mersin taşucu konya levrek lagos balon meraklılarınadır raporum.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında sahinumut tarafından paylaşıldı.

1. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    tek iğneli misina düzeneği
    En İyi Avı:
    lagos levrek turna(baracuda) çipura bunları iri boylarda
    15-16-17mayıs2009mersin taşucu konya levrek lagos balon meraklılarınadır raporum.

15 mayıs cuma günü 18.00 ancak yola çıkabildim.herseferinde daha erken çıkayım dediğim halde bir türlü bu saatten önce yola çıkamıyorum .arkadaşlarım eşlerinden izin alamadıkları için gelemediler bende hür general olark tekbaşına koyuldum yola 22.00 gibi avlak yerime geldim .hemen 5 lik bidona tuzluyarak bastığım sardalyalardan yem kutuma aldım biraz zira avım verimsiz geçerse her ihtimale karşı izmirden getirttiğim canlı ve kurutulmuş boru kurtlarını kullanacaktım ve çupraya çalışacaktım ama av o gün öyle bereketliydiki boru kurduyla hiç uğraşmadım.avlağa varır varmaz hemen sardalyanın suyunu boşalttım ve hazırladığım yemlerin kafalarını kokarlama ve yemleme olrak suya attım ve salladım iki sicimi .çok geçmeden ilk levreği kiloya yakın kepçesiz aldım ama levreği daha elimden bıakmadan sicimi kesti ama güvenli bölgeye düştü.demekki bir dahakini kepçesiz almamalıyım dedim.tek başına olunca bir taraftan sicime hakim olup diğer taraftan kepçelemek çok stresli ve heycanlı olacaktı.çünki ustam bana 22-24 lük sicimle avlanmayı öğretmişti ustam levrekçiydi ben de levrekçiyim çok ince sicim dolaysıyla çok fazla adrenalin demekti.ikinci balığıda aldım oda ondan biraz irice idi ve biriyle sicimi diğeriyle kepçelemeyi yapmak bende aşırı heycan yapıyor adeta adrenalin pompalıyordum.elim ayağım heycandan titriyor daha birinin heycanı geçmeden diğeri başlıyortdu sabah namazına kadar kesintisiz bu edrenalin devam etti.üçüncü balığıda alınca demekki balık bol bereketliydi hemen hanım mağduru arkadaşları aradım hemen toplanıp gelin diye ama nafile nerde içleri gitmesine rağmen hiç biri gelemediler.hatta üçüncü balığım iri bir levrek olunca aradığım arkadaşımla heyecandan anlaşamıyorduk hayırdır kafayımı çektin deyince inanan bir insan olarak içmeyeceğimi bildiği halde içmedim ama şorhoşum dedim levreklerin iriliği sicimin inceliği ve kendimin kepçelek zorunda olması olayı öyle heycanlı bir hale getirmiştiki her balığı alışmdan sonra elimin ayağımın titremesi kesilmiyordu.4.levreğim en irisi idi ve bir levreğin böyle bir aksiyonla çekildiğini hiç görmemiştim tuttuğum levrekler iğneyi yuttuklarından biraz kuyruk darbesiyle basarlardı ama bu levrek yemi ağızlayıp giderken taslamalamamla yemi kusmak istedi ben sicimi hızlıca çekip sardalyayı yırttırıp bir yerlerine taktırmaya çalışırken tam dudağının ucundan mustat 3 numara iğnem tarafından öpülmüştü bir sağa bir sola zikzaklar çiziyor ve suyun dibine doğru basıyordu zannımca kurtulma ümidi onun bu mücadeleyi yüksek aksiyonla yapmasına neden oluyordu yüksek gerilimli bir çarpışmadan sonra levrek kepçemdeydi kendimi zor tutuyordum bağırmamak için Allahhhhhhh diye o ne muhtaşem bir heyecan sicimi koparmadan kepçelemiştim levreği .Allah tüm inananlara bu heycanı yaşattırsın inşaallah.sabah namazına doğru bir levrek daha alıp yazlığın yolunu tuttum.ertesi gün tekrar avlağıma geldim hemen sardalya suyu ve kafalarıyla kokarlayıp yemlemeye başladım ve sicimleri salladım.o akşam 9 gibi ava başladım ve bir kaç vuruştan sonra levrek yine .benim adrenalin pompası başladı yine pompalanmaya ogün hep methini dinlediğim ve önceleri tutup küçük diye bıraktığım kum lagosunun 1-1.5 kiloluğuyla tanışacağımı nerden bileyim 1-2 metre önümde bir vuruştan sonra tasmaladığım balık çılgın gibi bir şeydi amma güçlü bir levrek dedim kendi kendime her halde 4-5 kilo var dedim bir sağa bir sola bir derine derken yüzledim ve kepçedeydi rahmetli şu an damarlarımda bedenime can veriyor canıyla ruhu şad olsun rahmetlinin.o akşam iki lagos ve yine vazgeçilmezlerim levreklerimle müthiş buluşmalar yaşadık eskileri yad ettik dedelerinden babalarından annelerinden teyzelerinden teyze oğullarından halalarından halakızlarından bilmum kuzenleri ve sülalerinin kulaklarını çınlattık sağolanlara sağlık vefat edenlere rahmet okuduk.üçüncü gün resimdede göreceğiniz hain balon kendisi 6-7 kilo civarında ve yine hiç görmediğim hırçınlıkta bir balondur toprağı bol olsun altında canı çıksın alçaklar bana o gün levrek tutturmadılar o üç gün o kadar sicimimi kestiler o kadar balığı iğneden kaçırdım ama o balonu görünceye kadar hiç birine bu kadar üzülmedim.zira daha önce tuttuğum balonlar hiç bu kadar agresif değillerdi bende bu yüzden gelen balık 10kilo civarında kaliteli bir balık ( levrek )falan zannetmiştim.sicim ince canım sicimin ucunda oflayıp pufluyom koptu kopacak boş veriyom sicim cıvvvvv diye elimden boşalıyor Allahım bu ne dedim ya süper bir balık süper bir aksiyon hiç bu kadarını yaşamamıştım neyse gecenin karanlığında ne olduğunu göremediğim balığı zarzor yüzledim balığı kepçeyi tam vurdum öküz böğür mesi gibi bir böğürme balonnnnnnn.tüh dedim ya ne kadar sevinmiş ve heycanlanmıştım ama balondu işte o gün sabaha kadar kaç sicimim kesildi bir kaçta balık iğneden kurtuldu tek avım çeneden yakalanan bire sargoz oldu.aslında o 3 gün öyle heycanlı aksiyonlu şeyler yaşadımki anlatmakla bitmez.cenazeler konyaya dondurularak sevk edildiler.
    ve koyuldum konya yoluna bizim arkadaşlardada kaldı pişmanlığı.gelselerdide canlı video ve aksiyonu canlı canlı çekseydik olmazmıydı.
    her balıktan sonra raporu alıpta gelememek kahretti onları biliyorum.
    şimdi önümüzdeki cumaya proğram yapıyorlar ama nasip balık olurmu acaba.
    birde anlatılmaz yaşanılır derler ya ha işte ondan sizi de çok sıkmadan yakışıklılarla başbaşa bırakayım aslında daha önce yazdığım raporu nikimle giriş
    yapmadığım için kaydetmeden silindi biraz can sıkıntısıyla yazdım bu raporu dilerim beğenirsiniz hepiniz Allaha emanet olun sağlıcakla kalın sizlerede nasip etsin yaradan böyle avlar. iyi olsun kötü olsun yorumlarınızı bekliyorum.
    yazlıkta dondurulmadan önce çekilen ilk günki yakışıklılar
    yazlıktan 2. günki yakışıklılar ölçü çakmak kibrit pet ne bulduysam koydum pet 1.5 lik
    avlaktan
    [​IMG]arkadaşlar bu resim konyada canımıza levrek ve lagosların can katmaya hazırlandıkları anda çekildi.
    KONYA HATIRASI
    teneşir tahtası birazdan namazları kılınacak ve ebediyete midelerimize uğurlanacaklar
    Denizlerin kiralık katili hain balon o şimdi bir köpeğin canına can katıyor
    katilin sustalısı
    geçen seneden hatıralar seni hiç unutamadım ilk sevgilim aşkım benim
    aşkımla ilk karşılaştığımız yer

Son düzenleme: 21 Mayıs 2009
  2. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tebrikler, sahane bir av olmus gercekten.. Afiyet olsun, kan olsun, can olsun :)

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    lahos'da minimum boy limitinin 30 cm olduğunu belirtir avlarınızı tebrik ederim. kocaman levrekleri tutmuşken bebeleri salsanız daha vicdanlı olur kanaatindeyim.

4. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Şahin bey,

Avlarınızın bazılarını tebrik edemeyeceğim. Kaan arkadaşımızında belirttiği gibi Lahoz boy olarak Tebliğ 2/2 de 30 cm olarak belirtilmiş.

İspendekler içinde yanlarında duran levreklere göre epeyce küçükler keşke salsaydınız bir dahaki sefere Levrek olarak alsaydınız hiçte fena olmazdı :rolleyes:

5. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Tebrikler Tam Olarak Meranız(avlak yeriniz:) Nersi?

6. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yasal limit

öncelikle hassasiyetinize teşekkür ederim.ispendekler iğneyi yuttukları için çıkarırken hırpalandılar 2 yada 3 balık dudağından takıldı iğneme .onlarda zaten limitlere uygundulimit dışı olan bir lagos var sanırım oda bırakmadığıma pişman oldum geç kalındı.

7. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bıraktığım avın yaşama şansı olduğunu bilsem bırakıyorum daha önceleri çok lahos yavrusu bıraktım ama dediğim gibi iğneyi yuttuklarında malumunuzdur midenin ağzını parçalıyor çıkarırken.

8. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    müsterih olun

arkadaşlarada izah ettim denizde ölmesi ihtimali olanı salmıyorum.bu avımda yaşıyacağını zannettiklerimi bıraktım hatta birisi bıraktığım halde öldü.

9. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avlak yerim taşucu

taşucunda sekada ,ince kumda ,limanda,yatların bağlı olduğu yerde ama bu sefer oraya gitmedim.

10. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avlak yerlerini belirttim ama balık levrek değilse avlandığım yerler değişiyor.

11. axsi

axsi bora

tebrikler.

benim sormak istediim taşucunda nerede avlandınız tekneyle mi yoksa kıyıdan mı birde hangi mevkiden...birde kullandığınız olta takımı nı anlatırmısınız.şimdiden teşekkkürler..

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    bize düşen.

Yakalanan balığın tekrar bırakılması durumunda, yaşama ihtimali/şansı çok ayrı bir konu olmakla birlikte;

İstenmeyen-hedef dışı avların tekrar salınması adına bu önerilere ne dersiniz: :rolleyes:

Daha büyük numara iğne seçimi,
    Circle iğne kullanma,
    Daha büyük yem kullanma,
    Yutulmuş iğneyi iğne çıkarıcı aparat yardımıyla çıkarmaya çalışma, mümkün değilse kösteği kesme.
    Her şeye rağmen ağır yaralanmış balığı alıkoymak yerine, yine de geri salma.

13. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    hepsinde haklısınız.bende mustad 2-3 numara kullanıyorum zaten çok büyük iğneler .yem ise sardalyalarım biraz küçüktüler iki parça yapıp kılçıklarıyla beraber takıyordum tuzlandığı için sert oldukları halde bu ufak olanlar yutmuşlardı iğneyi.birde levrek avcıları bilir sardalyayı küçük balıklar tırtıklayınca bu boy balıkların yiyebileceği ebada küçülüyor yem.aynı yeme gördüğünüz en iri levrekler vuruyordu.birde ufak olanlar limit dışıda değiller.limt 18 cm dir.http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=7799 burdanda bakabilirsiniz.beni rahatsız eden limit değil küçük olmaları zaten amatör ruh da bu değilmi limitleri gönlümüzde oluşturmak.bu balıkların ne kadar büyüdüklerini biliyoruz onun için bu boyların avı bizi rahatsız ediyor.tekrar hassasiyetiniz için tşk ederim.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Ancak, aslında yine de vurgulamak istediğim şudur: İfade ettiğiniz gibi amatör ruhu gönlümüzde oluşturacaksak her balığın gönlümüzde ve vicdani sirkülerimizde yerinin olması gerekir. Buna Levrek dahil olduğu gibi İstavritte dahil olmalı, Lahoz da, diye düşünüyorum. Ve tekrar vurgulamak isterim ki tüm tedbirlere rağmen limit dışı balık avlanılmışsa her halükarda geri salınmalı. Zira, “nasılsa gelmiş” demeyi vicdani sirküler kabul etmez.:)

Bu avınızda levrek için boy limitleri açısından bir problem yok. Ancak, Kaan ve Cüneyt arkadaşlarımızın da dikkat çektiği gibi Lagos'un boy olarak Tebliğ 2/2 ye göre 30 cm olması gerektiği de aşikârdır.

Selamlar..:)

Son düzenleme: 22 Mayıs 2009
  15. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    nerde avlandığımı yazmıştım kıyıdan avlanıyorum.olta düzeneği 22-24 lük avrupa misina markalarını hatırlamıyorum.tahtaya sarıyorum misinayı ucuna mustad beya 2-3 numara iğne yem 12 m lık sardayanın kafasını kesip yemleme yapıyorum gövdeyi çapraz ikiye kesip tek parçasını takıyorum atabildiğim kadar uzağa takriben 8-10 metre uzağa atıyorum yem çökerken oltayı serbes bırakıyorum yem dibe çöktüğünde misinanın boşluğunu alıp balık vuruşları hissetmeye çalışıyorum.balık vuruşu aldıkça hafif hafif misinanın boşluğunu alıyorum.levrekse vuran alıp gidince yemi biraz boş veriyorum sonra emin olunca ağızladığından yada yuttuğunhdan taslmalıyorum işte sonra adrenalin pompalanıyor ve büyük mücadele başlıyor işte böyle.

16. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1 lohos limit dışı haklısınız inanın atmadığıma sonradan pişman oldum.siz üstüne düştükçede pişmanlığım artıyor.

17. obivan

obivan

Favori Kamış:
    zoka
    En İyi Avı:
    5,5 çipura
    sicim dediğiniz misine zannedersem dimi?

18. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    sicim=misina

evet ustadan sicim diye ağzım alışmış taşucu levrek ustaları sicim diyorlar:)
    hatta balık tutmaya giderlerken sicim atmaya gidiyorum diyorlar.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şahin bey müsterih olun lütfen, hiç kimsenin bir başkasının vicdanına pişmanlık prangası vurmaya hakkı yok. Biz Amatör balıkçılar, kardeş-aile olma duyarlığının bir sonucu olarak, zaman-zaman birbirimize bazı hatırlatmaları yapmamız gerekiyor, hepsi bu.! ;)

Tadında ve güzel avlarınızın devamını dilerim, selamlarımla..:)

20. sahinumut

sahinumut şahin umut

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tşk

teşekkür ederim.iyi ki bunları dediniz baya üzülmeye başladım.zaten konyaya gelincede elime aldığımda niye atmadım diye hayıflanıp durmuştum.pişmanlık bir dahakine artık tesir eder inş.