Mersin/tömük Deresi Balik Avi

Konu, 'Bölgeler' kısmında hemperi tarafından paylaşıldı.

1. hemperi

hemperi Ethem

Arkadaşlar Merhaba,

Yaklaşık 2 haftadır fırsat buldukca forumu takip ediyorum, gerçekten çok faydalı bilgiler edindim.

Mersin de tömük deresinin döküldüğü yerde balık tutmaya çalışıyorum 2 haftadır. Küçük mercan, yılan balığı ve sokarları saymazsak ( hepsi küçük boyda ) henüz düzgün bir balık tutmuş değilim.

Hatta dün sabah 5 den 8 e kadar 3 saat at çek ile levrek tutmaya çalıştım ama olta atmaktan kollarım şu an agrımaya devam etsede BALIK TUTAMADIM :(

Sabah vakti 100 merte ierde o kadar çok balık hopluyor zipliyor ki o kocaman balıkları gördükce dahada çok çıldırıyorum :)

İskelede sürekli balık tutan kişiler genelde ekmek takıyor, zaman zamanda boru kurdu kullanan kişiler oluyor, genelde ufak balık tutunca memnun kalıyorlar, ama ben büyük balık istiyorum :))

Mersinde hangi yöntemle hangi mevkide balık tutmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar, gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Not: Amatör çapta balıkcıyım, iğne bağlamayı filan biliyorum ama :)

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben amatör bile değilim, acemiyim. Gördüğüm kadarıyla mayıstan beri Mersin merkezde kaplumbağalar geziyor, balıkları kovalayıp duruyorlar. Kaplumbağaları takip edersen kefalleri kayalarda kıstırırsın.
    ayrıca balıkların zıpladığı yerde avcı ya da yunus geziyor olabilir.
    Nedense bu sene hala balık yapmadı, tek tük güzel raporlar gelsede çoğunlukla avlar verimsiz geçiyor.
    Mersinde at çek ile balık tutabilen görmedim, ben de tutamadım.
    Tömükte de günün her saati balık yapar, bir gün yoksa ertesi gün muhakkak balık olur. yine de yok diyorsan bilemiyorum. Bu sene zaten balıklara bir haller oldu, kıyıda herkes öyle söylüyor.

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    at-çek için
    bugün rapalayla görüştüm, mersin için max rap 17 öneriyor. adamlara (henrik) x-rap i 50 metre atabiliyorum dedim, daha daha da uzağa at dediler. nasıl olacaksa. onların modelleri kıyıdan botla atmak içinmiş. ben de olur teşekkür ederim dedim telefonu kapattım. At-çek işinide burada kapattım
    wallahi kıyıdan sahteyle balık yakalayanlara bravo. Yani imkansızı başarmışlar ki, hepsiyle gurur duyuyorum.
    Bu arada at-çek ile balık tutarsan mutlaka haber vermeyi unutma.

4. canbörü

canbörü ali

Favori Kamış:
    cormoran bull fıghter
    Favori Makine:
    shımano catana 40
    En İyi Avı:
    aranıyor.
    2000'lerin başı balık hastalığına tutulduğum yer. biz silikon ve önünde de iki tane beyaz tüy ve 30 gr şamandıradan oluşan takımı tömük deresinden başlar kıyıyı tarayarak şoray3 hatta daha ileriye kadar özellikle kayalık yerleri denerdik levrek için. tabi öğrencilik rapalamız falanda yoktu. derenin erdemliye bakan yakası ve gondol sitesinin önündeki kayalığın sağına da çupra için atardık.

5. hemperi

hemperi Ethem

Arkadaşlar düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Mersin civarında başka nerelerde balık tutmamı tavsiye edersiniz. Tekneyle açılmayı bile düşünüyorum o derece azimliyim :)

6. darkprince

darkprince tuğrul

kargıpınar deresinin agzına git sabah 5 gibi orda ol,sedef silikon raglou götür birde beyaz tüy takım götür bi dene orası iyi,rastgele...

7. hemperi

hemperi Ethem

Kesinlikle deniyorum hafta sonu orasınıda teşekkür ederim

8. karanbolll

karanbolll ENGİN

Favori Makine:
    lineeffe
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 8 KİLO
    Buaralar mersinde ava çıkacak olan arkadaşlar dikkatli olun balık kıyıya yaklaşmıyor arada levrek var ama oda çok zor geliyor.şunu farkettim su sıcaklığı 27 derece ve üstünde olduğunda , rüzgar 3-5, dalga kıyıya kadar kırılmıyorsa balık vurmuyor bile .bide t iskelede avlanan varsa bilir arada bir şerit halinde pislik geliyor batıya doğru ilerliyor dikkat edin o pislik uzaklaşana kadar hava ve deniz nekadar güzel olursa olsun balık o pislik geldiği andan uzaklaştığı ana kadar yeme yaklaşmıyor misanaya sürtünmüyor bile .Herkeze RASTGELE İYİ AVLAR

9. hemperi

hemperi Ethem

Cumartesi akşam ve pazar gün doğumunda mersinde nerelerde avlanmamaı tavsiye edersin ve hangi yöntemle

10. karanbolll

karanbolll ENGİN

Favori Makine:
    lineeffe
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 8 KİLO
    AVlanmak

Geçen sene bu aylarda bana sorsan heryeri derdim ama bu sene bi sorun var sularda hafif rüzgarlı ve hafif dalgalı olursa sahil köy denilen (serbest bölge arkası)yerde canlı yem ( teke) ama mutlaka deniz olacak bazıları tatlı su karidesi satıyor olmaz o hemen ölüyor . 6 m göl kamışı ile hemen kayaların dibinden sarkoz ve çipura alınacağını düşünüyorum , ama Allah izin verirde bir yağmur yağarsa herşeyinde değişeceğini düşünüyorum denize taze bi akıntı lazım biraz soğutacak suyu süper olacak he bide çipura genelde sabah saat 03:30 la 04:00 arası kıyıya iner yemlenmeye 1 veya 2 saat in olacak sarkoz her saatte alabilirsin tabi fazlada bekleme çünkü dediğim gibi denizde bi sorun var balık inmiyor kıyıya rastgele bolşans

11. karanbolll

karanbolll ENGİN

Favori Makine:
    lineeffe
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 8 KİLO
    yani baktın balık yapmıyor yorma kendini aynı tattikle karaduvar kıyılarında da deneyebilirsin

12. hemperi

hemperi Ethem

fikirlerin için teşekkürler, tırtır limanına gitsem bir balıkcı ile anlaşsam pazar sabah erkenden beni güzel balık yapan açıkta bir yere götürse, senin tanıdığın birileri var mı?

13. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mersin limanında var, 100milyona götürüyor. 3-4 kişi birleşip gidebilirsiniz. tekne 6 kişilik. Tırtar limanında veya başka biryerde de sizi götürecek bir tekne bulursunuz mutlaka.

14. hemperi

hemperi Ethem

Eyvallah sağolasın

15. karanbolll

karanbolll ENGİN

Favori Makine:
    lineeffe
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 8 KİLO
    SANA enfazla yakalatacağı kuppes veya denize gelmişse kolyos başka birşey çıkacakmı sanmam .He bide soğan olabilir .Ama hava şuanda güzel gece çok değil bi yarım saat yağmur istiyorum ben inşallah olur herşey değişecek su kaynıyor o yüzden ya balık iştahsız yada çok açıkta yatıyor balık ben bu aralar hiç tavsiye etmem tekne olayını denizlerde bi hareketlilik var akıntı çok fazla 50g kurşun attım sürüklendi açıkta daha fazla olur akıntı yanına mutlaka ağır kurşun al tabi bütün bunların yanı sıra balık şans talih işi Allah talihini şansını açık etsin bol avlar . ALLAH HAYIRLI AVLAR VERSİN RASTGELE.

16. AKIN K.

AKIN K. Akın K.

Favori Kamış:
    Daiwa X-1002 / Cormoran profıllıne
    Favori Makine:
    Quantum İnferno / Spro Hardlıner / Remixon Raınbow
    Ethem arkadaşım merhaba tam olarak avlandığın bölgeyi söyleyebilirmisin ???

17. hemperi

hemperi Ethem

KARANBOLL fikirlerini dikkate alacağım, teşekkür ederim.

doğan aqua park, flamingo, ziya erden, tömük tatil sitesinin civarında.

Tam olarak doğan sitesinin arkasından akan tömün deresinin denize döküldüğü yerde avlanmaya çabalıyorum, pek kısmetim yok gibi ama

18. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    buralar 4 mevsim balık yapan yerler. sakın balık yok deme. geçen hafta ordaydım olta atamadım. eğer orda da balık yoksa mersin in hali nice.
    mersin merkezde zaten balık yok bu sene.

19. hemperi

hemperi Ethem

Elden daha küçük gümüş dedikleri bir balık ve yılan balığı dedikleri uzun ince zarganaya benzer bir balık çıkıyor, ve bu balıklarda kesinlikle benim beklentilerimi karşılamıyor :)

20. AKIN K.

AKIN K. Akın K.

Favori Kamış:
    Daiwa X-1002 / Cormoran profıllıne
    Favori Makine:
    Quantum İnferno / Spro Hardlıner / Remixon Raınbow
    Ethem arkadaşım bulunduğun yerde hem zargana hemde gümüş var ise levrekte mutlaka gziyordur birazdaha uğraşman lazım derim,sabah suyunda saat 4ten itibaren atçek yapmayı dene beyaz tüylü takımla levrek alamasanda bu aralar tüye çıplakta atlıyor rastgele sana...reeling