öncelikle herkese merhaba.hafta sonu çok durgun başlamıştı benim için taki öğle vakti gelen vahi (git balığa git hadi yakalıyacaksınreeling koçaman çıplak kuzu barakuda palamut......çok büyük hadi len hadii) hanımıda kandırıp çıktık erdemli limonluya.saat 4 gibi teknemizi hazırlayıp girdik denize.ilk önce yem ile avlanıp akşam suyundada güneş batarken vahi ile gelen balıkları yakalıcaktık.yem karides.çok güzeldi karidesler çok tazeydi eşim bunları atmayalım yiyelim dur küçükleri yem olarak atalım büyükleri yiyelim diye tutturdu.neyse bu aradada ufak tefek balık yakalamaya başladık.balıklar küçüktü geri iade ettik denize çoğunu.birkaç mercan kupes ve çok özlediğim domuz balığını teknemize aldık.sırtı çekmeye karar verdik.ama tık yoktu.malesef.vahi yalan olmuştu.ama sabah erkenden balığa çıkma planlarım başlamıştı bile. sabah 5.30 da denizdeydim su ustünde hareketlilkleri görüyordum tamam ben burdan balık alırım dedim ilk vuruşumu aldım ama yakalanmadı.yutmadı silikon yemlerimi.sonunda ilk balığımı aldım iri bir kolyostu.sonra birkaç kolyos daha geldi ama istediğim balıklar yoktu.tam vazgeçtim yem ile avlanmaya başlıyım dedim gaza bastımmmm o anda çok sert bir vuruş aldım işte bu vahi, vahi vahii , misina elimden kaçıyor balık yol istiyordu kırmadan nazikçe yol verdim 4-5 dk lık uğraştan sonra balığım teknedeydi.aynı bölgede tekrar sırtı avıma devam ettim ve 2tane daha yazılı orkinos aldım.çok keyif aldığım avımı yeterli bulduğum için avımıda sonlandırmaya karar verdim 8.10 gibi karadaydım artık.teknemi kıyıya çekip fotoları çekmeye başladım.sahilde bir abi de dur bide beni çek dedi balıkla.onuda ekliyorum resimlere. kullanılan takımlarım :3 lü silikon takımlarım ve birkaç youzuri rapala çeşitleri hemen hemen hepsi ile balık aldım. sırtı takımlarımı hazırlayan değerli dostum gerçek usta selim hocama teşekür ediyorum.
Deniz tebrikler...Döktürmüşşün yine.Sanırım tadının anlata anlata bitiremediğin çizgili palamut bunlar.Tebrikler..
Bereketli av olmus, tebrikler... ozellikle de tombikler guzelmis... capari haricinde kolyos tutamamis biri olarak merak ettim, kolyoslari silikonla mi tuttunuz? Ne renk ve kac cm silikon acaba?
hasanım akdenizde çıkan palamutların tadı malesef iyi değil.ama bu yakaladıklarım yazılı orkinos.bunun tadını çok beğeniyorum.inşallah sana bu balığın da tadını tatdıracağım.
Güzel avınız için tebrik ederim, balıklar gerçekten güzel görünüyor, güzel avlarınızın devamını dilerim... Normalde palamutun tadı daha çok beğenilir ve yazılı orkinosun eti daha kanlı olduğu için etinin ekşi olduğu pek yenemediği belirtilir benim bildiğim ama siz tam tersini söylüyorsunuz burda Bu yazılı orkinosu nasıl pişiriyorsunuz ? pişirilmeden önce özel bir aşamadan geçiriyor musunuz balığın etini ? Rica etsem anlatabilir misiniz ?
tabi.kelebek şeklinde balığı açın mısır unu az yağda nar gibi kızarsın ekmeği bana bana ye sonra.benim hoşuma giden birazda balığın kendinden biraz ekşi olması.tabi favori balığım değil.tad olarak en beğendim domuz balığı ve barakuda dır.