Mersin / TaşUcu için yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında mcsoft tarafından paylaşıldı.

1. mcsoft

mcsoft mehmet can sayılganoğlu

Favori Kamış:
    olta:)
    En İyi Avı:
    önümüzdeki maçlara bakacağız
    merhaba arkadaşlar.
    Ağustosun 1'inde kısmetse tatile çıkacağım tatilimi mersin/taşucu/kummahallesi'nde geçireceğim Ağustos 1 - Ağustos 30 tarihleri arasında bu bölgelerde avlaklar nerelerdir, ne tür balıklar çıkar ve avlama yöntemleri hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim...

Deniz akdeniz bölgesinde olduğu için tuzlu ve kıyı balıkçılığı yapmak istiyorum.

Geçen senelerde çok amatör balıkçılık yapmaya çalıştım.Daha çok yeni olduğum için oltamın özelliklerini vs bilmiyorum sadece bi balıkçı amca iğne bağlamayı öğretti kendi kafama göre dizayn yapıyordum:)

Orada yaşıyan var ise birlikte balık tutabiliriz ve bu işin ayrıntılarını gösterebilir.

Hazırlıklarımı vereceğiniz bilgiler doğrultusunda yapmak istiyorum...

Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkürler...

2. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Selam, 30 Haziran / 5 Temmuz tarihleri arasında Kum mahallesinde idim.Tam olarak göksu nun denize döküldüğü yerde 5 gün avlandım.Bu benim ilk deniz tecrübemdi.Tecrübelerimi aktarmaya çalışayım.Dere ağzında bol bol Kefal yakalamnız mümkün 8-9 numara uzun pala beyaz iğne ile çapari ve ekmeğe sarıyorsunuz o kadar sonuç kesin sabah ve akşam saatleri uygun zamanlar.Aynı suda 1 kg ile 3 kg arasında yüzlerce balığın dolaştığını görmeniz mümkün ama ben yakalayamadım.Ayrıca Seka liman içinde yine kefal avlamanız mümkün yukarda yazdığım yöntemi ekmeğin içine ağırlık koyarak dip şeklinde denizde kullanabilirsiniz sanırım yakaladığını balık boyu biraz büyüyecektir.Derede bunu yaparsanız mavi yengeçler rahat vermez.Levrek, Cipura ve Mırmır tecrübesi yapamadım çok aman aman yakalayanda görmedim malesef.Bu balıklar için Karides temin etmelisiniz Taşucunda bulamazsınız, Silifkeden almanız gerekir bunu Tuzlayıp yada şekerleyip 1-2 saat beklettikten sonra küçük küçük kesip 7/8 numara iğnelere takarak Mırmır,Çupra ve Karagöz avlayabilirsiniz.Taşucu limanını ben hiç denemedim ama sizin zamanınız daha çok sanırım mutlaka Taşucu Liman içine gidin.Benden bu kadar gerisi rastgele...

3. mcsoft

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    öncelikle ilgin alakan ve yorumun için çok teşekkür ederim.
    kum mahallesine bağlanan köprüde ve seka limanının kum mahallesine bakan kısmında çok denedim fakat istediğim sonucu alamadım.hele ki köprü önüne çekilen ağdan herkes şikayetçi. bi kişinin önerisine uyarak karides aldım ve buz dolabina koymadım, boş bir evin çatısına koymuştum ve sabah çok pis kokmuştu=) bende dayanamadım kedilere verdim.

bana köprüde veya seka limanında kullanmam gereken olta çeşidini ve araçları söyler misiniz?

kalem olta almayı düşünüyorum gittiğim yerde kolayca avlanmak için.

4. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Valla bazı söylentilere göre karidesin kokmuşu daha makbuldür :)

Ben kalem olta tavsiye etmem. Google da da gözüküyor 65 ytl gibi bir fiyat diyorlar onu alacağına şeffaf genelde teknede kullanılan kamışlar var 120 cm 2 parçalı oluyor onlardan al derim ben. Fiyatıda 10-15 ytl. Üzerine birde makine aldın mı makinede acemi sınıfı için 20-25 ytl ideal yani maksimum 40 ytl ye daha güzel kullanabileceğin bir kamış makine setin olur. Çok bir yerde kaplamıyor. Kalem kadar olmasada küçük bir set yani ;)

Köprüde ve seka limanında arkadaşın bahsettiği set kıbrıs takımı dediğimiz olta...

Forumda kıbrıs olta yazıp arama yaparsan bir sürü başlık bulabilirsin faydalı olur senin için.

Kıbrıs takımı için illa kamışlı olta kullanmanada gerek yok ;) el oltası ile de gayet verimli av yaparsın

5. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Kıbrıs olta...

Umarım yardımı olur, burda şamandırayı zargana topu kullanırsan uzağa atabilirsin, normalde ise ekmek ağırlık yapar zaten.Varsın küçük balıklar ekmeğe toplansın ve didiklesin oynatma, büyük balığın geleceğinin habercisidir.O derede sazan bile yakalaman mümkün ben köprüde bir tane yakaladım...

[​IMG][/URL][/IMG]

6. bestbuy

bestbuy

Geçen yıl seka liman içerisinde av yapmıştım.Şu anki durumu bilmiyorum ama bölgede bol levrek var(derenin denize aktığı yerde)...Ama tutması 1 hayli zor...2-3 metre ilerindeki dalga içerisinde 3 lü ve 4 lü levrekleri görmek ve yakalayamamak acı verici bir deneyim.Sadece 1 tanesini yakalayabilmiştim.Bol mırmır var yemleri harcıyorlar..Kefalden bahsetmeme gerek yok bolca!!!Arkadaşın bahsettiği takımlarla rahatlıkla yakalayabilirsin..Levrek avını yavru kefalle yapmanı tavsiye ederim...1 başka tavsiyem açıkta avlanman olur...Saygılar...İyi avlar!!!

7. mcsoft

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kıbrıs olta yapayım o zaman ama benim bi düşüncemde 3iğneli diğ oltası, tek iğneli çipura takımı, 3 iğneli mantarlı takım da yapmak=)

8. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Öncelikle ne tutmak istiyorsunuz,hedef balığınız nedir.Yemli balık avı mı yapmak istiyorsunuz buna karar vermelisiniz.Buna uygun takım hazırlamalısınız.Bu da size avlanmak istedigiz yer konusunda öneriler getitecektir.Kefal avı yapmak istiyorsanız kum mahallesi girişinde ki köprünün üstünde ve limanda dip kıbrısı ile yapabilirsiniz.Bu takım malzemecilerde satılır.Taşucunun girişinde mezarlıgı geçince solda Somuncu baba marketi ve fırını var.Hemen yanın da balık avı malzemesi satan bir dükkan var, her istediğin malcemeyi bulabilirsin.Kıbrısı ana bedene baglamadan30-40 gr lık gezer kuşun tak.ondan sunra bigudi gibi süngerin üzerine ekmek kabugu süngere gelecek şekilde ekmegisar.Sonra kıbrıs takımı üstüne sıkı bir şekilde dola ve senin için uygun yere atın ve misinayı gerin gezer kurşun olduğu için ekmek dipte kalacaktır.Misinayı bir boş soda şişesine veya bir başka şeye sabitleyin.Balık gelince şişe devrilecek sizde cıkardıgı sesten uyarılmış olacaksınız.Karagöz ,çipura mırmır .sokar vb avlamak için ise en uygun yer seka mendiregi boyu ve sabah erken saatler sahildir.Uygun takım hırsızlı üç köstekli takımdır.Yem olarak ise karides tavuk göğüs, sübye olabilir.Tavuk gögüslerini kalem kalınlıgında kesin.Bir gazete kagıdının üzerine tuz serpin ve tavukları birbirine degmeyecek şekilde yayın,üzerine de tuz serpin.15 dakika sonra yeni bir gazete üzerine aynı işlemi yaparak alın.Bulursanız azda vanilya serpin daha cazip bir yem olacaktır.Bu yemleri günlük ihtiyacınız kadar parçalara ayırın buz dolabının dondurucu bölümünde saklayın her balıga çıkışınında bir parçayı kullanın.
    Gelelim levrek avına.Benim hedef balıgım levrektir.Hiç yemli avlamadım.Düşünmedim bile,hep atçek ile avlandım.Bunun için spin bir kamış lazım ,esnek,hafif ve 3m olmalı.Benim tercihim iki veya üç parçalı olanlar .Teleskopikler biraz agır oluyor atçekte insanı yoruyor.Yine makina olarak ise spin ve 40 lık bir makina olmalı.Hiç bir şey bulamazsan banax2000-2500 olabilir.Misina olarak 35-40 lık misina yeter ama çekeri iyi olan bir misina iyidir.Bu arada unutmadan kamışın atarı 20-70 olmalı.Takım için gerekli mazemalere devam.İki adet süt beyezı slikon balık ve iki adet süt beyazı iğneli çapari tügü palamut tüyüde olabilir.Bir tane yumurta büyüklüğünde şeffaf mika top (içine su dolabilenlerden).İki kulaç uzunlugunda bir misina kesin misinanın bir ucunu balıgın agız kısmından sokun anüsünden çıkarın ve balıkla birlikte verilen iğneyi bağlayın.sonra balıgın oldugu yerden koldirseginize kadar ölçün, tüyün birini köstek olarak bağlayın, monte ettiğiniz yerden yine ölçüyü alın ikinci balığınızıda bir karış misina ile baglayın bunuda kötek yapın, aynı ölçülerde ikinci tüyü baglayın,bedenin boşta kalan ucuna en ufagından bir fırdöndü bağla.böylece dörtlü çapariniz hazır.Gelelim mika topa; topun her iki tarafında delik vardır.25cm 70 lik bir misinayı bu delikler den birine bağlayın, diğer ucunada bir klips bağlayın.İçini yarıya kadar suyla doldurun.Makinadan gelen uçtaki klipsi topun boş olan deliğine takın,topun diğer ucunda baglı olan misinada ki klıpsi de, hazırladıgımız çaparinin fır dödüsüne takın, takım ava hazır.Sabah güneş doğmadan sahilde olun dalgaların ilerisine kıyıya çok yakın yerlere, sagınıza ,solunuza atarak sahil boyunca ilerleyin suyun denize döküldüğü yerde deneyin.Ama yavaş yavaş sarın gözünüz hep topun arkasında olsun şayet, suda çaydanlıkta kaynadıgı gibi bir hareket görürseniz durun üçe kadar sayın ve tekrar sarın.Mutlaka yakalarsınız.Takımın tamamı sudan çıkmadam sakın takımı kaldırmayın,tam son noktada dahi alabilir.Ben Taşucunda balık almam ,balığımı denizden alırım ama sadece bu takımla.Şayet bu takımı hazırlayamaz isen malzeme satan dükkana söyle ücreti ne ise verin.Emin usta varmış bana levrek takımı hazırlayıvesin deyin hazırlatır,sizin için.Levrek sanıldığı kadar uzakta degil hemen kıyıda yüzen insanların yanında.Bir de balık avlama zamanı bana göre gün doğmadan başlar saat 8 0ldumu biter.Akşam 6.30 da tekrar başlar diğer zamanlar boşa çabadır bence.Yakalanmaz mı belki yakalanır ama güneşte yandıgınıza degmez bence.Size bol sans ve avlar .Ne yazık ki böyle giderse ben bu yıl Taşucu'n da av yapamayacagım.Size bol sans diliyorum

Son düzenleme: 20 Temmuz 2008
  9. The Mafia

The Mafia Servet

Selam arkadaşım bende taşucu/kummahallesine Allah izin verirse 26 temmuz-9 ağustos tarihleri arasında orada olacağım.Ben avlanmak için taşucu merkezde yıkık limana gidiyorum o limanda çipura var ama ben daha hiç tutamadım ama orada çocuklar geliyor tutuyor.Yem olarak ise tavuk göğsü veriyorlar.Ben balık avcılığı işinde amatör gibi birşeyim.Ama isterseniz msn adresiniz varsa msn üzerinden konuşabiliriz balık tutmaya beraber gidebiliriz

Msn adresim ser957yar@hotmail.com
    Saygılar...

10. The Mafia

The Mafia Servet

Selam arkadaşım bende taşucu/kummahallesine Allah izin verirse 26 temmuz-9 ağustos tarihleri arasında orada olacağım.Ben avlanmak için taşucu merkezde yıkık limana gidiyorum o limanda çipura var ama ben daha hiç tutamadım ama orada çocuklar geliyor tutuyor.Yem olarak ise tavuk göğsü veriyorlar.Ben balık avcılığı işinde amatör gibi birşeyim.Ama isterseniz msn adresiniz varsa msn üzerinden konuşabiliriz balık tutmaya beraber gidebiliriz

Msn adresim ser957yar@hotmail.com
    Saygılar...

11. mcsoft

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    şu an taşucundayım ve dün balığa çıktım, pek bişey yakalayamadım ama zevkliydi.

hocca dediğiniz takımı yaptım 1 saat uğraştım ama yakalayamadım:(:(:(

the mafia vereceğim telefondan arasan buluşalım.

taşucunda olanlar 0554 717 42 92 ararlarsa birlikte balığa çıkmaktan zevk duyarım.