dayanılıklarını test edeceğim :)

Orhan abi, Surf Casting video'larına baktım, çok güzel bir atış tekniği ancak ben henüz normal atışlarda bile başarılı değilim :) deneme için oldukça geniş ve boş bir arazi ayarlayıp denemelerimi yapacağım:)

Teşekkür ederim, herkese bol balıklı avlar dilerim.