Pazar günü Mersin sahilindeki T iskelede 6 saat geçirdim . Bir insan topluluğu vardı ki , görülmeye değerdi . Herkesin elinde bir olta , yaşlısı , genci , engellisi , çocuklu bayanı .... Kardeşim ve bende... Kimi kefal tuttu , kimi sargoz , levrek , kimi sokar ... Bizde uzatma kamışla 2 kilo kuppes , birkaç tane de melanur yakaladık kardeşimle ... Balık tutmasakta önemli olmazdı , ortam ve esinti harikaydı ... Resim çekemedim , yükleyemedim ama en azından duygularımı paylaşmak istedim .. Mersinde olanlar veya hafta sonu mersin Adnan Menderes Bulvarına yolu düşenlere tavsiye ederim , bir adet ankara simidi ve soğuk bir ayran , birde güzel esinti ... İyi keyifler ...
bende pazar günü geçerken limana uğradım, oltacılar vardı ama hiçbirşey tutamıyorlardı. derken atatürk parkının orada kocaman bir yunus belirdi. bunu gören ihtiyar balık yapmaz dedi her nedense. fotğraf makinesi yanımdaydı ama kareye alamadım. bizde şehre geri dönüp sahile baktığımda oltacılar iyi balık tutmuştu, ençok ekmakle kefal, sokar kupez vs. sahilde balıklar güzeldi. T iekelede uzaktan kalabalık gözüküyordu.
Vallahi haklısın , ben gideceğimde saat 3 gibi gidip oturuyorum güneşte.. Hele cumartesi -pazar tıklım tıklım . Ama dedim ya , saat 3 gibi orda olursan illaki istediğin yere oturursun .
Abi , iklim kaydı diyorum başka birşey demiyorum . Ben geçen sene mayıs ayında klimasız yatamıyordum, şimdi temmuz oldu hala açmadım klimayı .
Kutlarim kardesim. Mersinde bir defa baliga ciktim gecenlerde nafile ama dedigin gibi esinti sahaneydi cekirdegimizle kayincoyla guzel eglendik. Yanimda birileri durmadan cekip dursada icim acimadi selamlar.
Te iskelede ortam güzel güzel de, bazen bozguncu takım gelip (genelde liman tarafından) ortamı bozuyorlar. ya olmaz olmaz davranışlarda bulunuyorlar, ya abuk subuk konuşmalar yapıyorlar. Benim için önemli değilde bayan arkadaşlar rahatsız oluyorlardır herhalde Ben orda ananem yaşında teyzelerin balık tuttuğunu gördüm çok defa. ana baba, çoluk cocuk, balığa gelenler olur. gençler, öğrenciler görüyorum, birdee emekli aboneler oradalar, ve denizin temiz havası, ortam güzel. anlatmak istediğim, elimizde bulunan küçük bir t iskele parçası var onunda paylaşmasını bilmemiz gerek, insanlara saygı duymamız gerek en azından ben oraya gittiğim zaman hergün olduğu gibi hep cıvıl cıvıl görmek isterim herkese iyi balık avları
mersinde kaldığım 1 yıl boyunca t iskelenin abonesi olmuştum ozaman acemıydık ufak kuppeslerin dışında bir avım olmadı malesef ama mercan dil balığı mırmır alanlara şahit oldum nekadar doğru bilmesemde büyük canlı kefal bırakmasıyla 16 kg cıvarlarında çıplak alındığına dairde bir rivayet vardı o iskeledeki benim için en ilginç olay çarpmayla kefal tutmalarıdır hala nasıl tuttuklarını çözemedim idk sapana gelirsek hep en sağda avlanan bir amca vardı muhtemelen hala ordadır o 3-4 kg civarında çekmişti çarpmayla iskeleye çıkarmışlardı. ayrıca orada 3-5 kg aralığında levreklerin olduğunu gördüm bence levrek denenmeli orda
doğru ihtiyarlar doğru söylemiş. yunus ve caretta ların olduğu kısımda kesinlikle balık alınmaz. malumunuz bunlar balıkla besleniyor. ayrıca az kaldı azzzz. ekim 25 gibi ordayım.
çarpma 35 senelik mersinli olarak. sahil ve tekne ile amatör balıkçılığın bir nevi ustası olarak şunu söyleyebilirim; çarpma yani 3 lü iğneyi savurma takımla suya atıyorlar , tabii bu avcılar genelde usta oluyorlar ve bu işin ticaretini yapıyorlar. kefali zaman zaman suyun üzerinde görebiliyorsunuz. tam ortasına atıp seri bir şekilde geri çekiyorlar. eğer balık kümesine düşerse illaki bir tane çarpıp alıyorlar kefali. artık iğne neresine batarsa. umarım faydalı olabilmişimdir.
Te iskeleya geçen hafta ağ çekmişler vicdansızlar. kimse görmesin, karışmasın diye akşam gelmişler. zaten suda 3 beş tane balık var, onuda ağla toplayıveriyorlar. oltacılar isyanda. bir de ağcılar oltacılardan şikayetçi olmaz mı. buyur bir de buradan sigara yak! ama ben sigara icmiyorum Bu arada ilk zarganamı bugün mersinin meşhur t iskelesinde yakaladım. nerdennbaksan 50cmden uzun. şimdi haber buya kesin ağ çekerler
Abi yunuslar gelince balıklar ortadan kayboluyor ama çok yakınımda kaplumbağa görüpte balık tuttuğum çok oldu . Bence şehir efsanesi ..
Zargana için tebrikler , orda pek enderdir o balığı tutan .. Balığın hem avı çok zevkli (sudan sıçramalar felan) hemde tip olarak çok güzel , ilginç bir balık . Gagasıya , renkleriyle , kocaman gözüyle tam bir sanat eseri . Kılçığı biraz çok ama olsun , nerden bakarsan bak güzel balık. At çekle mi aldın , yoksa canlı yemle mi?
mersin kıyı şeridi tamamı ile bu ağcıların tekelinde ona yapıcak pek fazla bir şey yok zarganan da hayırlı olsun umarım daha güzel avlar yapman nasip olur.bi zargana içinde kimse ağ çekmezya korkma)
mersinde balık avlamak için çok güzel yerler var t iskele sadece yakınlık açısından tercih ediliyor bence yoksa popülasyon ve trofe balık konusunda çok kısır bir yer ha ben kuppes kefal vb.gibi balıklarla avunurum diyenlere ideal bi avlak yoksa tercihi trofe olan avcıların pek uğradığı bir yer değil.gelelim mersindeki balık avına uygun birkaç yere önce sahte balık yani atçek avcılığına değinecem karaduvar marinanın ikinci kayalıkları liman içinde değil karşı tarafı köşe.luna parkın arkası kırıktaştan sonra 200 metre ilerisi yine lunaparkın arkası askeriye telleri bitişiği.cepler. serbest bölge arkası 2 derenin ilk köşesi.eski cemiyet binasının önü.bazı atçek avında verimli yerler diğeryerler bize kalsınyemli avcılığa gelince kendi şahsi görüşüm iri yem iri kanca iri balık yemli avda mevsime göre yem kullanmak çok önemlidir mesala şimdi kum yengeci en everimli zamandır çupra levrek vb. balıklar kesinlikle hayır demez bu yeme bir diğer tercihse sardalya yağı fosforu salgıladığı koku itibarı ile bir çok balığın en sevdiği yemdir flotesi alınıp kancaya taktıktan sonra ince bir ip veya misina ile bağlamak suda oltadaki duruş süresini uzatıp oltayı daha avcı hale getirecektir.yemli olarak nerde av yapabiliriz davultepe karakulak ve mırmırım şuan yapmaya başladığı yerlerin başında gelir yüzüncü yılı tek geçerim oralarda tabi çaltananın sol tarafınıda yabana atmamamak lazım kampüsün önü polis evi civarı ve ak gübre önüde yemli av yapacağımız bazı önemli yerlerdir.tüm arkadaşlara rastgele